--> 

Θέατρο Λυκαβηττού: Οι τρεις κατασκευαστικές καταθέτουν προσφορές

Με τη διαδικασία του επείγοντος εκδόθηκε η πρόσκληση τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου, με αντικείμενο την αποκατάσταση του μεταλλικού σκελετού για το θέατρο του Λυκαβηττού, όπως σας είχε ενημερώσει σχετικά το Build σε προηγούμενο δημοσίευμά του. Η διαδικασία που κινείται με ταχείες διαδικασίες από την πλευρά του δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων καλεί τρεις κατασκευαστικές εταιρείες προκειμένου να καταθέσουν τις προσφορές τους για να προχωρήσει η ανακατασκευή του θεάτρου.

Οι υποψήφιοι για το έργο
Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που έχουν προσκληθεί είναι η Χωροτεχνική ΑΤΕ, η Αρχιμήδης ΑΤΕ και η Μ.Τ. ΑΤΕ. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται στα 4,04 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ 24%.
Η διαγωνιστική διαδικασία τρέχει με κριτήριο ανάθεσης την χαμηλότερη οικονομική προσφορά με φορέα χρηματοδότησης του έργου το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι φάκελοι των προσφορών θα υποβληθούν από τις τρεις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν προσκληθεί στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου Αθηναίων, το αργότερο μέχρι τις 05-07-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00. Μάλιστα οι φάλεκοι θα γίνουν δεκτοί εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο του δήμου Αθηναίων, που διεξάγει τον διαγωνισμό, το αργότερο μέχρι την ημερομηνία και ώρα λήξης κατάθεσης των προσφορών του διαγωνισμού.

Οι προβλεπόμενες εργασίες για την αποκατάσταση του θεάτρου
Οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν στην αφαίρεση των καθισμάτων του θεάτρου και στην απομάκρυνση όλων των υλικών προς διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης καθώς και σειρά ενισχύσεων ή παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την στατική λειτουργία του θεάτρου. Στις προβλεπόμενες εργφασίες είναι σκυροδετήσεις, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ξύλινες ή μεταλλικές κατασκευές
Από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση για το έργο η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών στο θέατρο του Λυκαβηττού είναι 300 ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το θέατρο θα είναι έτοιμο προς λειτουργία το καλοκαίρι του 2023.

Η ιστορία του θεάτρου
Το πρώην λατομείο που νοικιάστηκε από την Άννα Συνοδινού και έγινε θέατρο
Το θέατρο κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1964-65. Προϋπήρχε εγκατάσταση λατομείου, ο οποίος εκμισθώθηκε τον Οκτώβριο του 1964 από την Άννα Συνοδινού για είκοσι χρόνια, με άδεια κατασκευής θεάτρου και με την υποχρέωση να επιστρέψει στην κυριότητα του Δημοσίου μετά την πάροδο της περιόδου της μίσθωσης. Αρχιτέκτονας του θεάτρου ήταν ο Τάκης Ζενέτος. Το θέατρο αποτελείτο από μεταλλικό σκελετό, ο οποίος έχει χτιστεί σε κοίλο χώρο που δημιουργήθηκε από λατομικές εργασίες που εκτελούνταν εκεί κατά το παρελθόν.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Μπλε Κέδρος: Επέκταση στα βιομηχανικά ακίνητα με τις εγκαταστάσεις της Θερμαντικής στη Μεταμόρφωση

Η τρίτη φορά ήταν και η… φαρμακερή για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμπορίας προϊόντων κεντρικής θέρμανσης «Θερμαντική ΑΕ», καθώς μετά από δύο άγονους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στον τρίτο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου όχι μόνο υπήρξε πλειοδότης, αλλά σημειώθηκε και «μάχη» μεταξύ υποψηφίων, με αποτέλεσμα το ακίνητο να κατακυρωθεί στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, με αρχική τιμή στα 1,61 εκατ. ευρώ. Πλειοδότης ήταν η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν είχε στο χαρτοφυλάκιό της βιομηχανικά ακίνητα.

Όπως εξήγησε σχετικά με την επένδυση αυτή ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Στυλιανός Αλεξίου, «το προσφερόμενο τίμημα διαμόρφωσε την τιμή αγοράς σε ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο, συγκεκριμένα κάτω από 400€/τ.μ. Η νέα μας επένδυση σηματοδοτεί την επέκταση της εταιρείας μας στον τομέα των αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς στους δύο πρώτους πλειστηριασμούς για το ακίνητο, όπου δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος, ήταν στα 2.018.000 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη από αυτήν στην οποία εν τέλει κατακυρώθηκε στον τρίτο πλειστηριασμό. Επισπεύδουσα τη διαδικασία ήταν η Cepal Hellas. Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικαστικών ενεργειών για την απόκτηση του ακινήτου.

Τι αγόρασε η Μπλε Κέδρος
Οι εγκαταστάσεις της «Θερμαντική Ανώνυμη Εμπορική, Εισαγωγική και Βιομηχανική Εταιρεία Συστημάτων Θερμάνσεως» βρίσκονται στη θέση «Αγριλέζα» ή «Κτυπητό»
στη Μεταμόρφωση και επί της οδού Αρτέμιδος 26. Πρόκειται για ένα αυτοτελές οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου του Δήμου Μεταμόρφωσης με την αρχική επιφάνεια του να ανέρχεται σε 4.710,66 τ.μ., ενώ η τελική επιφάνεια μετά την ρυμοτόμηση στα 4.270,66 τ.μ.. Είναι ένα τριώροφο επαγγελματικό κτίριο με δύο υπόγεια, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 4.270,66 τ.μ.. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 7.279,45 τετραγωνικά μέτρα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build