Αλλάζει μορφή και λειτουργεί ξανά το ιστορικό ξενοδοχείο «Λακωνίς»

Το ιστορικό, πολυτελές ξενοδοχείο «Λακωνίς» στην Ανατολική Μάνη, που έχει πάψει να λειτουργεί από το 2002, θα μετατραπεί και θα λειτουργήσει εκ νέου ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου να παίρνουν έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νέο κατάλυμα, που θα είναι κλασσικού τύπου και θα προκύψει από μετατροπή των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων που ανήκαν στο «Λακωνίς», θα έχει δυναμικότητα 449 κλίνες και 150 δωμάτια, ενώ θα υλοποιηθούν και διάφορα συνοδά έργα εξυπηρέτησής του (πισίνες, βελτίωση τμήματος επαρχιακής οδού 26 Σκάλας-Γυθείου, μήκους 763,66 μ., για δημιουργία κόμβου κυκλοφοριακής σύνδεσης του χώρου του, κλπ).

Θα βρίσκεται, εξάλλου, σε έκταση 28.454,65 τ.μ., στην εκτός σχεδίου θέση «Λακωνίς-Σελινίτσα», στη Δημοτική Κοινότητα Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Η εταιρεία «Σπάρτα Γκουρμέ ΑΒΕΓΕΤ» είναι ο φορέας λειτουργίας του έργου (κατόπιν μακροχρόνιας μίσθωσης) και, μάλιστα, βάσει της απόφασης, έχει αναλάβει να τηρήσει και ειδικές δεσμεύσεις λόγω του ότι το γήπεδο του έργου βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής από το Κοινοτικό και Εθνικό Δίκαιο (Νatura 2000).

Οι εργασίες που θα γίνουν
Οι μετατροπές, λοιπόν, των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην «Λακωνίς» για τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου περιλαμβάνουν, κατ’ αρχάς, πλήρη αναδιαμόρφωση του κεντρικού κτιρίου, το οποίο θα συγκεντρώνει όλες τις βασικές κοινόχρηστες λειτουργίες του ξενοδοχείου, με εξαίρεση το κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας και το κεντρικό εστιατόριο-μπαρ με την κεντρική πισίνα, που τοποθετούνται σε ξεχωριστά κτίρια, με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία των χώρων και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Επίσης, στα bungalows θα αυξηθεί το εμβαδόν του λουτρού του κάθε δωματίου, θα προστεθούν νέοι τύποι δωματίων και θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των ισογείων χώρων σε δωμάτια διάφορων τύπων. Θα γίνει, ακόμη, ανακατασκευή του υπαίθριου χώρου με υδάτινες επιφάνειες, ξύλινες επιφάνειες για τις ξαπλώστρες, πέργκολες και χώρους φύτευσης. Θα γίνουν σε αυτόν νέες πισίνες και διακοσμητικά νερά με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες και χρήστες του ξενοδοχείου και την αισθητική αναβάθμισή του.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο
Αναλυτικά, μετά την τροποποίηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει:

1. κεντρικό κτίριο τεσσάρων επιπέδων (υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφος, πρώτος όροφος), που θα έχει ισόγειο με reception και εστιατόριο, συνεδριακό κέντρο και χώρους γραφείων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μηχανοστάσια, κουζίνα και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, ψυκτικό θάλαμο τροφίμων, ψυγείο σκουπιδιών) και ράμπα φορτοεκφορτώσεων, ενώ θα το διατρέχουν κλίμακα και lift προσωπικού καθώς και κλίμακα και lift για τους επισκέπτες,

2. κτίριο δύο επιπέδων (ισόγειο, πρώτος όροφος), το οποίο θα διαθέτει ισόγειο με λινοθήκη και χώρους με βοηθητικές λειτουργίες (αποθήκες, χώρος συντηρητών, κ.ά.), κέντρο ευεξίας, αποδυτήρια και WC ανδρών-γυναικών προσβάσιμα και από ΑΜΕΑ και χώρο πολλαπλών χρήσεων,

3. κτίριο ενός επιπέδου με παραθαλάσσιο εστιατόριο-bar,

4. κτίρια με συνολικά 150 δωμάτια και 449 κλίνες – ορισμένα δωμάτια θα έχουν ιδιωτικές πισίνες και εξωτερικούς χώρους με σκιάστρα από ξύλινη πέργκολα,

5. περιβάλλοντα χώρο και υπαίθριους χώρους, με εσωτερικό οδικό δίκτυο, πισίνες, εσωτερικό αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο, χώρο πρασίνου, θέσεις πάρκινγκ για 62 αυτοκίνητα και 25 μοτοσυκλέτες, κ.ά.

Οι πισίνες του νέου ξενοδοχείου θα είναι συνολικής επιφάνειας 2.024,55 τ.μ. και συνολικής χωρητικότητας 2.630 κ.μ. Πλην όλων των παραπάνω, θα δημιουργηθούν και γήπεδα για αθλοπαιδιές. Τέλος, όσον αφορά στην κυκλοφοριακή σύνδεση του έργου, θα είναι τύπου Γ, με βελτίωση υφιστάμενων έργων οδοποιίας, κατά μήκος 763,66 μ. της επαρχιακής οδού 26 Σκάλας-Γυθείου (ασφαλτόστρωση, πλακόστρωση, επενδεδυμένη τάφρο τριγωνικής διατομής και διαγράμμιση και σηματοδότηση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build