Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

Στα σκαριά είναι η κατασκευή και λειτουργία νέου μεγάλου κύριου κλασσικού ξενοδοχείου κατηγορίας πέντε αστέρων στην Κρήτη, μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

414 δωμάτια και 1.280 κλίνες
Το νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα θα έχει 1.280 κλίνες και 414 δωμάτια, ενώ θα ανεγερθεί εντός γηπέδου συνολικής επιφάνειας 203.222,29 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Κάμπος-Λειβάδια», εκτός των ορίων του οικισμού Άγιος Αντώνιος Καλλεργιανών και εκτός του σχεδίου πόλεως των Δημοτικών Ενοτήτων Κισσάμου και Μυθήμνης του Δήμου Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, ότι ο χώρος στον οποίο θα κτιστεί το ξενοδοχείο προέκυψε από τη συνένωση 33 αγροτεμαχίων, ενώ χωρίζεται σε δύο τμήματα, την ιδιοκτησία 1 και την ιδιοκτησία 2, από ρέμα που τον διασχίζει. Να αναφερθεί, πως η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων καλύπτει και τυχόν ανακαίνιση και συντήρηση του ξενοδοχείου.
Όσο για τον φορέα του έργου, αυτός είναι η εταιρεία «Ιkos Kissamos Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων».

Πώς θα είναι το ξενοδοχείο
Το νέο ξενοδοχείο πρόκειται να οργανωθεί σε οκτώ τον αριθμό περιοχές. Αυτές είναι η περιοχή δωματίων deluxe 1, η περιοχή δωματίων deluxe 2, η περιοχή δωματίων standard 1, η περιοχή δωματίων standard 2, η περιοχή του παραλιακού μετώπου με κτίρια εστιατορίων και γυμναστηρίου (ειδικά κτίρια 1), η περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων (ειδικά κτίρια 2), η περιοχή του spa και θεάτρου (ειδικά κτίρια 3) και η περιοχή των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων (ειδικά κτίρια 4). Επίσης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του έργου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή από τον φορέα του συγκεκριμένων επιπλέον υποδομών. Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθούν τέσσερεις εξωτερικές, μία θερμαινόμενη εσωτερική, τέσσερεις θερμαινόμενες εξωτερικές και 16 ιδιωτικές πισίνες, συνολικής επιφάνειας περίπου 5.830 τ.μ. και συνολικού όγκου 7.600 κ.μ.

Εκτός από τις εν λόγω πισίνες, θα υλοποιηθούν, ακόμη:
– εσωτερικό οδικό δίκτυο,
– εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης,
– εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης,
– εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης για σύνδεση με την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κισσάμου,
– εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης για σύνδεση με τη δεξαμενή του Δήμου στη θέση «Παρθενώνας» της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου,
γέφυρες για την επικοινωνία των δύο τμημάτων του γηπέδου του έργου που χωρίζονται από το ρέμα,
– χώροι στάθμευσης και
– κατάλληλα διαμορφωμένος φυτευτικός χώρος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

ΕΚΤΕΡ: Οριστικός ανάδοχος για έργο 13 εκατ. ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Οριστικός ανάδοχος για έργο 13 εκατομμυρίων ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αναδείχθηκε η ΕΚΤΕΡ, μετά την κατάθεση και αποδοχή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου με αμφιθέατρο για την επέκταση της ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου και την ένταξη του νέου κέντρου ακτινοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος πυρηνικής, και η κατακύρωσή του στην ΕΚΤΕΡ έγινε στα 13.004.822,33 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με ποσοστό έκπτωσης 5,56% επί του αρχικού προϋπολογισμού. Τον διαγωνισμό έτρεξε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Η κατασκευή και ο προϋπολογισμός για το έργο χωρίζεται σε επιμέρους τμήματα.

Ειδικότερα, τα έργα αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού έχουν αρχικό προϋπολογισμό 6,5 εκατομμύρια ευρώ, τα έργα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχουν προϋπολογισμό 2,37 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, περιλαμβάνεται η μελέτη εφαρμογής συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων με προϋπολογισμό 926 χιλ. ευρώ. Επιπλέον ποσό της τάξεως των 563,24 χιλιάδων ευρώ αφορά στη μελέτη που σχετίζεται με τα έργα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Σημειώνεται ότι, πέρα από το έργο στο Νοσοκομείο Λαμίας, η ΕΚΤΕΡ αναδείχθηκε τον περασμένο Ιούλιο προσωρινός ανάδοχος και για το έργο αναβάθμισης των υποδομών και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου ΚΑΤ στο Μαρούσι.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build