Στην ίδρυση εταιρείας µε σκοπό την «αγορά και αξιοποίηση» ακινήτων προχώρησαν ο Alex Haditaghi και η κυπριακή Mistraya Holdings Co. Limited, λίγους µήνες µετά την αγορά – µέσω ηλεκτρονικής δηµοπρασίας – παραθαλάσσιου ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας από τον Καναδό επιχειρηµατία.

Η «Ηρακλείτσα ΑΕ», όπως είναι η επωνυµία της εταιρείας, έχει έδρα τον Πειραιά. Το µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, όπως αναγράφεται στο καταστατικό της, ανέρχεται σε 1.900.000 ευρώ. Από το µετοχικό κεφάλαιο, 1.850.000 ευρώ καταβλήθηκε και δαπανήθηκε για την αγορά του ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα και το ποσό των 50.000 θα χρησιµοποιηθεί οµοίως για τους σκοπούς της εταιρείας. Ο κ. Haditaghi συµµετέχει στο µετοχικό κεφάλαιο κατά 51% και η συνιδρύτρια εταιρεία Mistraya Holdings Co. Limited κατά 49%. Στο καταστατικό ορίζεται ακόµη το πρώτο, τετραµελές, διοικητικό συµβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Alex Haditaghi. Ελεγκτής για την πρώτη εταιρική χρήση ορίστηκε η Grant Thornton.

Υπενθυµίζεται πως η ηλεκτρονική δηµοπρασία είχε ολοκληρωθεί πέρυσι τον Δεκέµβριο και σύµφωνα µε το ΤΑΙΠΕΔ η τελική προσφορά ήταν «κατά 103,3% αυξηµένη σε σχέση µε την τιµή εκκίνησης, η οποία είχε διαµορφωθεί στα 9,1 εκατ. ευρώ». Το τίµηµα διαµορφώθηκε στα 18,5 εκατ. ευρώ.
Σηµειώνεται πως ο κ. Haditaghi αναπτύσσει επιχειρηµατική δραστηριότητα στην περιοχή και είναι ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Καβάλας. Γεννηµένος στο Ιράν, η οικογένειά του µετανάστευσε πάµφτωχη στον Καναδά µετά τον θάνατο του πατέρα του, όταν ο ίδιος ήταν δύο ετών. Η επιχειρηµατική του δραστηριότητα του ξεκίνησε όταν ως έφηβος διατηρούσε σταντ µε χοτ – ντογκ. Σπούδασε χηµικός στο πανεπιστήµιο του Γιορκ. Το 2011 ίδρυσε την Pacific Mortgage Group, την οποία το περιοδικό Profit είχε χαρακτηρίσει µία από τις πλέον αναπτυσσόµενες εταιρείες του Καναδά.

Τέσσερα χρόνια µετά ήταν φιναλίστ για το βραβείο «Επιχειρηµατίας της Χρονιάς» της Ernst & Young. Πέρα από την επιχειρηµατική του δράση, το 2017, δηµιούργησε την πλατφόρµα IamAction µε στόχο την καταπολέµηση κοινωνικών ανισοτήτων.

Το ακίνητο
Όπως είχε γνωστοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα αποτελείται από δύο όµορφα παραθαλάσσια οικόπεδα και αναπτύσσεται σε 149,733 στρέµµατα. Χωροθετηµένο στον κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αµµώδες παραλιακό µέτωπο µήκους 600 µέτρων και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στην ανατολική Θάσο. Έχει άµεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόµος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα µε την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Απέχει 14 χιλιόµετρα από την Καβάλα, 45 χιλιόµετρα από το διεθνές αεροδρόµιο «Μέγας Αλέξανδρος» και 140 χιλιόµετρα από τη Θεσσαλονίκη.
Τα πλησιέστερα λιµάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραµος.

Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build