Ξεκινούν τα έργα ανάδειξης γεφυρών στην Περιφέρεια Αττικής

Έργα αισθητικής αναβάθμισης ξεκίνησαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας. Πρόκειται για εφτά γέφυρες οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του δικτύου Γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δώδεκα μηνών και αναμένεται να συμβάλλει θεαματικά στη μεταμόρφωση της εικόνας των γεφυρών. σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής. Η αισθητική αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, τόσο μονοχρωματικών όσο και RGB, καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού – συσκευών διαχείρισης για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Ο προσφερόμενος εξοπλισμός αναμένεται να έχει την δυνατότητα υποστήριξης διαφορετικών προγραμμάτων για εναλλαγή του φωτισμού ανάλογα με την εποχή (π.χ. Χριστούγεννα, Εθνικές εορτές κλπ). Το έργο έχει αναλάβει η Μυτιληναίος, που επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποια είναι τα έργα που θα γίνουν σε βάθος δώδεκα μηνών
Ειδικότερα, το έργο σε πρώτη φάση θα αφορά στις παρακάτω γέφυρες: γέφυρα Α/Κ Πέτρου Ράλλη, γέφυρα Α/Κ Ιεράς Οδού, γέφυρα Α/Κ Λ. Αθηνών (Καβάλας) , γέφυρα Α/Κ Λένορμαν/ Εθνάρχου Μακαρίου, γέφυρα Α/Κ Δυραχίου/ Κωνσταντινουπόλεως, γέφυρα Α/Κ Κωνσταντινουπόλεως, γέφυρα Α/Κ Σχιστού – Σκαραμαγκά.
Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

1. Την προμήθεια και την εγκατάσταση ειδικών φωτιστικών νέας τεχνολογίας led, τόσο μονοχρωματικά όσο και RGB, με τα αναγκαία τροφοδοτικά λειτουργίας αυτών σε εφτά γέφυρες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

2. Την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεδιαχείρισης και τηλεπρογραμματισμού των φωτιστικών, με σκοπό την απομακρυσμένη διαχείριση των προς εγκατάσταση φωτιστικών στοιχείων led.

3. Την πενταετή συντήρηση όλου του άνω εξοπλισμού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σχετική σύμβαση συμπεριλαμβάνονται και οι εργασίες της Η/Μ εγκατάστασης που είναι απαραίτητες για την τοποθέτηση των φωτιστικών.
Στόχος της παρέμβασης είναι η ανάδειξη κατασκευών μεγάλης κλίμακας και η αισθητική αναβάθμιση των γεφυρών ειδικά, αλλά και του οδικού δικτύου γενικότερα.

Επιπρόσθετα, ένας από τους στόχους είναι ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού. Η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας από τους χρήστες του οδικού δικτύου της περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με το οπτικό ενδιαφέρον στην περιοχή διέλευσης των οχημάτων και τον καλύτερο προσανατολισμό για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες αποτελούν τρεις ακόμη στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

«Παράλληλα με την ασφάλεια, στις προτεραιότητές μας είναι και η αισθητική αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των οδηγών αλλά και εξωραΐζουν τις υποδομές μας. Οι γέφυρες της Αττικής μας «ομορφαίνουν», η Αττική αλλάζει πρόσωπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Hellenic Properties: Οι μισθωτές στο νέο ακίνητο γραφείων στο Μαρούσι

Σε τρεις μισθωτές διατίθεται αυτή τη στιγμή το κτίριο που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, Hellenic Properties του Ερρίκου Αρρώνες. Πρόκειται για μία εγκατάσταση γραφείων που βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος στο Μαρούσι με συνολική επιφάνεια 2.200 τ.μ. και διαρθρώνεται σε πέντε ορόφους ανωδομή. Το κτίριο διαθέτει επίσης ένα υπόγειο, όπου υφίσταται ο χώρος στάθμευσης καθώς και ένα κοινόχρηστο γυμναστήριο για τους ενοίκους.

Οι μισθωτές
Είναι πλήρως μισθωμένο στην Aquila Capital, το γερμανικό fund που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, στην RVE Renewables – επίσης γερμανική εταιρεία ενέργειας – και συγκεκριμένα στο τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το οποίο έχει συστήσει το Πρόγραμμα Αρχιμήδης μαζί με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αντικείμενο την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το εν λόγω ακίνητο ανακαινίστηκε εκ βάθρων και παραδόθηκε στο τέλος του 2021 με την απαιτούμενη στατική ενίσχυση. Το κτίριο έχει ενεργειακή κλάση Α+ και αποτελεί πράσινο ακίνητο. Αυτή τη στιγμή η Hellenic Properties έχει μισθώσει σε εταιρεία τεχνολογίας και ένα ακόμα ακίνητο γραφείων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι. Ο νέος μισθωτής προχωράει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο ακίνητο ως μέρος της υφιστάμενης συμφωνίας μεταξυ των δύο πλευρών. Ο μισθωτής είναι εταιρεία τεχνολογίας, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq με Έλληνες ιδρυτές.

Kατασκευή ξενοδοχείου στο κέντρο του Πειραιά
Επιπλέον, η εταιρεία έχει αγοράσει κτίριο γραφείων στον Πειραιά και το μετατρέπει σε design hotel. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα περιλαμβάνει 34 δωμάτια. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των προσεχών ημερών, ενώ η κατασκευή του έργου έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη συνεργασία με εγχώριο ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος θα αναλάβει την διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Eπενδύσεις αποκλειστικά στην ελληνική αγορά
Στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της Ηellenic Properties βρίσκεται αποκλειστικά η ελληνική αγορά, βλέποντας ότι τα ανακαινισμένα ακίνητα έχουν υψηλή ζήτηση και αυξάνεται η αξία τους. Στη στρατηγική της εταιρείας προέχει η είσοδος σε ιδιοκτησίες, η ανακατασκευή τους και η αποεπένδυση από αυτές με την πώλησή τους σε νέους ιδιοκτήτες σε διάστημα από 3 έως 5 έτη. Από το 2019 έχει επενδύσει 20 εκατ. ευρώ σε εννέα νέα έργα, ενώ η μεικτή αξία των έργων υπό διαχείριση υπερβαίνει τα 65 εκατ. ευρώ. Το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 εκατ. ευρώ σε Capex για κατασκευές και βελτιώσεις ακινήτων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build

Στο επόμενο level το ξενοδοχειακό project του ομίλου Λεπτός στα Χανιά

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο επενδυτικό σχέδιο «Costa Nopia», προϋπολογισμού άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το φιλόδοξο ξενοδοχειακό project της εταιρείας Cretan Sun and Sea Developments, 100% θυγατρικής του κυπριακού ομίλου εταιρειών Λεπτός, μια επένδυση η οποία έχει ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων Η ανάπτυξη του ξενοδοχείου προβλέπεται να γίνει στη θέση “Ραβδούχα” του Πλατανιά Χανίων, σε γεωτεμάχιο επιφάνειας 1.130 στρεμμάτων. Αναλυτικότερα, το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης στρατηγικής επένδυσης Costa Nopia θα αναπτυχθεί αμφιθεατρικά πάνω από την ακτογραμμή μήκους 1.400 μέτρων και προβλέπει τη δημιουργία δεκατριών γειτονιών με περίπου 830 κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, στο σχέδιο ανάπτυξης συμπεριλαμβάνεται το χτίσιμο δύο ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών. Θα δημιουργηθούν με τη σειρά τους ένα Ιατρείο (Α βαθμίδας) και ένα φαρμακείο για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης του κοινού μέσω της δημιουργίας ενός μικρού γκολφ και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας, πλατειών και χώρων πρασίνου, καθώς και εστιατορίων και πολιτιστικών εγκαταστάσεων. Το σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία δικτύων πράσινων και παράκτιων διαδρομών, παράλληλα με τη δημιουργία εγκαταστάσεων ερευνητικού – εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού κέντρου στον πρωτογενή τομέα και καινοτόμων δράσεων καλλιεργειών.

Ποιος είναι ο όμιλος εταιρειών Λεπτός
O όμιλος εταιρειών Λεπτός δραστηριοποιείται κυρίως στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την προώθηση και τη διάθεση, όπως επίσης και διαχείριση, μεγάλων πρότυπων τουριστικών παραθεριστικών και άλλων αναπτύξεων στην Κύπρο, στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο και στην Μ. Ανατολή. Η λογιστική αξία των περιουσιακών του στοιχείων υπερέβαινε τον Δεκέμβριο του 2020 το 1 δισ. ευρώ και ο ετήσιος κύκλος εργασιών του (προ covid 19) ξεπερνoύσε τα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από πωλήσεις παραθεριστικών κατοικιών σε επενδυτές προερχόμενους από το εξωτερικό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build