Ηχηρά ονόματα βρίσκονται στον προθάλαμο του διοικητικού συμβουλίου της Intrakat, μετά την πρόσφατη είσοδο στην εταιρεία της τριάδας Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου. Στις 15 Ιουλίου η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας θα κληθεί να ψηφίσει για τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, και πιθανότατα θα εγκρίνει τις προτάσεις προσώπων που έχουν κατατεθεί. Ειδικότερα, για τη θέση της προέδρου της Intrakat προορίζεται η Νίκη Τζαβέλλα, οικονομολόγος, πρώην ευρωβουλευτής, βουλευτής και διοικητής του ΟΑΕΔ, που θα είναι μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ. Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχος της εταιρείας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ακτωρ, ενώ ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ προτείνεται ο πρώην υπουργός Χάρης Παμπούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, διαπρεπής νομικός και πρώην υπουργός.

Ποιοι άλλοι μπαίνουν στο νέο ΔΣ
Στην πρόταση για το νέο ΔΣ περιλαμβάνονται ακόμα ο Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης (μη εκτελεστικό μέλος) πρόεδρος του Δ.Σ. και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Aegean Baltic Bank, η Αντιγόνη Γιόκαρη (μη εκτελεστικό μέλος) στέλεχος με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση κατασκευαστικών έργων και πρώην στέλεχος της ΑΚΤΩΡ, ο Νικόλαος Βουγιούκας (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), οικονομολόγος και επί χρόνια στέλεχος ελληνικών και διεθνών τραπεζών, ο Στάθης Τσοτσορός (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και μεταξύ άλλων πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, ο Αθανάσιος Σχίζας (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), ηλεκτρολόγος-μηχανικός και μεταξύ άλλων πρώην διευθύνων σύμβουλος της “ΓΑΙΑ ΟΣΕ” και της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ” και ο Παναγιώτης Αντιβαλίδης (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), πολιτικός μηχανικός και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Μη εκτελεστικά οκτώ από τα εννέα μέλη
Σημειώνεται ότι στο εννεαμελές ΔΣ, οκτώ μέλη του Δ.Σ. είναι μη εκτελεστικά και από αυτά τέσσερα μέλη είναι ανεξάρτητα, υπερκαλύπτοντας τις ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης για τη συγκρότηση αναβαθμισμένων διοικητικών συμβουλίων σε εισηγμένες εταιρείες με πλειοψηφία μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μελών. Τέλος, ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου προτείνονται οι: Νικόλαος Βουγιούκας (Πρόεδρος), Αθανάσιος Σχίζας και Παναγιώτης Αντιβαλίδης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build