--> 

Ravenna: Τι μέλλει γενέσθαι με το πρώην ακίνητο του Πετζετάκη στην Κηφισού

Στην πώληση ενός ακινήτου επί της λεωφόρου Κηφισού 103 σε εταιρεία συμφερόντων του μοναδικού της μετόχου, Ανδρέα-Πλάτωνα Βρεττού, προχωρά η Ravenna. Πρόκειται για ακίνητο που πέρασε στην κατοχή της εταιρείας μετά από δημοπρασία και στο οποίο κατά το παρελθόν στεγάζονταν εγκαταστάσεις της εταιρείας Ν. & Μ. Πετζετάκης. Το ακίνητο, συνολικής επιφανείας 9.523,60 τ.μ. και με βοηθητικούς χώρους συνολικής επιφανείας 1.562,83 τ.μ., βρίσκεται σε προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο ΙΚΕΑ και στο εμπορικό κέντρο River West.

Στα 12,2 εκατομμύρια ευρώ το τίμημα της πώλησης
Πριν από λίγες μέρες η γενική συνέλευση του μετόχου και το διοικητικό συμβούλιο της Ravenna ενέκριναν την πώληση του εν λόγω ακινήτου στην εταιρεία 1st Estates, της οποίας μοναδικοί μέτοχοι είναι η κυπριακή Vrettos Investment Group και η Ravenna και ελέγχεται τελικώς από τον Ανδρέα–Πλάτωνα Βρεττό. Το αντίτιμο για την πώληση του ακινήτου ανέρχεται στα 12,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα υπογραφεί σύμβαση εννεαετούς τουλάχιστον διάρκειας μίσθωσης του βιομηχανικού συγκροτήματος από την 1st Estates προς τη Ravenna, έναντι αρχικού μηνιαίου μισθώματος 67.000 ευρώ, προκειμένου η εταιρεία να το χρησιμοποιήσει ως αποθήκες των προϊόντων της. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του ακινήτου στην οποία προέβησαν ορκωτοί ελεγκτές στο πλαίσιο της αγοραπωλησίας, προκύπτει ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς του ανήλθε σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ, τιμή που οι ορκωτοί ελεγκτές αποδέχονται ως εκτιμώμενη αξία του ακινήτου.

Τα οφέλη για τη Ravenna από την αγοραπωλησία
Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η κατάρτιση των συναλλαγών αυτών υπηρετεί το εταιρικό συμφέρον της Ravenna, καθώς η 1st Estates έχει συνυφασμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα και οι συναλλαγές αυτές αποσκοπούν στο να διευκολύνουν την πραγματοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εν λόγω εταιρείας, ενώ η Ravenna θα επωφεληθεί τα μέγιστα από τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς οι εταιρείες συνεργάζονται στενά και έχουν κοινή εμπορική λειτουργία. Η υπογραφή του αγοραπωλητηρίου συμβολαίου και η ταυτόχρονη κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης από τη Ravenna θα λάβει χώρα εντός έξι μηνών.

Ποια είναι η 1st Estates
Σημειώνεται ότι η 1st Estates ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, το οποίο καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του (22.500 ευρώ) από την Vrettos Investment Group και κατά το μικρότερο μέρος του από τη Ravenna (2.500 ευρώ). Αντικείμενο της 1st Estates είναι μεταξύ άλλων η αγοροπωλησία ακινήτων, κατοικιών και εμπορικών κέντρων, η ανέγερση και εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείων, και η επισκευή, ανακαίνιση, συντήρηση και διαχείριση πάσης φύσεως κτιρίων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

ΕΚΤΕΡ: Σε έργα 18 εκατομμυρίων του ΤΑΙΠΕΔ σε ΚΑΤ και Νοσοκομείο Λαμίας

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο αναβάθμισης των υποδομών και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου ΚΑΤ στο Μαρούσι, είναι η ΕΚΤΕΡ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. H κατασκευαστική εταιρεία συμμετείχε στον διαγωνισμό στο πλαίσιο των διαδικασιών που «τρέχει» η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ. Θυμίζουμε ότι το ΚΑΤ ανήκει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει τις διαδικασίες που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών 80 νοσοκομείων της χώρας. Το έργο στο σύνολό του υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU. H ΕΚΤΕΡ ήταν η εταιρεία που υπέβαλε την συμφερότερη οικονομική προσφορά για την εκτέλεση των εργασιών στο ΚΑΤ. Ταυτόχρονα όμως έχει κηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος για το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου θα δημιουργηθεί το νέο Κέντρο Ακτινοθεραπείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα δύο έργα αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Κατάθεση δικαιολογητικών για την ανάληψη του έργου στο ΚΑΤ
H ΕΚΤΕΡ έχει ήδη κληθεί να καταθέσει δικαιολογητικά προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση του έργου στο ΚΑΤ και η έναρξη της κατασκευής του. Ως προς το Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου και σε αυτή την περίπτωση έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης, η κατασκευαστική εταιρεία αναμένει να κληθεί επίσης να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Προϋπολογισμός εκτέλεσης των δύο έργων
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο ΚΑΤ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ (4,94 εκατ. ευρώ) και αφορά στην ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, μίας νοσηλευτικής μονάδας καθώς και στην αναδιάταξη ορισμένων ακόμη χώρων της μονάδας του Αμαρουσίου. Στην περίπτωση της Λαμίας ο συνολικός αρχικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ και προβλέπεται η επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου με τη δημιουργία νέου κτιρίου Ακτινοθεραπείας με αμφιθέατρο, ειδικού χώρου για την τοποθέτηση αξονικού τομογράφου, θαλάμους θεραπείας με ιώδιο, κινήσεις που θα συντελέσουν στην δημιουργία ενός σύγχρονου ακτινοθεραπευτικού κέντρου.

Και αυτό το έργο βρίσκεται στην ατζέντα έργων, την οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Η ΕΚΤΕΡ κατέθεσε προσφορά, η οποία παρείχε έκπτωση 5,56% επί του αρχικού προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο της Λαμίας. Η κατασκευή και ο προϋπολογισμός για το Νοσοκομείο Λαμίας χωρίζεται σε επιμέρους τμήματα. Ειδικότερα τα έργα αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού έχουν αρχικό προϋπολογισμό 6,5 εκατομμύρια ευρώ, τα έργα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχουν προϋπολογισμό 2,37 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης περιλαμβάνεται η μελέτη εφαρμογής συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων με προϋπολογισμό 926 χιλ. ευρώ. Επιπλέον ποσό της τάξεως των 563,24 χιλιάδων ευρώ αφορά στη μελέτη που σχετίζεται με τα έργα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Η «Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ» αναβαθμίζει ΕΕΛ στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Αναδείχθηκε ο ανάδοχος που θα υλοποιήσει έργα αποκατάστασης, ολοκλήρωσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) των δημοτικών κοινοτήτων Νέων Μουδανιών και Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό δημοπράτησης 13.100.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η σύμβασή του κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ», η οποία προσέφερε μέση έκπτωση 1,19% και το ποσό των 12.943.846,33 ευρώ ενώ έχει προθεσμία 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης για να αποπερατώσει τις παρεμβάσεις που προβλέπονται.

Δύο διακριτά σημεία επέμβασης
Το έργο αφορά, πρώτον, σε επέκταση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Νέων Μουδανιών, σε κατασκευή νέου κεντρικού αντλιοστασίου, νέων αγωγών προσαγωγής και απαγωγής από και προς την εγκατάσταση και σε κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων και, δεύτερον, στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αντλιοστασίων τροφοδοσίας και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Νέας Καλλικράτειας.

Τι προβλέπεται για την ΕΕΛ Νέων Μουδανιών
Για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού της ΕΕΛ Νέων Μουδανιών, θα χρειαστεί μέρος του υφιστάμενου εξοπλισμού να αντικατασταθεί, μέρος να αναβαθμιστεί και τέλος να τοποθετηθεί επιπρόσθετος εξοπλισμός. Όσον αφορά στο νέο αντλιοστάσιο που θα υλοποιηθεί, θα διαθέτει αντλητικά συγκροτήματα, σύστημα ανάδευσης, σύστημα τεμαχισμού στερεών, σύστημα εξαερισμού και απόσμησης, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, αντικεραυνική προστασία, γειώσεις και σύστημα ανύψωσης. Ακόμη, από το νέο κεντρικό αντλιοστάσιο θα εκκινεί δίδυμος καταθλιπτικός αγωγός που θα κατευθύνεται προς την ΕΕΛ.

Από το ύψος των ΚΤΕΛ και μέχρι την ΕΕΛ υφίσταται διατομή Φ315mm που θα αξιοποιηθεί, με αποτέλεσμα από τη θέση αυτή και μέχρι την είσοδο στην ΕΕΛ να τοποθετηθεί μόνο ένας αγωγός. Αντίστοιχα, από την έξοδο της ΕΕΛ και μέχρι τη θάλασσα απαιτείται δίδυμος αγωγός PVC Φ315mm σειράς 41. επειδή από την έξοδο της ΕΕΛ και μέχρι το ύψος των ΚΤΕΛ υφίσταται PVC Φ315mm, θα τοποθετηθεί ένας αγωγός Φ315mm μέχρι τα ΚΤΕΛ και στη συνέχεια δίδυμος Φ315mm μέχρι τη θάλασσα. Το συνολικό μήκος των απαιτούμενων αγωγών προσαγωγής-απαγωγής είναι της τάξεως των 5.700 μ. Για τη διασπορά των επεξεργασμένων στη θάλασσα, θα κατασκευαστεί υποθαλάσσιος αγωγός 700 μέτρων από πολυαιθυλένιο πίεσης 10 ατμ. με διάμετρο d400mm.

Τι προβλέπεται για την ΕΕΛ Νέας Καλλικράτειας
Σχετικά με τα έργα αποκατάστασης, ολοκλήρωσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ΕΕΛ Νέας Καλλικράτειας, θα γίνουν εργασίες εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων αντλιοστασίων τροφοδοσίας της καθώς και έργα αναβάθμισης-εκσυγχρονισμού του ηλεκτρομηχανολογικού της εξοπλισμού, ο οποίος εξαιτίας της παρέλευσης είκοσι ετών από την έναρξη λειτουργίας της χρήζει αντικατάστασης καθώς κάποια από τα τμήματά του υπολειτουργούν.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Alpha Αστικά Ακίνητα: H μετονομασία σε Alpha Real Estate και τα έσοδα από το Skyline

Στη νέα της δραστηριότητα που αφορά στη διαχείριση ακινήτων έχει μετατοπίσει το σύνολο του ενδιαφέροντος της η Alpha Aστικά Ακίνητα, έχοντας ήδη συμφωνήσει για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που είχε στην κατοχή της στο Project Skyline, με το τίμημα να ανέρχεται στα 43 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Το χαρτοφυλάκιο αυτό απαρτίζεται κυρίως από καταστήματα και γραφεία, μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα είναι κατάστημα-γραφείο συνολικής επιφάνειας 1.761 τ.μ. στην οδό Μητροπόλεως 19 στη Θεσσαλονίκη με εύλογη αξία 5 εκατ. ευρώ, κατάστημα 412 τ.μ. στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι με εύλογη αξία 4,5 εκατ. ευρώ και κατάστημα στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα με επιφάνεια 589,7 τ.μ. και εύλογη αξία 3,5 εκατ. ευρώ καθώς και αρκετά ακόμη όπως κατάστημα στην οδό Κολοκοτρώνη 1 στην Κηφισιά με εύλογη αξία 3,5 εκατ. ευρώ και επιφάνεια 559 τ.μ.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα που θα αποκομίσει η Alpha Real Estate από τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτου στο Project Skyline, θα κινηθούν σε ποσό λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως για την επόμενη πενταετία. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει σε project που θα προέλθουν από επενδυτές που θα αποκτήσουν τιτλοποιήσεις, που θα βγαίνουν τμηματικά στην αγορά. Στο στόχαστρο είναι η διαχείριση χαρτοφυλακίων για λογαριασμό τρίτων καθώς και αγοραπωλησίες ακινήτων για ΑΕΕΑΠ.

Η Alpha Αστικά Ακίνητα που πλέον μετονομάζεται σε Alpha Real Estate με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, έχει υπογράψει σύμβαση με τη Skyline για διαχείριση του χαρτοφυλακίου των 750 εκατ. ευρώ. Επίσης επικεντρώνεται στο να αναλάβει υπηρεσίες για λογαριασμό τρίτων και όλο το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έλαβε χώρα ο μετασχηματισμός της εταιρείας στη σημερινή της μορφή.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι εξαγόρασε τον κλάδο υπηρεσιών της Αlpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων, κάτι που ολοκληρώθηκε ήδη ως διαδικασία, ενώ προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία Skyline και στο πλαίσιο εξορθολογισμού των μεικτών κερδών της προχώρησε φέτος στη διανομή ποσού 3,42 ευρώ μεικτών προς τους μετόχους με τη μορφή μερίσματος. Ήδη έχει μεταβιβάσει τα 6 από τα 24 ακίνητα που είχε στην κατοχή της, στο Project Skyline, ενώ τα υπόλοιπα θα μεταβιβαστούν μέσα στους επόμενους μήνες. Ο CEO της Alpha Real Estate, Γιάννης Γκάνος προέβλεψε ότι φέτος θα είναι μία καλή χρονιά σε τζίρο και κέρδη λόγω της νέας δραστηριότητας και δεδομένων των προοπτικών της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Αναφερόμενος στην αγορά ακινήτων ο Γ. Γκάνος είπε ότι έχει ξυπνήσει από τον δεκαετή λήθαργο από το 2009 που βρισκόταν, και από το 2019 βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ανόδου τιμών και πτώσης αποδόσεων. «Καταγράφουμε ρεκόρ ανόδου σε τιμές ακινήτων και σε μισθώματα, ενώ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις ξένων στην Ελλάδα κάτι που φαίνεται από τις άμεσες ξένες επενδύσεις που αυξήθηκαν το 2022 κατά 68%, ενώ και η Golden Visa παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα.

Οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ ήταν κινητικές το 2022, ενώ παρακολουθήσαμε την προσπάθεια συγχώνευσης Briq και ICI. Ταυτόχρονα, τρέχουν αστικές αναπλάσεις ακινήτων όπως αυτών της ΠΥΡΚΑΛ και του Βοτανικού, όπου συμμετέχει ο όμιλος και η Alpha Real Estate ως σύμβουλος του ομίλου». Σημειώνεται ότι η Alpha Bank κατέχει το 93% των μετοχών της εταιρείας, με μικρή διασπορά. Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Ποιμενίδης, σημείωσε ότι «είμαστε κερδοφόροι, ενώ περάσαμε μία δεκαετή κρίση όπου σε όλες τις χρήσεις είχαμε κερδοφορία, με αποτέλεσμα να εγκρίνουμε σήμερα διανομή μερίσματος και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον».

Η αλλαγή ονόματος σε Alpha Real Estate
Η εταιρεία δεδομένου ότι αλλάζει μορφή και χαρακτήρα, εισερχόμενη πλέον στη διαχείριση ακινήτων, προχώρησε στην αλλαγή της ονομασίας της σε Alpha Real Estate Α.Ε. «Θέλαμε να επικεντρωθούμε στο λογότυπο και την ονομασία που σχετίζονται με τη νέα δραστηριότητα της εταιρείας. Πρόκειται για δραστηριότητα που παρουσιάζει μεγάλο βάθος στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, επιδιώξαμε να κεφαλαιοποιήσουμε το όνομα του κύριου μετόχου μας, της Alpha Bank, γι’ αυτό και κρατάμε το όνομα Alpha στην επωνυμία μας», εξήγησε ο Γιάννης Γκάνος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

«Πόλεμος» προσφυγών για το παραλιακό μέτωπο Κορίνθου-Λουτρακίου

Σε… πόλεμο μεταξύ των δύο υποψήφιων εταιρειών, Ventus Τεχνική και Geogenesis, έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου, προϋπολογισμού κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Στις 20/6, όπως διαβάσατε στο Build, η Δημόπρακτος ΑΕ-ΑΟΤΑ, που τρέχει τον διαγωνισμό, έκανε αποδεκτές τις προσφορές και των δύο εταιρειών, επιλέγοντας ως προσωρινό ανάδοχο την Geogenesis. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες έχουν προσφύγει στην ΕΑΔΗΣΥ κατά της απόφασης, ζητώντας να ακυρωθεί λόγω παρατυπιών η συμμετοχή της άλλης εταιρείας στον διαγωνισμό.

Ειδικότερα, η Geogenesis ζητά την ακύρωση της απόφασης κατά το σκέλος που έγινε αποδεκτή η προσφορά της Ventus, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η τεχνική προσφορά της Ventus ήταν ελλιπής και πως η εταιρεία δεν υπέβαλε πιστοποιητικά συμμόρφωσης αναφορικά με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και τα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Από την άλλη, η Ventus ζητά να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση και να αναδειχθεί η ίδια ως προσωρινή ανάδοχος, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι οι μελέτες που έχει υποβάλει η Geogenesis δεν βρίσκονται στο επίπεδο της οριστικής μελέτης και δεν πληρούν τις απαιτήσεις του Κανονισμού Μελετών Έργου και του Πίνακα Συμμόρφωσης, καθώς και ότι ο Πίνακας Συμμόρφωσης δεν έχει υποβληθεί από την εταιρεία, με συνέπεια να μη δηλώνεται η κάλυψη των απαιτήσεων του Κανονισμού Μελετών και των αντίστοιχων παραπομπών από την εταιρεία.

Η άποψη της Δημόπρακτος
Από την πλευρά της η Δημόπρακτος ΑΕ-ΑΟΤΑ, σε συνεδρίαση του ΔΣ της την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε απόψεις επί των προσφυγών των δύο εταιρειών, κρίνοντας πως αμφότερες θα πρέπει να απορριφθούν και η επίδικη απόφαση να παραμείνει σε ισχύ, προκειμένου να επιτραπεί η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας και η οριστική κατακύρωση του έργου στον προσωρινό ανάδοχο.
Για την προσφυγή της Geogenesis κρίνει πως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για την προδικαστική προσφυγή της εταιρείας, ενώ σε κάθε περίπτωση η εταιρεία στερείται έννομου συμφέροντος για την άσκηση της προσφυγής, δεδομένου ότι έχει ήδη αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και άρα, ακόμα και αν δικαιωθεί, δεν θα επέλθει κάποιο έννομο αποτέλεσμα ως προς το αποτέλεσμα και το κύρος της διαδικασίας. Ως προς την προσφυγή της Ventus, η Δημόπρακτος ΑΕ-ΑΟΤΑ κρίνει πως δεν συντρέχει περίπτωση μη πληρότητας της προσφοράς της Geogenesis και δεν υπάρχει ουδείς βάσιμος λόγος για την εν λόγω προσφυγή.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build