Vitex: Υποστηρικτής στην επέτειο των 20 χρόνων του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών

Η Vitex, η οποία αποτελεί μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), υπήρξε υποστηρικτής της εκδήλωσης για την επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου. Το εν λόγω event πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στο Anassa City Events και σε αυτό παρευρέθηκαν 260 και πλέον προσκεκλημένοι. Το Ινστιτούτο, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών στη χώρα μας, ξεκίνησε με 37 εταιρείες-μέλη. Σήμερα, όμως, έχει φθάσει να αριθμεί περισσότερα από 130 μέλη. Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυσή του, το ΕΙΕΠ προχώρησε στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Παράλληλα, επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε διάφορους τομείς. Μεταξύ άλλων, έχει διοργανώσει εξειδικευμένα σεμινάρια, εργαστήρια, ημερίδες εξυπηρέτησης πελάτη καθώς και συνέδρια. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αυτό, η Vitex ξεκαθαρίζει, ότι είναι θεμελιώδους σημασίας για εκείνη η αξία της εξυπηρέτησης των πελατών της, καθώς «διασφαλίζει την ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη τους» και παράλληλα «προωθεί τη μακροχρόνια συνεργασία και την εταιρική ανάπτυξη».

Τελετή Interiors Awards 2024: Μια βραδιά – γιορτή της δημιουργικότητας και της αισθητικής

Παρουσία περισσοτέρων από 350 επαγγελματιών από τον κλάδο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, του interior και του lighting design έλαβε χώρα η ένατη τελετή απονομής των Interiors Awards 2024.
Η τελετή απονομής έγινε την Παρασκευή 24 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Tα Interiors Awards της BOUSSIAS Events έχουν πλέον καθιερωθεί από την ίδια την αγορά ως ο ετήσιος θεσμός επιβράβευσης έργων δημιουργίας εσωτερικών χώρων. Περισσότερα από 170 υποψήφια έργα απέσπασαν διακρίσεις. Τα Interiors Awards 2024 κατέγραψαν ρεκόρ υποψηφιοτήτων αλλά και αριθμό δημιουργικών γραφείων που συμμετείχαν. Σε συνεργασία με την Κριτική Επιτροπή των Interiors Awards η BOUSSIAS Εvents δημιουργεί κάθε χρόνο δικλείδες στη διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της βαθμολόγησης. Τα platinum βραβεία στα Interiors Awards 2024, δηλαδή τα έργα με την υψηλότερη βαθμολογία στον πυλώνα που διαγωνίστηκαν απέσπασαν:

• Πυλώνας Ολοκληρωμένα Έργα: Costas Gagos Architecture & Design | ONE living capsules by Costas Gagos
• Πυλώνας Kitchen & Bath: FRANKE HELLAS | Mythos BlackLine
• Πυλώνας Μη Ολοκληρωμένα Έργα: Next Design | Yaia Resort

Τα κορυφαία βραβεία στα Interiors Awards (Αwards of the Year), δίνονται στους υποψηφίους που έχουν επιτύχει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας από τις βραβευμένες υποψηφιότητες στις διαγωνιστικές κατηγορίες. Τα κορυφαία βραβεία στη φετινή διοργάνωση απέσπασαν οι:

• Upcoming Designer of the Year 2024: Kaput Design
• Kitchen Company of the Year 2024: FRANKE HELLAS
• Bath Company of the Year 2024: Kontogianni Bath & Floor
• Construction Fit out Company of the Year 2024: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ Tεχνική Κατασκευαστική
• Client of the Year 2024: COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ… μια εταιρεία που σταθερά τα τελευταία χρόνια επενδύει σημαντικά σε έργα interior design σε όλα τα καταστήματα και τις εγκαταστάσεις της.

Χορηγοί των Interiors Awards 2024 ήταν οι εταιρείες:
Franke Home Solutions και JYSK Business to Business. Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες: Μαρμούρης Λύσεις Επιπλοποιίας και Rumming ECH.
Δείτε όλους τους νικητές καθώς και στιγμιότυπα από την τελετή απονομής των Interiors Awards 2024 ΕΔΩ
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Interiors Awards 2024 ήταν ο Μιχάλης Μαυρολέων, CEO A&M Architects A.E.
Γνωρίστε τους δημιουργούς που στελέχωσαν την Κριτική Επιτροπή των φετινών βραβείων ΕΔΩ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Μιχάλης Μαυρολέων, Jury President Interiors Awards 2024, CEO A&M Architects A.E.
Ένατη χρονιά φέτος για αυτό το θεσμό που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Και από την άλλη αυξάνεται και η δυσκολία των κριτών να βαθμολογήσουν αξιόλογες δουλειές οι οποίες έχουν έμπνευση, πάθος που εκφράζεται μέσα από τα σχέδια αλλά και από τις κατασκευές των έργων αυτών.
Αριάδνη Σωτηροπούλου, Managing Director, Franke Home Solutions, member of Judging Commitee, platinum winner, awarded Kitchen Designer of the Year 2024
Tα Interiors Awards είναι τα βασικά βραβεία που αυτή τη στιγμή διοργανώνονται στην Ελλάδα και τιμούν την καινοτομία, την ποιότητα και την ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο του interior design.

Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO & Founder, EΠΙΚΥΚΛΟΣ Tεχνική Kατασκευαστική Εταιρεία, member of Judging Commitee, awarded Construction Fit out Company of the Year 2024
Ως κριτής τα τελευταία πέντε χρόνια στο θεσμό, χαίρομαι για την εξέλιξή του. Κι όχι επειδή απλά μεγαλώνει. Αλλά κυρίως επειδή βλέπω νέες ομάδες, νέους επαγγελματίες να ασχολούνται με αυτό και χρόνο με το χρόνο, βελτιώνονται βλέποντας αφενός τον ίδιο τους τον «εαυτό» πώς εξελίσσεται αλλά και αφετέρου βλέποντας τον ανταγωνισμό γύρω τους, βελτιώνουν την παρουσία τους για να διεκδικούν επάξια μια διάκριση. Είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για να αφυπνίσει την ίδια την αγορά και να κινηθούμε όλοι συνολικά προς μια καλύτερη κατεύθυνση.

Ευστάθιος Αμανατίδης, Founder Kaput Design, awarded Upcoming Designer of the Year 2024
Είναι μεγάλη μας τιμή στην Kaput Design που θα παραλάβουμε αυτά τα βραβεία, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Και ευχαριστούμε και την Κριτική Επιτροπή και τη BOUSSIAS Events που έχει δημιουργήσει αυτό το θεσμό.

Χριστίνα Μαρία Κοντογιάννη, Αρχιτέκτων Μηχανικός CEO Kontogianni Bath and Floor, awarded Bath Designer of the Year 2024
Είναι μεγάλη εμπειρία, τιμή και συγκίνηση ταυτόχρονα. Ελπίζω στην επετειακή διοργάνωση των δέκα ετών να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Νικόλαος Μαρκόπουλος, Shops Trade Marketing, Sales Network, Development and Technical Support Senior Manager, OTE Group, awarded Client of the Year 2024
Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε στον πιο επιτυχημένο θεσμό για το design, τα Interiors Awards και από την πλευρά τη δική μας, ως COSMOTE Γερμανός, που έχουμε ως βασικό πυλώνα και στόχο μας το customer experience.

Κώστας Γκάγκος, Interior Designer , CEO Costas Gagos Architecture and Design, platinum winner
Τα Interiors Awards είναι το μέλλον στο interior design στην Ελλάδα. Δίνουν δύναμη σε όλους τους δημιουργούς. Να συνεχίσουν έτσι, δυνατά και πιστέψτε με ότι θα πάει πολύ μπροστά η Ελλάδα στο design.

Μάνος Λελεδάκης, Founder and Managing Director Next Design, platinum winner
Είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ. Τα βραβεία μας δημιουργούν μεγάλη χαρά. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος όλης αυτής της διαδικασίας.

 

Δημοπράτηση υπηρεσιών συμβούλου κατά την κατασκευή φράγματος στη Φωκίδα

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοπράτησε εξειδικευμένες υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου κατά τη διάρκεια κατασκευής του ταμιευτήρα Τολοφώνα στο Χάρμισκο Φωκίδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες έμφραξης και πρώτης πλήρωσης του εν λόγω ταμιευτήρα. Ο ανάδοχος θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να επιβλέπει και να ελέγχει την εκπλήρωση των συμβατικών απαιτήσεων του έργου και των υποχρεώσεων του εργολάβου και να γνωμοδοτεί για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά την κατασκευή και θα σχετίζονται, λ.χ., με τα χωματουργικά, τη στεγανοποίηση της θεμελίωσης και τα σκυροδέματα. Θα παρακολουθήσει, επίσης, τη συμπεριφορά του φράγματος, από την έμφραξη του συστήματος εκτροπής ως την άνοδο του νερού στη μέγιστη στάθμη.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 46 μήνες. Η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 603.126,93 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την 10/07/2024 στις 11:00.

Georgoulis SA: Γιόρτασε τα 50 της χρόνια στον Άλιμο

Η οικογένεια Γεωργουλή γιόρτασε τα 50 χρόνια της premium εταιρείας Georgoulis SA, μπάνιο/δάπεδο/κουζίνα/θέρμανση, στη Λεωφόρο Καλαμακίου 117 στον Άλιμο.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» καλοί φίλοι, συνεργάτες, πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο, οι οποίοι και έσπευσαν να ευχηθούν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος συνεχάρη την οικογένεια για τη συνεχή λειτουργία και τη διαρκή ανάπτυξη της εταιρείας της.
Παράλληλα, πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στο showroom και γνώρισαν το brand.

Την τούρτα των 50 χρόνων έσβησε ο CEO και ιδρυτής της Georgoulis SA, Γιώργος Γεωργουλής, ενώ συγκίνησαν ο λόγος του αλλά και ο λόγος των δύο του παιδιών, που αποτελούν εξάλλου και τους συνεχιστές της εταιρείας, του Φοίβου και του Έκτορα Γεωργουλή.

Η προϊοντική γκάμα της εταιρείας
Η εταιρεία Georgoulis SΑ διαθέτει μεγάλη ποικιλία κορυφαίων, επώνυμων οίκων σε ετοιμοπαράδοτα προϊόντα, όπως πλακάκια, είδη υγιεινής, κουζίνες, ντουλάπες υπνοδωματίων, είδη θέρμανσης, ηλιακούς συλλέκτες, κ.ά.
Επιπλέον, οι συνεργάτες της είναι σε θέση να δώσουν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, τόσο πριν όσο και μετά την πώληση, καθώς η εμπειρία των 50 χρόνων επιτρέπει την αναγνώριση των αναγκών των μηχανολόγων, μηχανικών και των εργολάβων οικοδομών και δημόσιων έργων.

Δημοπράτηση υπηρεσιών συμβούλου κατά την κατασκευή φράγματος στη Φωκίδα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοπράτησε εξειδικευμένες υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου κατά τη διάρκεια κατασκευής του ταμιευτήρα Τολοφώνα στο Χάρμισκο Φωκίδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες έμφραξης και πρώτης πλήρωσης του εν λόγω ταμιευτήρα.
Ο ανάδοχος θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να επιβλέπει και να ελέγχει την εκπλήρωση των συμβατικών απαιτήσεων του έργου και των υποχρεώσεων του εργολάβου και να γνωμοδοτεί για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά την κατασκευή και θα σχετίζονται, λ.χ., με τα χωματουργικά, τη στεγανοποίηση της θεμελίωσης και τα σκυροδέματα. Θα παρακολουθήσει, επίσης, τη συμπεριφορά του φράγματος, από την έμφραξη του συστήματος εκτροπής ως την άνοδο του νερού στη μέγιστη στάθμη.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 46 μήνες. Η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 603.126,93 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την 10/07/2024 στις 11:00.

ΚΕΒΕ: Επένδυση για το νέο εργοστάσιο στη Σερβία και σύστημα δόμησης χωρίς οπλισμό σκυροδέματος

Στην ανακατασκευή του νέου εργοστασίου που απέκτησε το 2024 στη Σερβία προχωρά η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ). Το νέο εργοστάσιο πρόκειται να λειτουργήσει το 2025. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Άγις Κοθάλης, η επένδυση για την απόκτηση και αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων στο Mihajlovac της Σερβίας ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που είχε παραγωγή 300 τόνους ημερησίως. Στόχος είναι να αναβαθμίσει το εργοστάσιο και να αυξήσει την παραγωγή, μειώνοντας το ενεργειακό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Έως και το 2027 το η εν λόγω εγκατάσταση προβλέπεται να φτάσει τους 1.000 τόνους παραγωγής κεραμιδιών ανά ημέρα, καλύπτοντας τμήμα της σερβικής αγοράς αλλά και των Βαλκανίων.

Το νεοαποκτηθέν εργοστάσιο βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία σε απόσταση 70 χλμ. από το Βελιγράδι, πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Σερβία με τις γειτονικές χώρες. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στη Σερβία σήμερα έχουν επιφάνεια 13.000 τ.μ. και βρίσκονται σε 117.000 τ.μ. οικοπέδου.
Η εταιρεία το 2023 είχε κύκλο 42,5 εκατ. ευρώ (2022: 47,2 εκατ). Το 2022 κατέγραψε EBITDA 8,8 εκατ. ευρώ, ενώ το 2023 ήταν περαιτέρω αυξημένο. Στόχος για το 2024 είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και του όγκου παραγωγής. Σε ό,τι αφορά στην πτώση στον τζίρο του 2023, ο κ. Κοθάλης εξήγησε ότι οφείλεται στη μείωση της τιμής πώλησης των προϊόντων.

Νέο τούβλο που καλύπτει τοιχοποιίες πάχους 38 εκατ.
Στον τομέα παρουσίασης νέων προϊόντων, η εταιρεία ξεκινά την παραγωγή του νέου τούβλου ΟΡΘΟBLOCK NK380, το οποίο λόγω γεωμετρίας και μεγέθους μπορεί και καλύπτει τοιχοποιίες πάχους 38 εκατοστών, τα τετραγωνικά των οποίων δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται ως και 10 τ.μ. δόμησης.
Πρόκειται για προϊόν με Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), η οποία εστιάζει στην αξιολόγηση και την παροχή πληροφοριών σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.
Προσφέρει θερμομονωτικές ιδιότητες, θερμοχωρητικότητα, ηχομόνωση, υψηλές μηχανικές αντοχές και αντισεισμικά χαρακτηριστικά, υψηλή πυραντίσταση και υψηλή υδρατμοπερατότητα.
Το συγκεκριμένο προϊόν καλύπτει τρεις κλιματικές ζώνες με βάση τις διατάξεις του ΝΟΚ. Τα επόμενα δύο προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς που θα κυκλοφορήσουν, θα καλύπτουν και τις τέσσερις κλιματικές ζώνες.

Σύστημα δόμησης οπλισμένης φέρουσας τοιχοποιίας
Νέο προϊόν θα αποτελέσει και το σύστημα δόμησης οπλισμένης φέρουσας τοιχοποιίας (ΦΟΤΑΘΕ), το οποίο δημιουργήθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της ΚΕΒΕ και το ΕΠΑΥΚ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Δίνει την δυνατότητα κατασκευής έως και διώροφων κτιρίων, χωρίς τη χρήση σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος. Πρόκειται για μία λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κατασκευών κυρίως στην περιφέρεια, όπου δεν υφίστανται πολυώροφα κτίρια.

Εξάγει το 60% του όγκου παραγωγής της
Σήμερα η ΚΕΒΕ διαθέτει δύο εργοστάσια εν λειτουργία στην Ελλάδα, στη Νέα Σάντα Κιλκίς και στη Λάρισα, όπου απασχολεί περισσότερα από 170 άτομα προσωπικό. Εξάγει τα προϊόντα της σε 40 χώρες και ειδικότερα σε Βαλκάνια. Ειδικότερα, το 60% του όγκου παραγωγής και περίπου το 55% του τζίρου της αποτελούν προϊόν της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Συνεργάζεται με 1.448 ενεργούς πελάτες, από τους οποίους οι 1.355 στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ήταν η πρώτη πανελλήνια που δημιούργησε τούβλα καθέτων οπών. Διαθέτει ευρεία γκάμα και τύπους από κεραμίδια όπως ολλανδικό με κάλυψη 14 τεμάχια ανά τ.μ., το ρωμαϊκό με κάλυψη 13 τεμάχια ανά τ.μ., το γαλλικό με 14 τεμάχια ανά τ.μ., το μεσογειακό με 10 τεμάχια ανά τ.μ., το μακεδονίτικο με 10 τεμάχια ανά τ.μ., το novel με 11 τεμάχια ανά τ.μ. και το ideal με 11 τεμάχια ανά τ.μ. Η ευρεία γκάμα κεραμιδιών που διαθέτει αποτελεί το κύριο μέσο για την ανάπτυξη των εξαγωγών της.
Τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 47% στο κεραμίδι και για το 2030 έχει στοχεύσει σε ποσοστό μείωσης 69% και στο τούβλο αντίστοιχα από 41% να φτάσει στο 65% το 2030.

 

ΣΙΔΜΑ: Πούλησε τη θυγατρική της στη Ρουμανία

Η ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική έκανε γνωστό ότι συνήψε σύμβαση αγοραπωλησίας του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της στη Ρουμανία, Sidma Romania, η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με το ρουμανικό δίκαιο, με την εταιρεία Agir Haddecilik AS.Η ΣΙΔΜΑ συνήψε την εν λόγω συμφωνία από κοινού με την 100% θυγατρική της, Sidma Cyprus.Όσον αφορά στο τίμημα που κατέβαλε στο πλαίσιο της αγοραπωλησίας, αυτό ανήλθε στο ποσό των 9 εκατομμυρίων
ευρώ.

Πλέον, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της Sidma Romania στην Agir Haddecilik AS τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας. Μέρος του τιμήματος που καταβλήθηκε για την αγορά των μετοχών πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, όπως διευκρινίζει η ΣΙΔΜΑ, για τη μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της, «προς ισχυροποίηση της θέσης της στις λοιπές αγορές στις οποίες και δραστηριοποιείται»

Διαγωνισμό για έργα σε ακίνητα του e-ΕΦΚΑ στην Κεντρική Μακεδονία

Ανοικτό διαγωνισμό για να αναθέσει επισκευές και επεμβάσεις σε κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του καθώς και σε ιδιόκτητα κτίρια και οικόπεδά του στην κεντρική Μακεδονία για το έτος 2024 προκήρυξε ο e-ΕΦΚΑ. Το κόστος των παρεμβάσεων είναι, με τον ΦΠΑ, 992.000 ευρώ. Την Τρίτη 02/07/2024 στις 09:00 θα εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των προσφορών.Οι εργασίες που θα εκτελεστούν κινούνται σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στην άρση ήδη διαπιστωμένων προβλημάτων σε κτίρια του e-ΕΦΚΑ, τα οποία θα επισκευαστούν. Ο δεύτερος, έχει να κάνει με την εκτέλεση εργασιών επισκευής κατόπιν εντολών για άμεση επέμβαση (εντός 24-48 ωρών) και επισκευή βλαβών σε οποιοδήποτε κτίριο του e-ΕΦΚΑ στεγάζονται υπηρεσίες του (είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα) και σε άλλα ακίνητα (οικόπεδα, κενά ακίνητα, κλπ).

Loewe: Ανοίγει το πρώτο της αποκλειστικό κατάστημα στην Ελλάδα

Η Loewe, διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών που γιόρτασε πέρυσι τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, άνοιξε τις πύλες του πρώτου αποκλειστικού της καταστήματος στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη. Στα πρόσφατα εγκαίνια του αποκλειστικού σημείου πώλησης παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από τον χώρο του design και της αρχιτεκτονικής. Επίσης, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων παρουσιάστηκε και η νέα συλλογή προϊόντων της εταιρείας.

Στο επίκεντρο, βρέθηκαν μία σειρά τηλεοράσεων σε craft design με βουρτσισμένο αλουμίνιο και syno stone, καθώς και η νέα σειρά συστημάτων ήχου η οποία φέρει την υπογραφή του διεθνούς Γάλλου σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και brand ambassador της Loewe, Κιλιάν Εμπαπέ. Σημειώνεται, ότι στην Ελλάδα, την αποκλειστική διανομή των προϊόντων Loewe αναλαμβάνει η ASBIS.

Η ΟΤΜ ΑΕ τεχνικός σύμβουλος επίβλεψης εργασιών για το Μακρακώμη-Τυμφρηστός

Η ΟΤΜ ΑΕ θα παράσχει υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την επίβλεψη των γεωτεχνικών ερευνών υπαίθρου και εργαστηρίου που εκτελούνται στα πλαίσια της οδικής σύνδεσης του πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης με το ανατολικό μέτωπο σήραγγας Τυμφρηστού. Η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών είχε απ’ ευθείας προσκαλέσει την προαναφερθείσα εταιρεία να αναλάβει αυτές τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και εκείνη ανταποκρίθηκε. Εν τέλει, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Κωνσταντίνου Μαγουλά, η σύμβαση ανατέθηκε απ’ ευθείας στην εταιρεία. Το τελικό οικονομικό αντικείμενο του συμφωνητικού ανέρχεται σε 37.076 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ η διάρκειά της θα είναι οκτώ μήνες.

Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η ΟΤΜ ΑΕ
Οι γεωτεχνικές έρευνες υπαίθρου και εργαστηρίου στο πλαίσιο του οδικού έργου είναι ήδη σε εξέλιξη και απαιτείται συνεχής παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού που θα συμβάλλει στην τήρηση του συμβατικού αντικειμένου και στην άρτια εκτέλεση των εργασιών. Είναι, παράλληλα, επείγουσα η ανάγκη υποβοήθησης της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην επίβλεψη των έργων, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του στελεχιακού δυναμικού της.

Το αντικείμενο των υπηρεσιών του τεχνικού συμβούλου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεχή παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού στις θέσεις που εκτελούνται ερευνητικές εργασίες (γεωτρήσεις και επί τόπου δοκιμές), παρακολούθηση του είδους και του χρόνου απασχόλησης των χωματουργικών μηχανημάτων για τη διάνοιξη προσπελάσεων στις θέσεις εργασιών, τήρηση των όσων προβλέπονται στα εγκεκριμένα προγράμματα εργασιών και τεκμηρίωση των λόγων μείωσης ή ματαίωσης εργασιών εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, τήρηση των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών διάνοιξης δειγματοληπτικών γεωτρήσεων ξηράς για γεωτεχνικές έρευνες καθώς και των προδιαγραφών επί τόπου δοκιμών εδαφομηχανικής και βραχομηχανικής και, τέλος, σύνταξη τακτικών ενημερωτικών εκθέσεων σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος και πιθανές καθυστερήσεις ή προβλήματα.

Υπογραφή πέντε συμβάσεων για το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

Πέντε συμβάσεις, συνολικού ύψους 52,10 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) υπογράφτηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης, ενώ αφορούν στην αναδάσωση περιοχών συνολικής έκτασης άνω των 58.000 στρεμμάτων. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Ευστάθιος Σταθόπουλος και οι ανάδοχοι των έργων. Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης αφορά στην αποκατάσταση υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων, με τη χρήση αυτόχθονων ειδών, σε περιοχές της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Εύβοιας, περιλαμβάνοντας εργασίες τεχνητής αναδάσωσης σε επιλεγμένες περιοχές, υπό την επίβλεψη των δασικών υπηρεσιών.

Αναλυτικά οι συμβάσεις:
1. Τμήμα 1: «Εκτάσεις προς αναδάσωση αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αιγάλεω, Καπανδριτίου, Λαυρίου, Μεγάρων και Πειραιά». Ανάδοχος η κοινοπραξία των Τ&Τ Κατασκευές ΑΕ-Μεσόγειος ΑΕ (Αναδασώσεις).
2. Τμήμα 2: «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πεντέλης». Ανάδοχος η κοινοπραξία των Τ&Τ Κατασκευές ΑΕ-Μεσόγειος ΑΕ (Αναδασώσεις).
3. Τμήμα 3: «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πάρνηθας». Ανάδοχος η Ζιτακάτ ΑΤΕΒΕ.
4. Τμήμα 4: «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης». Ανάδοχος η ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ.
5. Μαύρη Πεύκη: «Εργασίες αναδάσωσης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης». Ανάδοχος ο Παπαδόπουλος Νικόλαος του Χαράλαμπου.