Θυγατρική στην Ελλάδα άνοιξε πρόσφατα ο ελβετικός όμιλος real estate Alpha Zentaur, ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός πολυτελούς κατασκευαστικού project στη Σαντορίνη. Σκοπός της νεοσύστατης εταιρείας, με την ονομασία Alpha Kentavros Real Estate, είναι η παροχή υπηρεσιών πάσης φύσεως στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, του καταπιστεύματος και της διαχείρισης ανεπτυγμένων και μη ακινήτων, καθώς και ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η ανακαίνιση και μετατροπή κτιρίων για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων. Επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής είναι ο αρχιτέκτονας Toros Zadik, που μαζί με τη σύζυγό του, επίσης αρχιτέκτονα Romana Wurzel, ηγούνται του ομίλου Alpha Zentaur, που περιλαμβάνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Zadik Architekten, την εργολαβική εταιρεία QT και την εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα TAFF Immobilien Investment.
Τα χαρακτηριστικά του project στη Σαντορίνη
Ο ελβετικός όμιλος κατασκευάζει στη Σαντορίνη το πολυτελές συγκρότημα Santorini Cliff Resort, στο χωριό Ακρωτήρι, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2024. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πέντε σουίτες εμβαδού από 44 έως 80 τετραγωνικά μέτρα, που κοστολογούνται μεταξύ 1,2 και 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, τέσσερις κατοικίες, εκ των οποίων η μεγαλύτερη, με εμβαδό 134 τ.μ. και τιμή στα 5,6 εκατ. ευρώ έχει ήδη βρει αγοραστή, καθώς και τη διώροφη βίλα Centauri, που εκτείνεται σε 317 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, ο σχεδιασμός των χώρων αντλεί στοιχεία από την παράδοση, τη θηραϊκή γη και την αρχιτεκτονική του τόπου, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους Σαντορινιούς.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την διαμόρφωση των τοίχων και των πατωμάτων είναι τοπικά, συνδυασμένα με σύγχρονη κατασκευαστική αισθητική.
Οι επιφάνειες των τοίχων είναι παραδοσιακός λευκός σοβάς σε διαφορετικές τεχνοτροπίες, αφαιρώντας την έννοια της διακόσμησης των όψεων από το κτίριο, σαν σημείο αναφοράς στην παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική και σαν στοιχείο σύλληψης του έργου το οποίο συντάσσεται με την απλότητα και την επανασύνδεση με τις βασικές αρχές της ύπαρξης και απόλαυσης του τοπίου.
Οι όγκοι λόγω του λευκού τους χρώματος περιγράφονται καθαρά στο τοπίο, λειτουργώντας ως ανεξάρτητες προεξοχές του εδάφους, χωρίς ωστόσο να επιβάλλονται σε αυτό. Οι διαφορές στις υφές του σοβά λειτουργούν για τον διαχωρισμό τον όγκων και τoν χειρισμό του φωτός στους εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας διαφοροποιούμενο φωτισμό και παιχνίδια σκίασης, λειτουργώντας σαν καμβάς για το θηραϊκό ηλιοβασίλεμα.
Ο υπαίθριος χώρος πάνω από τα υπόσκαφα είναι επιστρωμένος με μίξη μαυρόπετρας και κοκκινόπετρας λόγω καταλληλότητας υλικού και σε υπενθύμιση της κατασκευης των θόλων. Ξύλινα δοκάρια αποτελούν στοιχεία σύνθεσης στα υπόσκαφα σε υπενθύμιση της κατασκευής των θόλων και ως στοιχείο κατάτμησης του ύψους που μπορεί να δημιουργήσει δυνητικά δεύτερο χώρο πατάρι για διαβίωση ή αποθήκευση.