Στο πρώτο τρίμηνο του 2023 (πιθανότατα τον Μάρτιο) θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Intracom Properties απορροφώντας την Κλουκίνας-Λάππας Mothercare (KΛΜ) και φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο και επίσημα όλα τα ακίνητα της δεύτερης στο χαρτοφυλάκιό της. Θυμίζουμε, ότι μετά τη δημόσια πρόταση το ποσοστό της Intracom Properties στην ΚΛΜ ανήλθε στο 87,72%, ποσοστό κάτω του 90% και επομένως δεν είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις άλλες μετοχές που θα της προσφερθούν εντός περιόδου τριών μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης. Από την εξαγορά της ΚΛΜ, η αξία των ακινήτων που περιήλθε στην κατοχή της Intracom Properties είναι 48 εκατομμύρια ευρώ.

Μεικτό project στις αποθήκες της Mothercare στον Ταύρο
Την ίδια στιγμή, εκτός από ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει εμπορικά ακίνητα όπως αυτά της Ερμού που φιλοξενούν τα καταστήματα των αλυσίδων Zara και Adidas αλλά και κτίρια γραφείων, η Intracom Properties εξετάζει τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου με αρκετές διαφορετικές κατηγορίες ακινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζει ένα καινούργιο μεικτό project στον Ταύρο, όπου σήμερα υφίστανται αποθήκες της Mothercare και προσεχώς θα μετατραπεί σε κτίριο γραφείων και φοιτητικών κατοικιών. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε διαδικασία διενέργειας των απαιτούμενων μελετών έως αυτή την ώρα.

Στο πλάνο και τα ξενοδοχεία στη νησιωτική Ελλάδα
Επιπλέον, η Intracom Properties θα στραφεί στην δημιουργία ή απόκτηση κατοικιών το προσεχές διάστημα καθώς και στον τουριστικό τομέα με ξενοδοχειακές αναπτύξεις σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας. Σημειώνεται, ότι επί του παρόντος η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ανέρχεται στα 115 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αφορά τόσο στα ακίνητα τις Intracom Properties όσο και σε εκείνα της ΚΛΜ. Στόχευση των στελεχών της Intracom Properties για το προσεχές χρονικό διάστημα είναι να «χτίσουν» χαρτοφυλάκιο αξίας 200 εκατ. ευρώ, κάτι που εκτιμάται ότι θα εκπληρωθεί εντός του 2025. Ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρείας ακινήτων είναι να καταρτίσει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο ιδιοκτησιών από τους τέσσερις προαναφερόμενους τομείς, κάτι που σημαίνει γραφεία, εμπορικούς χώρους, κατοικίες και ξενοδοχεία.

Στον τομέα των γραφείων, ήδη διαθέτει ένα μεγάλο ακίνητο έκτασης 66 στρεμμάτων με κτίρια γραφείων στην Παιανία και συνολική δομημένη επιφάνεια 30.377 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο έχει στεγάσει κατά καιρούς ή στεγάζει εταιρείες όπως η Intrakat, η Net-Company Intrasoft, η Intralot. Στόχος είναι να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα ένα σύγχρονο «πράσινο» campus γραφείων στο σημείο αυτό. Στα κτίρια γραφείων ιδιοκτησίας της υπάγονται επίσης η έδρα της Mothercare στον Ταύρο καθώς και ακίνητα 8 ορόφων στην οδό Παστέρ στην καρδιά της Αθήνας αλλά και κτίρια γραφείων στην Κηφισίας, στη Σαμπάγ-Χούρι στο Μαρούσι και ένα ακόμα στη συμβολή των οδών Ανδριανείου και Παπαδά.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build