Έντεκα έργα προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» έντεκα έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.056.542,55 ευρώ, για τη Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κοζάνης, Φλώρινας, Σερβίων, Βοΐου και Άργους Ορεστικού, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Αναλυτικότερα, τα έργα περιλαμβάνουν:

1. Τη δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των Πέτρινων Γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1.167.442,87 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει δράση πληροφόρησης των επισκεπτών και ανάδειξης των γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης για άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ.

2. Την ανάδειξη και δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Ιερών Μοναστηριών και Ψηφιακού Αποθέματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών και των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1.556.415,50 ευρώ.

3. Την ανάδειξη και δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των σημείων Μαχών της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 490.863,56 ευρώ. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στον σχεδιασμό, τη διαμόρφωση, την προμήθεια και την εγκατάσταση υποδομών σήμανσης, ερμηνείας και πληροφόρησης των σημείων μαχών, καθώς και στη δημιουργία ενός διαδικτυακού ψηφιακού κόμβου και μιας εφαρμογής ψηφιακής περιήγησης.

4. Την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία Δικτύου Περιπατητικών Μονοπατιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, προϋπολογισμού 465.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τη δημιουργία χώρων αναψυχής και την κατασκευή 13 μονοπατιών, τη σήμανση της περιοχής, τον καθαρισμό και τη βελτίωση του εδάφους, την επισκευή και τη συντήρηση του λιθόστρωτου με ήπιας μορφής παρεμβάσεις.

5. Τον ευπρεπισμό περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε Καστοριάς, προϋπολογισμού 476.480 ευρώ.

6. Την ανάδειξη Περιηγητικών Διαδρομών στον Οικισμό Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου, προϋπολογισμού 1.502.300 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βοΐου. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός δικτύου περιηγητικών διαδρομών εντός των ιστορικών τόπων της συνοικίας Χώρας και της συνοικίας Γεράνειας του οικισμού Σιάτιστας, το οποίο θα συνδέει τα αρχοντικά, τις εκκλησίες και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

7. Την διαχείριση Χώρων Υπαίθριας Αναψυχής στην Περιοχή Δασυλλίου Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 434.000 ευρώ. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός χώρου που θα προσφέρεται για περιπάτους, αθλοπαιδιές και αναψυχή.

8. Την προμήθεια Κινητής Εκθεσιακής Μονάδας Δήμου Κοζάνης προϋπολογισμού 345.960 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κοζάνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προμήθεια οχήματος – κινητής εκθεσιακής μονάδας για τις ανάγκες της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, στον τομέα της υποστήριξης και της προβολής του τουριστικού και λαογραφικού προϊόντος του Δήμου.

9. Τις διαδρομές σύνδεσης και ανάδειξης νερόμυλων Κρατερού, προϋπολογισμού 324.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Φλώρινας. Αφορά σε δράσεις για τη διάσωση και ανάδειξη των νερόμυλων του Κρατερού, που θα επιτευχθεί μέσα από μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων.

10. Τη δημιουργία ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού στην περιοχή «Παλιάμπελα» Πλατανορεύματος του Δήμου Σερβίων, προϋπολογισμού 222.273,22 ευρώ.
Περιλαμβάνει την υλοποίηση και κατασκευή πεζοπορικού μονοπατιού μήκους 9 χλμ. στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορεύματος.

11. Την παρέμβαση και ανάδειξη περιοχών φυσικού κάλλους, μνημείων και οικοτόπων, προϋπολογισμού 71.804,40 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σερβίων. Περιλαμβάνει δράσεις για την ανάδειξη των χώρων δασικής αναψυχής, με θέσεις θέας στο «Πάτημα αλόγου», στη «Νεράιδα» και στον «Άγιο Χριστόφορο».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Vivechrom: Γιατί απέσυρε 16 παρτίδες χρωμάτων Vivecryl

Στην απόσυρση 16 διαφορετικών παρτίδων προϊόντων από τους συνεργαζόμενους εμπόρους του δικτύου λιανικής πώλησης προέβη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Build η Vivechrom. Η πολυεθνικών συμφερόντων εταιρεία χρωμάτων προχώρησε προ ολίγων ημερών σε επίσημη ενημέρωση των συνεργατών της μέσω επιστολής που υπέγραφε ο διευθυντής πωλήσεων της επιχείρησης, Μιχάλης Σαρρής. Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία υλοποίησε τη συγκεκριμένη κίνηση, ήταν διότι όπως ανέφέρεται, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δυσάρεστης οσμής «εκτός των ορίων των υψηλών προδιαγραφών που η εταιρεία μας έχει θεσπίσει στα συγκεκριμένα προϊόντα».

Η ανάκληση αφορούσε όλες τις συσκευασίες των 750 ml, του 1lt, των 3lt και των 10lt, για τις οποίες η Vivechrom κάλεσε όλους τους συνεργάτες να έρθουν σε συνεννόηση με τους εκάστοτε πωλητές ανά περιοχή, προκειμένου να γίνει έλεγχος των αποθεμάτων και να προχωρήσει η διαδικασία επιστροφής για τα προϊόντα των συγκεκριμένων παρτίδων. Η απόσυρση αφορά σε αστοχία που διαπιστώθηκε σε πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των Vivecryl Eco λευκό 30 και Vivecryl Eco Βάση P καθώς και στο Dulux Trade Weathershield White.

Οι παρτίδες τις οποίες ζήτησε η Vivechrom να ανακληθούν
Οι παρτίδες που τέθηκαν σε διαδικασία ανάκλησης είναι οι: Vivecryl P 235058, 236078, 239043, 239044, 2340040, 240041, 240043, 242028), η Vivecryl 30 (237071, 239025, 239011, 239010) καθώς και το Duluc Trade Weathershield White 241049. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε προς τους πελάτες της η εταιρεία οι ιδιότητες του Vivecryl Eco όπως είναι η πρόσφυση, η αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία, η υδατοαπωθητικότητα, η υδρατμοπερατότητα και η αντοχή στα αλκάλια δεν έχουν επηρεαστεί, με εξαίρεση δυσάρεστη οσμή που παρατηρείται σε ορισμένα από τα προαναφερόμενα προϊόντα. Η εταιρεία δεσμεύτηκε για την άμεση αντικατάσταση των συγκεκριμένων παρτίδων προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Βασική κατηγορία που ενισχύει τη δραστηριότητα της εταιρείας αυτή των οικολογικών χρωμάτωνΝα σημειωθεί ότι το Vivecryl αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα της Vivechrom, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά τα τελευταία περίπου 50 χρόνια. Nα σημειωθεί ότι το Vivecryl Eco λανσαρίστηκε το 2020 στην ελληνική αγορά, συντείνοντας καίρια στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρείας. Τα οικολογικά χρώματα αποτελούν μία κατηγορία που βοηθάει ευρύτερα στην περαιτέρω και σταδιακή ανάπτυξη των πωλήσεων της επιχείρησης αλλά και στην ανάπτυξη του πελατολογίου της. Θυμίζουμε ότι για παράδειγμα στη διάρκεια του 2020 η Vivechrom κατάφερε να προσθέσει επιπλέον τζίρο 928.000 ευρώ στα οικονομικά της αποτελέσματα, ο οποίος προήλθε από τη συνεργασία της με πλέον των 60 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Σε Μυτιληναίο – ΑΤΕΣΕ το ΣΔΙΤ των 128,4 εκατ. ευρώ για σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Η κοινοπραξία των εταιρειών Μυτιληναίος και ΑΤΕΣΕ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ των 17 σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία που διενεργεί η Κτιριακές Υποδομές, με προϋπολογισμό 128,4 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών,. Σημειώνεται ότι προσφορές είχαν επίσης καταθέσει η κοινοπραξία της ΕΚΤΕΡ με την ΕΡΕΤΒΟ, η ΤΕΚΑΛ, η Άβαξ και η Άκτωρ Παραχωρήσεις. Η κατασκευαστική περίοδος προβλέπεται ότι θα διαρκέσει δύο χρόνια, ενώ για τα επόμενα 25 θα προβλέπεται η συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης.

Με το έργο κατασκευής των 17 νέων σύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων αναμένεται να επιλυθεί το θέμα της σχολικής στέγης σε δήμους κυρίως της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου οι υφιστάμενες υποδομές εκπαίδευσης δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω του ολοένα αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού στους Δήμους: Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης.

Συγκεκριμένα τα σχολικά συγκροτήματα που περιλαμβάνονται είναι:
– 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, Δήμος Νεάπολης – Συκεών
– 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, Δήμος Νεάπολης – Συκεών
– 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, Δήμος Νεάπολης – Συκεών
– Γ.Ε.Λ. Ευκαρπίας, Δήμος Παύλου Μελά
– 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, Δήμος Παύλου Μελά
– 3ο Γ.ΕΛ. Πολίχνης, Δήμος Παύλου Μελά
– 1ο Λύκειο Πολίχνης, Δήμος Παύλου Μελά
– 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, Δήμος Λαγκαδά
– 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, Δήμος Ωραιοκάστρου
– 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, Δήμος Ωραιοκάστρου
– 1ο Γ.Ε.Λ. Μίκρας – Τρίλοφο Μίκρας, Δήμος Θέρμης
– 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (πρώην 9ο), Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
– Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, Δήμος Καλαμαριάς
– 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη
– 3ο Λύκειο Πυλαίας, Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη
– 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη
– Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης, Δήμος Κατερίνης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Ξεκινά ο ανοικτός διαγωνισμός για την ανάπλαση πλατειών στο Δήμο Καισαριανής

Ανοικτός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου του έργου «Ανάπλαση πλατειών Παναγιώτη Μακρή και Κοιμήσεως Θεοτόκου» ανακοινώθηκε επίσημα από τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο, τη Δημοτική Αρχή, το επιτελείο του Δημάρχου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής. Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα 2.690.322,58 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Τι θα περιλαμβάνει το έργο
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης, το έργο συνίσταται στην ενοποίηση, στην βιοκλιματική αναβάθμιση και στην λειτουργική βελτιστοποίηση των δύο πλατειών και του σταθερού εξοπλισμού τους. Η περιοχή ανάπλασης καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια περίπου 10.361 τ.μ..

Συγκεκριμένα, αφορά στην κατασκευή της ανάπλασης και ενοποίησης των υφιστάμενων πλατειών Παναγιώτη Μακρή και Κοιμήσεως Θεοτόκου με συνοδή αναμόρφωση περιμετρικών οδών με στόχο την βελτίωση της άμεσης πρακτικής λειτουργίας της πόλης. Οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν την υλοποίηση νέων βιοκλιματικών στεγάστρων και περγκολών, την ανακατασκευή των επιστρώσεων – πλακοστρώσεων, την υλοποίηση νέων στοιχείων νερού – σταθερές λίμνες, την τροποποίηση και επέκταση των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων στον περιβάλλοντα χώρο και τους γειτονικούς δρόμους, την υλοποίηση νέων φωτιστικών στοιχείων και τον νέο αστικό εξοπλισμό σε όλη την επιφάνεια
των δύο πλατειών.

Σημειώνεται πως βασικά στοιχεία της αναβάθμισης που προτείνεται αποτελούν, πέραn της αισθητικής βελτίωσης, η συνολική θετική βιοκλιματική ποιότητα των πλατειών με τη νέα μορφή τους και η ενίσχυση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών, με τον σχεδιασμό ζωνών κίνησης και στάσης πεζών, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και ατόμων μειωμένης κινητικότητας, τη συσχετισμένη με τη γενικότερη προσπάθεια του δήμου Καισαριανής για την κατά το δυνατόν ηπιότερη κυκλοφορία των τροχοφόρων, στη γειτονική περιοχή. Την μελέτη της ανάπλασης υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Arsis, με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα και ομότιμο καθηγητή αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Πώς θα κινηθούν οι βασικοί μέτοχοι της Intrakat στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Tις προθέσεις τους για τη συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat γνωστοποίησαν οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας, με επιστολές τους προς αυτήν. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε η Intrakat:

– Η Castelano Properties Limited της οικογένειας Γκότση, η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 15,746% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η Blue Silk Ltd του εφοπλιστή Κ. Αγγέλου (ποσοστό13,636%) και η Intracom (ποσοστό 5,09%) δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν.

– Η Winex Investments Limited των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, η οποία κατέχει σήμερα ποσοστό 31,704% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, δήλωσε την πρόθεσή της να συμμετέχει στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat και να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν, καθώς και ταυτόχρονα να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της εταιρείας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία που θα ορίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, επενδύοντας προς τούτο ποσό τουλάχιστον 15.000.000 ευρώ.

Σχεδόν εξασφαλισμένη η επιτυχία της ΑΜΚ
Πρακτικά, η δέσμευση όλων των βασικών μετόχων για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat σημαίνει ότι η επιτυχία της ΑΜΚ είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, αφού έχει ήδη εξασφαλιστεί ποσό ύψους 82 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι και του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής 1,17 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Intrakat, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της Intrakat: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και νέες επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης, και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου, σε σχέση με την κατασκευαστική του δραστηριότητα, ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Reds: Με διευρυμένα καθήκοντα ο Γ. Κωνσταντινίδης – Τι αλλάζει μετά τη δημόσια πρόταση

Nέα δεδομένα φέρνει στο διοικητικό γίγνεσθαι της Reds η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που ουσιαστικά έθεσε εκτός μετοχικού κεφαλαίου τον εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη αλλά και τον επί σειρά ετών μέτοχο και πρώην εκτελεστικό πρόεδρό της, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Την ίδια στιγμή η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης προχώρησε στην αναδιοργάνωση της διοικητικής λειτουργίας. Με τα νέα δεδομένα ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κωνσταντινίδης, παραμένει το μοναδικό μέλος της διοίκησης με εκτελεστικά καθήκοντα και επί της ουσίας με διευρυμένες αρμοδιότητες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι θα καταστήσει πιο ευέλικτη την εταιρεία ως προς τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στη διαμόρφωση της στρατηγικής και την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της.

Στο επίκεντρο και η ταχύτερη αξιοποίηση του ακινήτου στη Ρουμανία
Τέτοια περίπτωση αποτελεί και το περιπετειώδες ακίνητο που έχει στην ιδιοκτησία της η Reds και βρίσκεται στη Ρουμανία. Στην εν λόγω χώρα θυμίζουμε ότι διατηρεί μέσω της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL, οικόπεδο 7.974 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο η προηγούμενη διοίκηση της Reds υπό τον Γιάννη Μωραΐτη είχε αποφασίσει να πουλήσει έναντι ποσού 11,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον η προοπτική πώλησής του επανέρχεται στο προσκήνιο, για ένα περιουσιακό στοιχείο που κατά το παρελθόν είχε αποτελέσει το μήλον της έριδος μεταξύ του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μωραΐτη, με τον πρώτο να κρίνει ότι το τίμημα για την πώλησή του ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Να σημειωθεί ότι ο Χ. Παναγιωτόπουλος ήταν μέχρι πρότινος ο μοναδικός διαχειριστής της θυγατρικής που διαχειρίζεται το ακίνητο στη γειτονική χώρα, ενώ πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα και σε αυτόν τον τομέα ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Στην περίπτωση της Ρουμανίας δεν αποκλείεται εκτός της πώλησης και το ενδεχόμενο ανάπτυξης του ακινήτου.

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης τίθενται καίρια ζητήματα για έργα πως είναι η υλοποίηση της ανάπλασης στη Μαρίνα Αλίμου αλλά και το έργο του Cambas Project στην Παλλήνη καθώς και οι Γούβες Ηρακλείου. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά η Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Τουρισμού, Οικονομικών και Περιβάλλοντος που θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών κατασκευής της Μαρίνας Αλίμου αναμένεται να έχει υπογραφεί έως και το τέλος του έτους. Θα προηγηθεί ωστόσο η έγκριση του master plan από την αρμόδια Επιτροπή Λιμένων του υπουργείου Τουρισμού, η οποία έχει καθυστερήσει ήδη σημαντικά για διάστημα που υπερβαίνει τους 5 μήνες από το αρχικά αναμενόμενο.

Εκτιμάται ότι εάν δεν εμφανιστούν νέα εμπόδια επί των διαδικασιών αδειοδότησης, το έργο θα ξεκινήσει περίπου στις αρχές καλοκαιριού του 2023. Να θυμίσουμε τέλος ότι με την πρόσφατη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης το 93,42% των μετοχών ανήκει στον όμιλο Ελλάκτωρ και στον CEO της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν μέσω των των Reggeborgh και Prosilio. Εκτός εταιρείας βρέθηκαν ο Διαμαντής Διαμαντίδης με την πώληση του 7% των μετοχών που είχε στην κατοχή του αλλά και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος κάτοχος του 11,6%.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build