Σπουδαία οικονομικά αποτελέσματα καταγράφει για το 2023 η Delta Dermitzakis, ενώ πρόκειται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς ολοκληρώνεται η ενοποίηση των Delta Duct και Delta Electrical Dermitzakis σε ένα ενιαίο σχήμα με εξειδίκευση στο MEP Engineering.

Πώς θα διαμορφωθούν οι οικονομικές επιδόσεις της Delta Dermitzakis στο τέλος του 2023;

Τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου έρχονται να επιβεβαιώσουν την αδιάλειπτη οικονομική ανάπτυξη που χάραξε η εταιρεία το 2022. Συγκεκριμένα, φέτος αναμένουμε διπλασιασμό των οικονομικών μεγεθών μας, καθώς για πρώτη φορά τα έσοδα θα σπάσουν το φράγμα των 10 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη οι πωλήσεις να φτάσουν τα 10,5-11,5 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη ξεκινάμε με ένα ανεκτέλεστο 4 εκατ. ευρώ από συμβόλαια έργων που θα ξεκινήσουν το 2024. Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι άλλη από την απόφασή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό αυτοματοποίησης και βελτιστοποίησης της παραγωγής, το οποίο σε συνδυασμό με το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, εξασφάλισαν τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και την επέκτασή της σε νέες αγορές, όπως η Μάλτα, η Ρουμανία και η Κύπρος. Επίσης, σημαντικό ρόλο για εμάς έχουν οι μόνιμοι συνεργάτες μας, με τους οποίους κατορθώνουμε να ολοκληρώνουμε τα πιο απαιτητικά έργα εντός και εκτός Ελλάδας.

Πώς προχωρά η συγχώνευση των δύο εταιρειών και τι θα προσφέρει το νέο σχήμα;

Η συγχώνευση των εταιρειών Delta Duct Dermitzakis και Delta Electrical Dermitzakis προχωρά απρόσκοπτα υπαγόμενη στον Ν.4935/2022. Αυτή την περίοδο έχει ήδη ανατεθεί σε σώμα ορκωτών λογιστών και στις αρχές του 2024 αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο στόχος είναι να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη Τεχνική Εταιρεία Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, με σκοπό να παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών αποκλειστικά MEP Engineering. Παράλληλα, πέρα από το κομμάτι του κλιματισμού και των ηλεκτρολογικών που η εταιρεία προσφέρει In house, έχουμε δύο πολύ δυνατές συνεργασίες στο κομμάτι Ύδρευση-Αποχέτευση-Πυρόσβεση, εξασφαλίζοντας έτσι το ποιοτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση έργων του MEP Engineering.

Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα στο χαρτοφυλάκιο της Delta Electrical Dermitzakis και της Delta Duct Dermitzakis εντός Ελλάδας, αλλά και συγκεκριμένα στην Κρήτη;

Η Κρήτη αποτελεί σημαντική αγορά για τις εταιρείες μας, καθώς η κατασκευή νέων ξενοδοχείων και η αναβάθμιση/επέκταση υφιστάμενων έχει αυξητικό ρυθμό. Επίσης, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, εκτελούνται ή θα ξεκινήσουν έργα του δημοσίου μεγάλης κλίμακας, όπως ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου, το ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών, έργα ΑΠΕ και σχολικές εγκαταστάσεις, μεταξύ πολλών άλλων.

Έτσι, ισχυρό είναι το αποτύπωμα της Delta Dermitzakis και στην Κρήτη. Εκεί, συμμετέχουμε σε υψηλών απαιτήσεων έργα όπως είναι το Κατάστημα Κράτησης ΙΙ στη Νεάπολη, το Κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, ξενοδοχεία όπως τα Mitsis Rinella Hotel, Isla Brown Hotel, Cayo Exclusive Hotel, Ηines Intercontinental Hotel, Hines Niko Seaside, Blue Palace Resort, καταστήματα εντός αεροδρομίου Χανίων, για να αναφέρω κάποια ενδεικτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις υπογράψαμε το συμβόλαιο για το νέο Marriot Hotel στα Χανιά καθώς και για το κτίριο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Εθνικού Ναυτιλιακού Πρακτορείου στη Σούδα, εντός της αμερικανικής βάσης.

Όσον αφορά τα έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Delta Dermitzakis έχει συμμετάσχει σε κάποια από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα πόλης της Ελλάδας, διατηρώντας συνεργασία με κορυφαίες τεχνικές-κατασκευαστικές εταιρείες και μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους της ελληνικής αγοράς όπως: Ελλάκτωρ Α.Ε., Αvax S.A., Άπαξ Α.Ε., Έρμων Α.Ε., Ιντρακάτ Α.Ε., Redex A.E., Eγείρω Κατασκευαστική, Teas Α.Ε., AGT Group, Vitael Α.Ε., Εθνοκάτ Α.Ε., TEMEΣ Α.Ε., και αλυσίδες ξενοδοχείων όπως Mitsis Group, Ikos Hotels, Grecotel A.E., Hines A.E., Marriot, Grand Resort Lagonissi.

Ποιος είναι ο στόχος της ενοποιημένης πλέον Delta Dermitzakis;

Ο στρατηγικός μας στόχος είναι έως τα τέλη του 2025 να διπλασιάσουμε τα μεγέθη μας, με τις ισχυρές συνεργασίες μας, τη συμμετοχή μας σε μεγάλα έργα εντός και εκτός συνόρων, αλλά και τη δυναμική που θα προσδώσει στην εταιρεία ο μετασχηματισμός της.