Την 1η θέση στην κατηγορία «Περιβάλλον και Πράσινη Ανάπτυξη» απέσπασε η ΗΛΕΚΤΩΡ, η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα Βραβεία ΕΒΕΑ 2022, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βραβείο αυτό αποτελεί μια ακόμα σημαντική διάκριση για την ΗΛΕΚΤΩΡ, πρωτοπόρο εταιρεία στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας, η οποία διαγράφει μία επιτυχημένη πορεία στο χώρο αυτό για περισσότερα από 20 χρόνια με σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα ο κ. Γιώργος Σκουτερόπουλος, CFO και Μέλος του ΔΣ της ΗΛΕΚΤΩΡ, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Αυτή η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή  για εμάς καθώς έρχεται ως επισφράγιση όλων των προσπαθειών μας. Παράλληλα, μας οπλίζει με σθένος, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική να προάγουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης».  Ο κ. Σκουτερόπουλος τόνισε τη σημαντική συμβολή των ανθρώπων της εταιρείας στην προσπάθεια αυτή, αναφέροντας ότι «…αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας και της ανάπτυξής μας».

Τα Βραβεία ΕΒΕΑ, τα οποία  αποτελούν πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό για την ανάδειξη δυναμικών πρωτοβουλιών των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών της χώρας μας, απονεμήθηκαν φέτος στις επιχειρήσεις ως αναγνώριση και επιβράβευση των δραστηριοτήτων και της πορείας τους, αλλά και ως κίνητρο για την περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στους τομείς που ξεχώρισαν.