--> 

Η «έφοδος» των εφοπλιστών στην Intrakat

Γεγονός αποτελεί η είσοδος των εφοπλιστών Δηµήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋµενάκη στην Intrakat, λίγο µετά από την αποχώρησή τους από τον Ελλάκτωρα. Όπως ανακοίνωσε χθες η Intracom Holdings, οι συζητήσεις που είχε το τελευταίο διάστηµα µε την πλευρά των εφοπλιστών είχαν αίσιο τέλος και κατέληξαν σε συµφωνία για την απόκτηση από µέρους τους ποσοστού 31,7% της Intrakat. Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συµφώνησαν για την πώληση συνολικού µεριδίου συµµετοχής στην Intrakat της Intracom Holdings και της Intracom Technologies, που ανερχόταν σε 23.795.107 µετοχές ή ποσοστό 31,7%, έναντι τιµής πώλησης 2,95 ευρώ ανά µετοχή και συνολικού τιµήµατος 70.195.565,65 ευρώ, στην αγοράστρια εταιρεία Winex Investments Limited, συµφερόντων των Δηµήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋµενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου. H Intracom Holdings συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό 5,09% στην εταιρεία.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε χθες, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε εφοπλιστές αναμένεται να καταλήξει και ένα επιπρόσθετο ποσοστό της Intrakat, ύψους κοντά στο 30%. Πρόκειται για τους Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου, που φαίνεται πως σύντομα θα κάνουν και αυτοί την είσοδό τους στην εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία.

Διαβλέπουν σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών
Σε ανακοίνωσή της για την εξαγορά του 31,7% της Intrakat, η Winex Investments αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ιντρακάτ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδη-λώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο Ιντρακάτ.

Πιστεύουμε στην Ιντρακάτ και γι’ αυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας. Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην Ιντρακάτ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Ιντρακάτ, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ιντρακάτ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build