Τράπεζα της Ελλάδας: Αυξημένες κατά 11,8% οι τιμές των διαμερισμάτων το 4ο τρίμηνο του 2023

Η Τράπεζα της Ελλάδας επισημαίνει διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία και εκτιμά πως το τέταρτο τρίμηνο του 2023 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 11,8%, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Επίσης, για το 2023, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 13,4% (αύξηση 11,9% το 2022).

Τα δεδομένα για παλαιά και νέα διαμερίσματα
Αναλυτικότερα, η αύξηση των τιμών το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ήταν 11% για τα νέα διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και 12,4% για τα παλαιά (ηλικίας άνω των 5 ετών).
Για το 2023, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 12,4% (ρυθμός αύξησης 12,5% το 2022).
Αναφορικά, τώρα, με τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα, αυτός ήταν 14,2% το 2023 (αύξηση 11,6% το 2022).

Τι ισχύει ανά γεωγραφική περιοχή
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει, ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ήταν 10,8% στην Αθήνα, 14,6% στη Θεσσαλονίκη, 13,9% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 11,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, το 2023, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές, σε σχέση με το 2022, ήταν 13,7%, 16,2%, 14,5% και 10,8% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το τέταρτο τρίμηνο του 2023 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 12,1%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ενώ για το 2023 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 13,9%.

 

Άκτωρ: Κατασκευάζει τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές σήραγγες της Ρουμανίας

Η Άκτωρ ξεκίνησε να κατασκευάζει τις πιο μεγάλες σιδηροδρομικές σήραγγες της Ρουμανίας, στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού άνω του μισού δισ. ευρώ. Μάλιστα, την 05/03/2024 κηρύχθηκε η έναρξη της κατασκευής της πρώτης σήραγγας του τμήματος Apața-Cața της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov-Sighisoara, την οποία υλοποιεί, στο πλαίσιο κοινοπραξίας, η Aktor Romania, θυγατρική του Ομίλου Intrakat. Το, προϋπολογισμού 573 εκατ. ευρώ, έργο περιλαμβάνει τη διάνοιξη των βουνών μεταξύ των περιοχών Apața και Racoș για την κατασκευή των μεγαλύτερων σιδηροδρομικών σηράγγων της Ρουμανίας, συνολικού μήκους 12 χλμ. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της γραμμής, οι συρμοί θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες έως 160 χλμ/ώρα.

Το πρώτο από τα δύο μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων (TBM) εγκαταστάθηκε στην περιοχή Ormeniș και ξεκίνησε τη διάνοιξη της πρώτης από τις δύο δίδυμες σήραγγες («Ormeniș») του έργου. Ένα δεύτερο ζεύγος σηράγγων («Homorod») θα διανοιχθεί μεταξύ των θέσεων Racoș και Homorod. Οι συνολικά 4 σήραγγες θα διανοιχθούν από ισάριθμα TBM που θα δουλεύουν παράλληλα, σε ένα από τα ελάχιστα έργα στην Ευρώπη όπου θα χρησιμοποιηθούν 4 TBM αυτού του μεγέθους ταυτόχρονα. Η πρόοδος της υλοποίησης του έργου είναι στο 24% και η αποπεράτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

ElvalHalcor: Τζίρος 3,293 δισ. ευρώ για το 2023

Ο κύκλος εργασιών της ElvalHalcor το 2024 διαμορφώθηκε στα 3.293,4 εκατ. ευρώ, μειωμένος 11,3% από το 2022 (3.714,0 εκατ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε η θυγατρική της Viohalco. Στο ίδιο διάστημα, ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε 4,6% συγκριτικά με το 2022, διατηρήθηκε, όμως, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 2021. Παράλληλα, ο κλάδος του αλουμινίου, εξαιρώντας την επίπτωση της από-ενοποίησης της ΕΤΕΜ από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, είχε ελαφρά αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 0,4% (-1,6% συμπεριλαμβάνοντας την επίπτωση της ΕΤΕΜ).

Μειωμένα τα Adjusted EBITDA
Ακόμη, τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις, αποτέλεσμα μετάλλου και λοιπά έκτακτα έξοδα (a-EBITDA) του Ομίλου μειώθηκαν κατά 11,8% και ανήλθαν σε 239,3 εκατ. ευρώ το 2023, όταν το 2022 ήταν 271,2 εκατ. ευρώ. Πάντως, παρέμειναν, επισημαίνει η εταιρεία, «σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα του 2021 (166,8 εκατ. ευρώ)». Επίσης, το 2023 τα ενοποιημένα μεικτά κέρδη ήταν 213,3 εκατ. ευρώ (2022: 364,6 εκατ.) και παράλληλα τα EBITDA ήταν 176,4 εκατ. ευρώ (2022: 326,2 εκατ.). Αρνητική επίδραση στα παραπάνω μεγέθη είχαν κυρίως, λέει η εταιρεία, «τα λογιστικά αποτελέσματα μετάλλων», που «διαμορφώθηκαν σε ζημίες 47,4 εκατ. ευρώ για το 2023 έναντι κερδών 61,5 εκατ. το 2022».

Όσον αφορά στο ενοποιημένο καθαρό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα (κόστος), διαμορφώθηκε στα 52,7 εκατ. ευρώ για το 2023, αυξημένο κατά 26,8% από το 2022 (41,5 εκατ.) και η μεταβολή αυτή οφείλεται «στα αυξημένα επιτόκια αναφοράς, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη μείωση του καθαρού δανεισμού και περιορίστηκε από τα δάνεια σταθερού επιτοκίου που ανέρχονταν στο 58% του συνολικού δανεισμού στο τέλος της περιόδου». Επιπρόσθετα, τα κέρδη μετά από φόρους ήταν 32,8 εκατ. ευρώ το 2023 (2022: 161,9 εκατ.) και τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν 28,5 εκατ. ευρώ (0,0759 ευρώ/μετοχή), όταν το 2022 ήταν 159,3 εκατ. (0,4245 ευρώ/μετοχή). Εντός του έτους, μειώθηκε ο καθαρός δανεισμός κατά 142,2 εκατ. ευρώ. Τέλος, την 30/06/2023 πληρώθηκε το μέρισμα για τη χρήση 2022, που ήταν 0,06 ευρώ/μετοχή. Το ΔΣ της ElvalHalcor θα προτείνει στην τακτική ΓΣ των μετόχων της 23/05/2024 την έγκριση διανομής μεικτού μερίσματος 0,04 ευρώ/μετοχή.

Caramondani Hellas: Έλαβε μέρος στην Climatherm 2024

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της εταιρείας οι επισκέπτες είδαν από κοντά τα συστήματα πυρόσβεσης JCI Tyco Grinnell, τα υλικά στήριξης μηχανολογικού εξοπλισμού JCI Kwikstrut και τα αντισεισμικά στηρίγματα δικτύων πυρόσβεσης και κλιματισμού nVent Caddy. Παρουσιάστηκε, επίσης, το πλήρες πρόγραμμα συστημάτων αποχέτευσης της εταιρείας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους απλούς και ηχομονωτικούς σωλήνες από πολυπροπυλένιο PP, HT-SAFE και Skolan SAFE Ostendorf, το τριστρωματικό ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης από πολυπροπυλένιο Nicoll dBlue και τα συστήματα από πολυαιθυλένιο Geberit HDPE, Silent και Pluvia. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα ολοκληρωμένα συστήματα ύδρευσης και κλιματισμού της ελληνικής Interplast, αλλά και ενδοδαπέδιας θέρμανσης χαμηλού προφίλ. Ξεχωριστά παρουσιάστηκαν οι χυτοσίδηροι σωλήνες αποχέτευσης Global S και το νέο ελαφρύτερο σύστημα Agilium της PAM Building. Τέλος, οι επισκέπτες είδαν και το σύστημα διαχείρισης βρόχινων υδάτων GRAF, τον αυτόματο ανοξείδωτο λιποσυλλέκτη Grease Guardian, τα κανάλια και σχισμές αποστράγγισης ομβρίων MUFLE, τα αυτόματα καλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας HagoDeck, τις απορροές ομβρίων Harmer Alumasc και Viega και τα σιφώνια αποχέτευσης και σχισμές ντουσιέρας Dallmer.

Βίλα στις Κυκλάδες έχει τα minimal αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου Hyline, με την υποστήριξη της Inoxal by ETEM

Σε μια από τις πλαγιές της Νάξου βρίσκεται η βίλα «La Punta», η αρχιτεκτονική σύλληψη της οποίας είναι εμπνευσμένη από τις πλατείες των Κυκλάδων. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της βίλας πραγματοποίησαν οι Plinthos Architects, ενώ τη μελέτη κάλυψης, σχεδιασμού και εγκατάστασης των ανοιγμάτων διενήργησε η Inoxal by ETEM. Βασικός στόχος κατά τον σχεδιασμό της βίλας είναι ο συνδυασμός της εσωστρέφειας των εσωτερικών κλειστών χώρων με την απρόσκοπτη υπαίθρια χρήση και την πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Γι’ αυτόν τον λόγο, κρίθηκε απαραίτητη η επιλογή των minimal αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου του πορτογαλικού οίκου Hyline.

Πρόκειται για τα απόλυτα μινιμαλιστικά αρχιτέκτονα συστήματα αλουμινίου για τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς το πλαίσιό τους περιμετρικά είναι σχεδόν αόρατο, ενώ η διατομή αλουμινίου περιορίζεται στα 18 χιλιοστά στο σημείο της επαλληλίας. Η σειρά HY40 της Hyline, η οποία και χρησιμοποιήθηκε, έχει την δυνατότητα να καλύψει ανοίγματα ύψους ως έξι μέτρα με άριστες θερμικές επιδόσεις, ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις και συμπεριφέρεται άριστα σε ακραία καιρικά φαινόμενα μέσω του εξειδικευμένου σχεδιασμού της. Η Inoxal by ETEM αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο των συστημάτων. Μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις λύσεις που προσφέρουν τα συστήματα στον σύγχρονο εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στο Μαρούσι.

Ξεκινά το β’ στάδιο του διαγωνισμού για μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Υπεγράφη, όπως έγινε γνωστό, η απόφαση για έγκριση της πρόσκλησης συμμετοχής σε διάλογο και της διενέργειας του Β.Ι σταδίου της Β’ φάσης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση της σύμβασης ΣΔΙΤ για το έργο της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Ξεκινά, δηλαδή, το β’ στάδιο της β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο, όπου έχουν, ως γνωστόν, προκριθεί και τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην α’ φάση, ήτοι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Άβαξ και Mytilineos.

Η αξία της σύμβασης εκτιμάται πως θα ανέρχεται σε 617.187.784 ευρώ πλέον ΦΠΑ, αν και το ακριβές ποσό θα καθοριστεί στη β’ φάση του διαγωνισμού. Όσο για τη συνολική διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέγιστο σε 30 χρόνια, όμως κι εκείνη θα οριστεί στη β’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αντικείμενο του project αποτελεί η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ). Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που θα αναδειχθεί θα αναλάβει, μεταξύ άλλων πολλών, το σύνολο των εργασιών κατασκευής των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του έργου, τη χρηματοδότηση του έργου με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια και την τεχνική διαχείριση και συντήρηση των υποδομών καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Η Λατομεία Τυρνάβου ΑΕ θα κάνει διευθετήσεις ρεμάτων στην Σκιάθο

Στην υπογραφή της μεταξύ τους σύμβασης για εκτέλεση έργων στη Σκιάθο, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διευθέτηση ρεμάτων, προχώρησαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Λατομεία Τυρνάβου ΑΕ.
Η τελευταία αναδείχθηκε ως ανάδοχος του, αρχικού προϋπολογισμού 3.835.000 (με ΦΠΑ), έργου με μέση έκπτωση 8,48%, ενώ πρέπει να περαιώσει τις εργασίες που αυτό προβλέπει μέσα σε διάστημα 24 μηνών.
Οι παρεμβάσεις αφορούν σε βελτιώσεις για τα εξεταζόμενα τμήματα των περιοχών Τρούλος, Κουκουναριές, Αγία Παρασκευή, Πλατανιές και Αχλαδιές της Σκιάθου. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν διευθετήσεις ρεμάτων, κατασκευή τεχνικών για την αποκατάσταση της συνέχειας της κυκλοφορίας των υδάτων στις θέσεις που η μελέτη διασταυρώνεται με οδούς της περιοχής και κατασκευή αγωγών για την παροχέτευση ομβρίων όπως και φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης.

Διαγωνισμός για ανακαίνιση και αναβάθμιση των ΤΕΠ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Προκηρύχθηκε, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, ανοικτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου της μελέτης και υλοποίησης εργασιών για ανακαίνιση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Το έργο, κύριος και φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, έχει κόστος 1.716.186,03 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ) και συνολική προθεσμία εκτέλεσης 16 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Να αναφερθεί, πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν διορία έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 για να υποβάλουν τις προσφορές τους. Τα ΤΕΠ των δύο προαναφερθέντων νοσοκομείων χρήζουν συνολικά ανακαίνισης, τόσο από πλευράς οικοδομικών εργασιών όσο και από πλευράς ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών για το προσωπικό και τους ασθενείς και ταυτόχρονα την οικονομικότερη λειτουργία τους. Στο έργο περιλαμβάνονται, επιπλέον και εργασίες αναδιαμόρφωσης των περιβαλλόντων χώρων, προ της κύριας εισόδου, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση στα ΤΕΠ.
Πιο αναλυτικά:
Για το ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ο Άγιος Δημήτριος», προβλέπεται:
  • ανακαίνιση και μερική αναδιαρρύθμιση του κυρίως χώρου του ΤΕΠ,
  • ανακαίνιση όλου του διαδρόμου του ισογείου από τον κύριο χώρο του ΤΕΠ έως το εφημερεύον Ιατρείο Οφθαλμολογικού Τμήματος,
  • πλήρης ανακαίνιση όλων των WC κατά μήκος του διαδρόμου και των WC της βραχείας νοσηλείας και, τέλος,
  • ανακαίνιση του εφημερεύοντος Ιατρείου Γυναικολογικού Τμήματος, του εφημερεύοντος Ιατρείου Οφθαλμολογικού Τμήματος και του εφημερεύοντος Ιατρείου Ουρολογικού Τμήματος.
Όσον αφορά στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», πρόκειται να γίνει νέα διαμόρφωσή του, η οποία θα περιλαμβάνει την προσαρμογή και ανάπτυξη των χώρων του.

 

Η Smart Construction ΑΕ θα κάνει έργα αναβάθμισης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Περιφέρεια Κρήτης και Smart Construction ΑΕ συνυπέγραψαν το μεταξύ τους εργολαβικό συμφωνητικό για την υλοποίηση του έργου της βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης τμήματος του συγκροτήματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι. Η ως άνω εταιρεία κατόρθωσε να της κατακυρωθεί η σύμβαση αυτού του project, έχοντας προσφέρει μέση έκπτωση 16,04% και πλέον καλείται να το αποπερατώσει μέσα σε 24 μήνες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 3,1 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Η μονάδα αναπτύσσεται σε ένα σύνολο δέκα κτιρίων. Από αυτά, ένα κεντρικό στεγάζει διοίκηση, ξενώνες, ναό και χώρους συνεδριάσεων, έξι μικρότερα είναι βοηθητικά και λειτουργούν ως ξενώνες, κατοικίες και μουσείο, ένα λειτουργεί ως βιβλιοθήκη και ένα ως κέντρο συνεδριάσεων και ξενώνων. Οι περισσότερες επεμβάσεις θα γίνουν στο κεντρικό κτίριο, το οποίο κτίστηκε την περίοδο 1965-68 και αναπτύσσεται σε υπόγειο (που περιλαμβάνει ναό και λεβητοστάσιο) και δύο ορόφους. Εργασίες θα εκτελεστούν, επίσης, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κεντρικού κτιρίου και στο δώμα του κτιρίου το οποίο λειτουργεί ως βιβλιοθήκη. Η παρέμβαση περιλαμβάνει, συγκεκριμένα, οικοδομικές εργασίες στατικής ενίσχυσης, αρχιτεκτονικών επεμβάσεων κτιρίων και περιβάλλοντα χώρου και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Noval Property: Αυξημένα κατά 164% τα καθαρά κέρδη το 2023

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος 2023 έδωσε στη δημοσιότητα η Noval Property. Από αυτά, προκύπτει πως τα έσοδα από μισθώματα της ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2023 ήταν 29,3 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 24,9 εκατομμυρίων κατά τη χρήση του 2022. Παρουσίασαν, δηλαδή, αύξηση 4,5 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 18%), η οποία οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, «στην ενεργητική διαχείριση των ακινήτων της», που «σε συνδυασμό με την ποιότητα των ακινήτων του χαρτοφυλακίου» οδήγησε «στη σύναψη νέων μισθωτικών συμβάσεων» και «στην αντικατάσταση υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης με νέες συμβάσεις με πιο ευνοϊκούς όρους».

Αυξημένα και τα Adjusted EBITDA και τα καθαρά κέρδη
Παράλληλα, αυξημένα σε σχέση με το 2022 ήταν τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής εύλογης αξίας περιουσιακών στοιχείων (Adjusted EBITDA). Για τη χρήση του 2023, αυτά ανήλθαν σε 17,8 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 12,8 εκατομμυρίων ευρώ κατά το 2022, εμφανίζοντας αύξηση 5 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 39%). Αύξηση, ωστόσο, καταγράφηκε και στα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδυτικών ακινήτων σε εύλογη αξία, τα οποία, για τη χρήση του 2023, ήταν 47,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 18,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2022 (αύξηση 29,4 εκατομμύρια ευρώ, 162%).

Η επίδοση αυτή, τονίζει η εταιρεία, αποτυπώνει «την επαύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων εισοδήματος λόγω της ενεργητικής διαχείρισης και της ποιότητας των ακινήτων» και «την αναπροσαρμογή της αξίας των προς ανάπτυξη ακινήτων της, όσο προχωρά η ανάπτυξη και κατασκευή τους». Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν σε 64,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο που έληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Ήταν, συνεπώς, αυξημένα κατά 40,1 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 164%).

Ακόμη, το σύνολο ενεργητικού ήταν 670,2 εκατομμύρια ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2023 με αύξηση 72,9 εκατομμυρίων ευρώ (αύξηση 12%) σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2022, ενώ η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου των επενδυτικών ακινήτων της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτικών μισθώσεων) και συμμετοχών ήταν 582,6 εκατομμύρια ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2023, με αύξηση 84,8 εκατομμυρίων ευρώ (17%) σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Από εκεί και πέρα, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα την 31η Δεκεμβρίου του 2023 ανήλθαν σε 74,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 88,3 εκατομμυρίων ευρώ την 31η Δεκεμβρίου του 2022. Η εσωτερική λογιστική αξία την 31η Δεκεμβρίου 2023 ήταν 427,4 εκατομμύρια ευρώ ή 3,98 ευρώ/μετοχή, ενώ την 31η Δεκεμβρίου 2022 ήταν 365,9 εκατομμύρια ευρώ ή 3,40 ευρώ/μετοχή, σημειώνοντας αύξηση 61,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή άνοδο 17%.

Η διανομή μερίσματος
Τέλος, το ΔΣ της Noval Property, στη συνεδρίασή του της 4ης Μαρτίου 2024, αποφάσισε να εισηγηθεί στην ετήσια τακτική ΓΣ των μετόχων τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 3.158.134 ευρώ για τη χρήση του 2023, αυξημένο κατά 971.000 ευρώ σε σχέση με το 2022 (αύξηση 44%).