Νέο κτίριο στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με κόστος 28 εκατ., προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

Δημοπρατήθηκε έργο που είναι μεγάλου κόστους (σ.σ. 28.388.069,90 ευρώ με ΦΠΑ) αλλά και σημασίας και θα εκτελεστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Αφορά, συγκεκριμένα, στην κατασκευή νέου κέντρου ακτινοθεραπείας-χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο και, παράλληλα, στην ανακαίνιση των κλινικών του υφιστάμενου «Κτιρίου 300 Ανδρών» που αυτό περιλαμβάνει.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να αποπερατώσει τις προβλεπόμενες εργασίες εντός 21 μηνών. Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει την Τρίτη 19/03/2024, στις 11:00.

Ο σκοπός του έργου
Το νοσοκομείο «Σωτηρία» δέχεται περιστατικά πνευμονικής και θωρακικής χειρουργικής από όλη την Ελλάδα και, μεταξύ αυτών, διαγιγνώσκει και θεραπεύει περίπου 2 με 2,5 χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ετησίως. Επιπλέον, διαθέτει τη μεγαλύτερη θωρακοχειρουργική κλινική στη χώρα μας, με μεγάλο αριθμό διεξαγωγής χειρουργείων ανά έτος, κυρίως για καρκίνο του πνεύμονα. Το νέο κέντρο ακτινοθεραπείας-χημειοθεραπείας του νοσοκομείου θα είναι σύγχρονο και έρχεται να καλύψει τις, πολύ μεγάλες και άμεσες, ανάγκες υγείας ασθενών με καρκίνο που δέχεται το ίδιο μα και την αυξημένη ζήτηση τμημάτων ακτινοθεραπείας στη χώρα. Ακόμη, δεδομένου πως οι υπηρεσίες του νοσοκομείου παρέχονται σήμερα σε 26 διαφορετικά κτίρια, όλα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, το νέο κέντρο έχει σκοπό να συγκεντρώσει τμήματα του νοσοκομείου σε ένα κτίριο ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του.

Το νέο κέντρο
Το προς ανέγερση κτίριο θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Θα χωροθετηθεί κοντά στο Μέγα Λαϊκό και σε άμεση σύνδεση με υφιστάμενη πεζογέφυρα που συνδέει τμήματά του ώστε να διευκολύνεται η σύνδεσή του με τον κύριο πυρήνα του. Στο υπόγειο του κέντρου θα βρίσκεται το τμήμα ακτινοθεραπείας και στο ισόγειο τα εξωτερικά ιατρεία, μαζί με αίθουσα μικροεπεμβάσεων και χώρο λήψης δειγμάτων. Στον πρώτο όροφο χωροθετείται τμήμα χημειοθεραπείας δυναμικότητας 60 θέσεων και στον δεύτερο όροφο τα κεντρικά εργαστήρια του νοσοκομείου, εργαστήριο για τις εφημερίες, γραφεία ιατρών και διευθυντών, χώροι προσωπικού και υποστηρικτικοί χώροι.
Θα γίνουν, τέλος, όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής και η αναδιοργάνωση του οδικού δικτύου του υπάρχοντος νοσοκομειακού συγκροτήματος για μείωση των διαδρομών εισόδου-εξόδου των κτιρίων κοντά στην είσοδο και την ανεξαρτησία της εισόδου-εξόδου των εξωτερικών ασθενών.

Τα έργα στο «Κτίριο 300 Ανδρών»
Σχετικά, τώρα, με την ανακαίνιση του «Κτιρίου 300 Ανδρών», προβλέπει αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων νοσηλευτικών μονάδων, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ειδικότερα, θα ανακαινιστούν οι κλινικές στο ανατολικό τμήμα του κτιρίου (4η και 9η πνευμονολογική, καρδιολογική) και θα γίνουν, μεταξύ άλλων, πλήρης ανακατασκευή των θαλάμων νοσηλείας, αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων, επισκευές, νέα δάπεδα σε όλους τους χώρους, χρωματισμούς επιφανειών, τοποθέτηση ψευδοροφών όπου απαιτείται, νέες μηχανολογικές εγκαταστάσεις και πυρανίχνευση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Καυκάς: Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις μέσα σε τρία χρόνια

Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης ήταν το 2023 για την αλυσίδα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Καυκάς, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας να αυξάνεται κατά 15% σε σχέση με το 2022. Ειδικότερα, ο τζίρος της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο κατά το περυσινό έτος έφτασε στο ποσό των 310 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 261,8 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, το ότι, από το 2020 έως το 2023, η εταιρεία έχει σχεδόν διπλασιάσει τις πωλήσεις της (+89%), αφού το 2020 ο τζίρος της κυμαινόταν στα 164 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση αυτή αποδίδεται εν μέρει στην ενίσχυση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, λόγω της οποίας καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα που εμπορεύεται η Καυκάς.

Έφτασε τα 81 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο
Πέρα από το κομμάτι των πωλήσεων, η Καυκάς αναπτύχθηκε πέρυσι και σε αριθμό καταστημάτων, φτάνοντας τα 81 συνολικά (78 στην Ελλάδα και άλλα 3 στην Κύπρο). Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο δίκτυο της αλυσίδας είναι τα καταστήματα στη Βάρη, επί της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, που είναι και το 35ο κατάστημα της εταιρείας στην Αττική και το κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη, το δέκατο της Καυκάς στη βόρεια Ελλάδα. Το δίκτυο της Καυκάς περιλαμβάνει επίσης τέσσερα καταστήματα HUB Light & Innovation με λύσεις φωτισμού και αυτοματισμών σε Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Χανιά και Κέρκυρα. Σημειωτέον, πως στη διάρκεια του 2022 η εταιρεία δημιούργησε 140 νέες θέσεις εργασίας και η ομάδα της πλέον αποτελείται από 1.500 άτομα.

Σε λειτουργία το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο
Σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία αποτελεί η έναρξη της λειτουργίας του σύγχρονου κέντρου logistics της Καυκάς στον Ασπρόπυργο, για το οποίο ο όμιλος επένδυσε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιχείρηση έχει πλέον στη διάθεσή της 16.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων, με σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης των αποθεμάτων της και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 13.000 παλετοθέσεων και φόρτωσης από τις 28 ράμπες του κέντρου διανομής.

Το σύστημα αυτοματισμού με ρομποτική τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για τη βέλτιστη και ευέλικτη διαχείριση του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο (micro picking), παρέχοντας στην εταιρεία το περιθώριο για μεγαλύτερη κεντρικοποίηση των διανομών από τους προμηθευτές της, επίσπευση παραδόσεων προς τους πελάτες, βελτίωση ικανότητας διαχείρισης ηλεκτρονικών παραγγελιών και last mile διανομών και βελτίωση της αναπλήρωσης αποθεμάτων στα καταστήματα. Επιπροσθέτως, κεφάλαια αξίας πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν κατά τη διετία 2022-2023 στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, με το Project ATLAS και την αναβάθμιση του υφιστάμενου SAP ERP σε Sap S/4Hana, καθώς και την υλοποίηση καινούργιων συστημάτων για ανάλυση δεδομένων (Power ΒΙ) και διαχείριση πελατών (CRM).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build