Μινιόν: Ξεκινάει τον Νοέμβριο η ανακατασκευή της όψης του κτιρίου

Eντός του Νοεμβρίου ξεκινά η ανακατασκευή της όψης του Μινιόν, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο εμβληματικό ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Πατησίων και έχει αποκτήσει η Dimand. Αυτό ανέφερε από το βήμα της Prodexpo ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος. Σχετικά με το Μινιόν πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον της εταιρεία του ήταν εκτεταμένο, σε βαθμό που παρακολουθούσε το ακίνητο ήδη από το 2006. Σύμφωνα με τον κύριο Ανδριόπουλο η συγκεκριμένη κίνηση που αφορά στην ανακατασκευή του Μινιόν πρόκειται για μέρος της συνολικότερης θεώρησης και στρατηγικής της Dimand, η οποία επιδίωξε την τοποθέτησή της στην ευρύτερη περιοχή του καταπονημένου τα τελευταία χρόνια κέντρου της Αθήνας.

Γι’ αυτό και εκτός από το Μινιόν πραγματοποίησε τοποθετήσεις στην Ομόνοια με το ξενοδοχείο Moxy, ενώ ευρύτερα έβλεπε τοποθετήσεις στην Αιόλου και στην Πλατεία Κοτζιά. Ο Δ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα από μόνη της αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία. Και αιτιολόγησε τη θέση του αυτή, λέγοντας ότι η χώρα έχει μείνει αρκετά πίσω τα τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, συμπληρώνοντας ότι η αύξηση του τουρισμού γεμίζει τη χώρα μας με ευκαιρίες και επισημαίνοντας ότι πρέπει από σήμερα να προχωρήσουμε στην δημιουργία στρατηγικών υποδομών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Intrakat: Ετοιμάζει ΑΜΚ 100 εκατ. ευρώ – Πού θα κατευθυνθούν τα νέα κεφάλαια

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί στις 14 Νοεμβρίου η Intrakat, με στόχο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Ειδκότερα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 εκάστη, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής €1,17 και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Intrakat, προσδοκία της εταιρείας είναι ότι οι νέοι κύριοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ παράλληλα η σημαντική έκπτωση (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 21/10/22) στην τιμή απόκτησης κάθε νέας μετοχής και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων «καθιστά ξεκάθαρη την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου να δώσει σε όλους τους παλαιούς μετόχους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας» .

50 εκατ. για ανάπτυξη μέσω εξαγορών
Σύμφωνα με τα σχέδια της διοίκησης, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Intrakat, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και νέες επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης, και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Το επιχειρηματικό πλάνο στο real estate
Στην ανακοίνωση της Intrakat γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον τομέα του real estate, όπου το επιχειρηματικό πλάνο της Intrakat εστιάζει σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, όπου θα αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες, ενώ υπενθυμίζεται η πρόσφατα ανακοινωθείσα συνεργασία με το Ellington Management Group, που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ellington Solutions, με την οποία η Intrakat καθίσταται στρατηγικός συνεργάτης ενός ομίλου που διεθνώς θεωρείται κορυφαίος στη διαχείριση τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων ακινήτων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Trade Estates-Τen Brinke: Στο κάδρο πανελλαδική επέκταση και δημιουργία retail parks σε Κύπρο και Βουλγαρία

Στην δημιουργία ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου ακινήτων στον τομέα των retail parks στοχεύει ο όμιλος Φουρλή μέσω της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, κάτι που ανέφερε ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του ομίλου από το βήμα τoυ συνεδρίου Prodexpo. Σε αυτό το πλαίσιο μέσω της συνεργασίας που ήδη έχει αναπτύξει ο όμιλος με την Ten Brinke, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή των εμπορικών ακινήτων για λογαριασμό του, ο κύριος Fουρλής σημείωσε ότι στο πλάνο της συνεργασίας είναι να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Trade Estates, ούτως ώστε η θυγατρική του ομίλου Φουρλή να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο στον τομέα των retail parks. «Δεν υπήρχε ποιοτικό και σύγχρονο προϊόν ώστε να δημιουργηθεί κρίσιμη μάζα στο χαρτοφυλάκιό μας. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην ανάπτυξη σύγχρονων χώρων όπου ο Έλληνας καταναλωτής μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση.

Η ανάπτυξη δεν είναι το βασικό έργο μίας εταιρείας ΑΕΕΑΠ. Έτσι δημιουργήσαμε μία σημαντική συνεργασία για την ανάπτυξη των εμπορικών πάρκων που θέλουμε να κατασκευάσουμε. Επιλέξαμε την Τen Βrinke δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ισχυρό παίκτη, με υγιή οικονομικά και εμπειρία στην ανάπτυξη τέτοιων πάρκων στην Ευρώπη, με μία ομάδα που γνωρίζει καλά τις συνθήκες στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Φουρλής. «Η συνεργασία μας με την Ten Brinke νομίζω ότι θα υλοποιήσει την σχέδιό μας για την Trade Estates που θέλει να γίνει ηγέτης στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο στον τομέα των retail parks».

Ξεκινάει η κατασκευή του εμπορικού πάρκου στην Πάτρα στο τέλος του 2023
Αυτή τη στιγμή η Ten Brinke έχει λάβει άδεια δόμησης για τις εμπορικές αναπτύξεις που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Trade Estates στα Σπάτα και στην Πάτρα, όπου στη δεύτερη περίπτωση οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου και αμέσως μετά ακολουθεί η Κρήτη. «Κατόπιν περιμένουμε και άλλες πόλεις που θα ενδιαφερθούν για τέτοιου είδους πάρκα στον τομέα του retail», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ten Brinke για την Ελλάδα, Φώτης Γιόφτσιος. «Είναι ένα προϊόν που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και χαιρόμαστε που το φέρνουμε εμείς», σημείωσε.

Aπό την πλευρά του ο COO της Ten Brinke, Wim Ten Brinke, στάθηκε στην Ελλάδα και τις προοπτικές της: «Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχει ανάγκη για τόσες πολλές μισθώσεις και το πώς θα εξελιχθούν τα μισθωτήρια. Πάντως μην ξεχνάτε ότι τα σπίτια που κατασκευάζονται και είναι πολύ κοντά στις ανάγκες ηλικιωμένων είναι κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει καθότι πρόκειται για ένα εξειδικευμένο προϊόν, το οποίο ζητούν οι επενδυτές».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build