Σε αξιοποίηση του ακινήτου της Κλουκίνας-Λάππας στον Ταύρο με πλήρη ανακαίνιση και ανάπλαση του κτιρίου που έως τώρα ιδιοχρησιμοποιείται, θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία.
Στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονταν τα γραφεία της Κλουκίνας-Λάππας καθώς και αποθηκευτικοί χώροι. Πλέον, η Κλουκίνας-Λάππας έχει μεταφέρει τα γραφεία της στην οδό Παστέρ 3 στο αυτοτελές κτίριο των 878 τ.μ. που περιήλθε στην ιδιοκτησία της Intracom Properties μετά την εξαγορά της Κλουκίνας-Λάππας.

Στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τόσο η δημιουργία φοιτητικών εστιών, όσο και η ενδεχόμενη δημιουργία κτιρίου γραφείων που θα αποτελέσει πλέον επενδυτικό ακίνητο. Σημειώνεται, ότι στον σχεδιασμό είναι η απορρόφηση της Intracom Properties, εταιρείας συμφερόντων του ομίλου Intracom, από την Κλουκίνας-Λάππας κάτι που αναμένεται να συμβεί το προσεχές φθινόπωρο, με την Κλουκίνας-Λάππας να παραμένει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό τη νέα της μορφή. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο των δύο εταιρειών, όπως ανέφεραν στελέχη της Intracom Properties στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Κλουκίνας-Λάππας, έχει συνολική αξία που ανέρχεται στο τέλος του 2023 στα 110 εκατ. ευρώ.

Η απόσχιση της εμπορικής δραστηριότητας
Ταυτόχρονα, την Παρασκευή η γενική συνέλευση των μετόχων της Κλουκίνας-Λάππας, στην οποία την πλειοψηφία των μετοχών έχει ο όμιλος Intracom μετά την εξαγορά της εταιρείας το 2023, ενέκρινε την απόσχιση του εμπορικού κλάδου και ειδικότερα της δραστηριότητας της Mothercare, σε ξεχωριστή θυγατρική εταιρεία με την ονομασία Wonder Nest Retail ΑΕ. Σε αυτή την εταιρεία η Intracom Holdings διατηρεί το 60% και το υπόλοιπο 40% η Βιολέττα Λάππα. Στον τομέα των ακινήτων, το ενιαίο σχήμα, που θα δημιουργηθεί όταν ολοκληρωθεί η απορρόφηση το φθινόπωρο, θα έχει υπό τη διαχείρισή του επενδυτικά ακίνητα όπως μεταξύ άλλων τα κτίρια γραφείων στην Παιανία που μισθώνονται αυτή τη στιγμή σε εταιρείες όπως η Intrakat, η Intralot και η Intrasoft καθώς και εμπορικά ακίνητα στην οδό Ερμού, που μισθώνονται στην ITX Hellas για το κατάστημα Zara καθώς και στην Adidas, που επίσης διατηρεί χώρο λιανικής πώλησης 800 τ.μ. στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Σε ερώτηση του Build για το εάν η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί στον κλάδο των ακινήτων θα μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, τα στελέχη της Intracom Properties απάντησαν ότι είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος της Intracom Properties στον κλάδο των ακινήτων είναι, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της, να γίνουν και νέες επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αξία του χαρτοφυλακίου της. Σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης, θα εξεταστεί η συμμετοχή επενδυτών στο πλαίσιο κινήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, γεγονός που θα επιστρέψει την υλοποίηση νέων επενδύσεων.