Οι αυστηρότεροι οικονομικοί όροι για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ο ενεργειακός εφοδιασμός και η συνεχιζόμενη ύφεση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία προβλέπεται να οδηγήσουν την οικονομία της ευρωζώνης σε ύφεση. Παρά τις δυσοίωνες συνθήκες και προβλέψεις, η αγορά των υποδομών στη χώρα μας επιδεικνύει σημάδια ανθεκτικότητας και ανάκαμψης χάρη στα μεγάλα έργα που εντάσσονται στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, στους διαγωνισμούς που έτρεξαν τάχιστα το περασμένο έτος αλλά και σε όσους θα ακολουθήσουν, και μάλιστα σε τιμές που μάλλον αφήνουν στο παρελθόν την εποχή των υπερβολικά χαμηλών εκπτώσεων και προσφορών.

Με την άποψη αυτή συμφωνεί ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΑΒΑΞ, κ. Χρήστος Ιωάννου. «Εδώ και 15 χρόνια, ουσιαστικά από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν νομίζω να είχαμε καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξη των υποδομών, εν μέσω δύσκολων συνθηκών ομολογουμένως», αναφέρει σε συνομιλία του με το Build. Και μπορεί το 2023 να είναι έτος εκλογών, εγείροντας ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης των υποδομών, αλλά το πλήθος των υπογεγραμμένων έργων που πρέπει να ξεκινήσουν είναι ήδη μεγάλο και δεν αναμένεται να διαταραχθεί από τις διαδικασίες.

Βέβαια, το κυριότερο πρόβλημα του κατασκευαστικού κλάδου παραμένει η έλλειψη κατάλληλα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Πρόκειται προφανώς για ένα διαχρονικό φαινόμενο των κατασκευών που αναμένεται όμως να ασκήσει επιπρόσθετες πιέσεις στον εγχώριο κλάδο με την μελλοντική αύξηση του κατασκευαστικού αντικειμένου και τις νέες αναθέσεις έργων. Για τον επικεφαλής του Ομίλου ΑΒΑΞ, πρόσφορη αναδεικνύεται η προώθηση διακρατικών συμφωνιών που θα επιτρέψουν στις μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας των υποδομών να αξιοποιήσουν το καταρτισμένο τους προσωπικό εντός και εκτός συνόρων. Και αυτή η λύση όμως θα απαιτήσει ταυτόχρονα έγκαιρους και οργανωμένους χειρισμούς από την πλευρά της πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου, για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω το φαινόμενο της υποστελέχωσης.

Αποεπένδυση από non core assets
Με παρακαταθήκη όλες τις συμβάσεις έργων που έχει υπογράψει ο όμιλος από το τέλος του τρίτου τριμήνου έως και σήμερα, διαμορφώνει πλέον ένα ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ και ξεκινά τη νέα χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς. Έχει προηγηθεί ήδη ο κύκλος της αποεπένδυσης από non core assets (η πώληση των κεντρικών γραφείων του Ομίλου, του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της Volterra και της συμμετοχής στη Γέφυρα με συνολικό τίμημα 153.5 εκατ. ευρώ, απέφεραν στην ΑΒΑΞ κέρδος 92,3 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, μετά την πώληση της συμμετοχής στην εταιρεία παραχώρησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ο υφιστάμενος δανεισμός θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, που θα εγγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης του 2022 που αναμένονται.
Στόχευση σε στρατηγικές επενδύσεις
Ο Όμιλος ΑΒΑΞ, απαλλαγμένος πλέον από ένα μεγάλο δανειακό βάρος, επικεντρώνει την πολύχρονη εμπειρία και το δυναμικό του στην κατασκευή εμβληματικών έργων. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η spin off εταιρεία που θα αναλάβει το σύνολο των Παραχωρήσεων (ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις) με απώτερο στόχο ένα πιο ευέλικτο και βιώσιμο όχημα διεκδίκησης και εκτέλεσης έργων. Ορισμένα από τα εμβληματικά έργα είναι τα εξής:

Υποδομές
Μετά την παράδοση της επέκτασης της Γραμμής 3, η ΑΒΑΞ, σε κοινοπραξία με την Alstom και την Ghella, έχει αναλάβει το μεγαλύτερο δημόσιο συγκοινωνιακό έργο της χώρας.
Η Γραμμή 4 του Μετρό θεωρείται ως η σημαντικότερη συγκοινωνιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση για την Αθήνα, ενσωματώνοντας στους συρμούς και στο δίκτυο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Παράλληλα, ο όμιλος έχει αναλάβει και εκτελεί ένα ευρύ και πολυδιάστατο πορτφόλιο εργασιών που περιλαμβάνονται στην Α’ Φάση των Υποδομών της ανάπτυξης στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.
Οδικά

Ο όμιλος έχει διαχρονική παρουσία στον τομέα των οδικών έργων. Συγκεκριμένα, σε φάση κατασκευής βρίσκεται και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου με τον Όμιλο ΑΒΑΞ να υλοποιεί το πρώτο σκέλος – από Μιντιλόγλι έως Καραίικα. Στα οδικά έργα ανήκει τόσο το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα, όσο και το έργο ΣΔΙΤ της Νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (γνωστής και ως FlyOver) που θα υλοποιηθεί από την Ένωση Προσώπων ΑΒΑΞ Α.Ε. – Μυτιληναίος Α.Ε.

Σιδηροδρομικά
Αναφορικά με τα σιδηροδρομικά έργα, το σχήμα AVAX-Alstom έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, ενώ ο Όμιλος έχει αναδειχθεί ανάδοχος στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, στο οποίο θα εγκαταστήσει σύστημα ηλεκτροκίνησης. Κτιριακά Σε επίπεδο κτιριακών έργων, μέσα από τη θυγατρική του AVAX Development και σε συνεργασία με την Dimand, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην επερχόμενη επένδυση στο Νέο Φάληρο, όπου θα αναπτυχθούν γραφειακοί χώροι και κατοικίες.

Ενέργεια και περιβάλλον
Μετά την πώληση του χαρτοφυλακίου της Volterra στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο όμιλος έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή ενεργειακών υποδομών εντός και εκτός Ελλάδας (ενδεικτικά το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, ο αγωγός IGB στα σύνορα με τη Βουλγαρία, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στην Bismayah του Ιράκ). Παράλληλα, διατηρεί τη retail δραστηριότητα της Volterra ενώ έχει συσταθεί η θυγατρική Ixion, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών και ενεργειακών λύσεων mobility. Και αυτά είναι λίγα μόνο από τα έργα που έχει αναλάβει, αλλά και από αυτά που θα διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια ο όμιλος. Γιατί, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Ιωάννου: «Η ΑΒΑΞ έχει πρακτικά προεπιλεγεί σε όλα τα μεγάλα έργα, τις παραχωρήσεις και τα ΣΔΙΤ, και όπως έχουμε πράξει ιστορικά θα συμμετέχουμε πάντα με λελογισμένες προσφορές».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build