--> 

Ξανά «στο κάδρο» ο άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Ανακινείται η πορεία του άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα καθώς το έργο τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.

Οι μελέτες θα επικαιροποιηθούν από την Ολυμπία Οδό και θα αναζητηθεί λύση συμβατή με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα 25 χιλιόμετρα του Καϊάφα. Το ΣτΕ ζητούσε μέτρα προστασίας για το οικοσύστημα στο δάσος του Καϊάφα και αλλαγή της χάραξης. Το έργο εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, στο πλαίσιο της οποίας είχαν προχωρήσει και εγκριθεί το 2013 – 2014 οι μελέτες για αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και με κεντρικό διαχωριστικό στηθαίο. Το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία με τροποποίηση της σύμβασης που ενέκρινε η βουλή πέρσι το Δεκέμβριο, μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των δαπανών για την κατασκευή του Πάτρα – Πύργος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Τεχνική Ολυμπιακή: Ετοιμάζει την επιστροφή της στον τουρισμό

Σε διαδικασία επαναδραστηριοποίησης του στον τουριστικό κλάδο βρίσκεται ο όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή, όπως αναφέρουν σχετικά, στελέχη του ομίλου με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία το Build. Ειδικότερα, η επιλογή της περιοχής όπου θα αναπτύξει δραστηριότητα, θα πραγματοποιηθεί με βασικό κριτήριο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η επιστροφή στον τουριστικό τομέα από την Τεχνική Ολυμπιακή μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς, πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω απόκτησης εγκατάστασης που συνδέεται με μη εξυπηρετούμενο δανειακό φόρτο. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι διερευνώνται διαφορετικές πιθανότητες σε αυτό το πεδίο, αναφέροντας ότι υφίσταται η τεχνογνωσία που θα επιτρέψει την επαναφορά του ομίλου στον τουρισμό.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η οριστικοποίηση του τιμήματος για την πώληση του Πόρτο Καρράς
Ως προς την εξέλιξη της συμφωνίας για την πώληση του Πόρτο Καρράς στον όμιλο Belterra του Ιβάν Σαββίδη, τελεί σε εκκρεμότητα η οριστικοποίηση του τιμήματος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου από τους ανεξάρτητους εκτιμητές. Στη συγκεκριμένη διαδικασία συνδράμουν οι Deloitte (αρχικός σύμβουλος για τη συμφωνία), ΕΥ (διορισμένη από τη Belterra) και PwC (διορισμένη από την Τεχνική Ολυμπιακή), με τις δύο πλευρές Τεχνικής Ολυμπιακής και Belterra να έχουν καταθέσει εκατέρωθεν ενστάσεις ως προς το ακριβές ύψος του τιμήματος. Πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά, επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάρτιο, κάτι που μέχρι στιγμής τελικά δεν έχει συμβεί.

Τα οικιστικά ακίνητα σε Βάρη και Ψυχικό
Η Τεχνική Ολυμπιακή στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, προχώρησε στις αρχές του 2022 στην απόκτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν ως εξασφάλιση ακίνητα του Κώστα Βελάνη. Πρόκειται για κατοικίες στη Βούλα και το Ψυχικό. Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου στο Ψυχικό είναι προγραμματισμένη η ανακατασκευή του εν λόγω οικιστικού ακινήτου και η πώλησή του, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στη Βούλα, όπου υφίσταται σειρά ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε ένα οικόπεδο.
Ανακοπή του πλειστηριασμού επιδιώκει ο σύνδικος για τις πρώην εγκαταστάσεις της ΡΕΜΕΣ στη Βάρης – Κορωπίου

Συν τοις άλλοις η Τεχνική Ολυμπιακή έχει αποκτήσει τις πρώην εγκαταστάσεις της Renault Μεσογείων (ΡΕΜΕΣ Α.Ε.), στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πτώχευσε το 2018, έχοντας αποτελέσει κατά το παρελθόν έναν από τους βασικούς συνεργάτες και αντιπροσώπους της γαλλικής μάρκας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Τεχνική Ολυμπιακή έχει ασκηθεί ανακοπή της εκπλειστηρίασης του ακινήτου από πλευράς του συνδίκου πτώχευσης, η συζήτηση της οποίας είναι προγραμματισμένη για το 2027. Τα στελέχη του ομίλου αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού τελεί εν ισχύ υπέρ της Τεχνικής Ολυμπιακής, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα η μετεγγραφή του περιουσιακού στοιχείου στη νέα ιδιοκτήτρια λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας στο οικείο κτηματολογικό γραφείο. Mέρος των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είναι μισθωμένο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση εκδίκασης της τριτανακοπής η

Τεχνική Ολυμπιακή θα εισπράττει τα μισθώματα.
Ο όμιλος διατηρεί επίσης συμμετοχή στη Μαρίνα Σάμου. Πρόκειται για ένα σύνθετο project όπου πρόκειται να γίνει επένδυση προσεχώς με διάνοιξη της νηοδόχου για να υποδέχεται μεγαλύτερα σκάφη και νέες εγκαταστάσεις όπου θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των σκαφών (dry docking). Στη μαρίνα υφίστανται και εγκαταστάσεις φιλοξενίας, όπου στόχευση είναι να δημιουργηθεί μελλοντικά ένα boutique hotel. Πρόκειται για μία εγκατάσταση περιορισμένου βεληνεκούς, η οποία περιλαμβάνει 10 δωμάτια, ωστόσο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της μαρίνας. Ο προγραμματισμός προβλέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της μαρίνας και του ξενοδοχείου ως μέρος μίας ολοκληρωμένης τουριστικής πρότασης, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός της προσεχούς τριετίας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build