Εκδήλωση για την επίσηµη έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων της Ideoli στην Αθήνα, που θα αποτελούν την ελληνική και ευρωπαϊκή βάση για την παρουσία της αµερικανικής εταιρείας σχεδιασµού custom – made φωτιστικών και interior προϊόντων, πραγµατοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην ταράτσα του µουσείου κοσµήµατος «Ηλία Λαλαούνη» µε θέα την Ακρόπολη και συνέχισε µε ευχητήριες οµιλίες από τον Ελληνο – Αµερικανο – Καναδό διευθύνοντα σύµβουλο Γιώργο Στρουµπούλη και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας που παρευρίσκονταν εκεί, καθώς και µε την παρουσία αντιπροσώπων της αµερικανικής και καναδικής πρεσβείας.

Ποια είναι η Ideoli
«Η εταιρεία ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια µε βάση τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές όπως, στο Λος Άντζελες και στην Κίνα. Στόχος είναι να ξεκινήσουµε να συνεργαζόµαστε πιο εντατικά µε εταιρείες στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς είµαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία» σηµειώνει ο Γιώργος Μαυρίδης, product designer της Ideoli. «Θέλουµε να δείξουµε τι µπορούµε να προσφέρουµε στις εταιρείες και εδώ. Πρόκειται για µία εταιρεία αναγνωρισµένη µε ISO και ένα αρκετά καλό σύστηµα διαχείρισης νέων και καινοτόµων πρότζεκτ. Υπάρχει υποστήριξη σε πολλά φάσµατα, και το κατασκευαστικό κοµµάτι της εταιρείας ασχολείται µε το quality control σε κάθε στάδιο κατασκευής προϊόντων, ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και τα στάνταρ τα οποία έχουν συµφωνηθεί µε τον εκάστοτε πελάτη.

Η Ideoli είναι µία εταιρεία η οποία δίνει βάση στη λεπτοµέρεια και το τελικό αποτέλεσµα. Ασχολούµαστε µε µεγάλα έργα και εγχειρήµατα, όπως µε το σχεδιασµό και κατασκευή φωτισµού δρόµων, γεφυρών, σταδίων , κατοικιών, χώρων εστίασης και ξενοδοχείων» συµπληρώνει ο ίδιος. Η εταιρεία λειτουργεί ως ένας ενεργός δίαυλος µεταξύ του πελάτη και του εργοστασίου της, καθώς σχεδιάζει και παράγει custom-made φωτιστικά προϊόντα. «Δεχόµαστε την παραγγελία από τον κάθε πελάτη µε γνώµονα την εµφάνιση και το φωτιστικό αποτέλεσµα του προϊόντος που θέλει να πετύχει ο ίδιος. Αφού ο σχεδιασµός έχει δεχθεί την απαραίτητη ανατροφοδότηση από το εργοστάσιό µας, προχωράµε στην υλοποίηση του έργου βάσει ποιότητας, ποσότητας και τιµής που έχει συµφωνηθεί» υπογραµµίζει η Δάφνη Ασλανίδη, lighting designer της Ideoli.

Η δηµιουργία παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα θα είναι το δεύτερο επίπεδο επένδυσης της εταιρείας
«Το αθηναϊκό γραφείο θα είναι το κεντρικό γραφείο της εταιρείας στην Ευρώπη, διότι έχουµε διπλωµατική και επιχειρηµατική υποστήριξη εδώ. Το δεύτερο γραφείο που ανοίγει στην Ελλάδα, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη» δηλώνει ο CEO της Ideoli στο Build. «Θέλουµε να αρχίσουµε να παράγουµε προϊόντα και εγχώρια, δηλαδή να δηµιουργηθούν παραγωγικές εγκαταστάσεις και εδώ. Θα είναι το δεύτερο επίπεδο επένδυσης στη χώρα» συµπληρώνει ο ίδιος.

Η εταιρεία είχε ήδη προσλάβει συνεργάτες από τον ελλαδικό χώρο οι οποίοι εργάζονταν για την Ideoli µέχρι τώρα εξ αποστάσεως για το αµερικανικό παράρτηµα της εταιρείας. «Πρόκειται για µία από τις καλύτερες αποφάσεις µας, καθώς θεωρώ ότι οι Έλληνες σκέφτονται διαφορετικά και είναι αρκετά ανθεκτικοί» αναφέρει ο κος Στρουµπούλης. Όσον αφορά στον τρόπο επικοινωνίας και µεταχείρισης κάθε πελάτη ο οποίος προχωρά σε συνεργασία µε την Ideoli, ο Chris Hartswick, CPO και συνιδρυτής της εταιρείας σχολιάζει ότι: «Δεν επικεντρωνόµαστε µόνο στην ποιότητα και την πώληση των προϊόντων µας, αλλά θέλουµε και το κάτι παραπάνω όσον αφορά στην επικοινωνία και την εξωστρέφειά µας µε τους πελάτες µας. Συνεργαζόµαστε µε µεγάλα ονόµατα, εποµένως θέλουµε να παράγουµε το ίδιο προϊόν για την εκάστοτε µάρκα σε όλα τα παραρτήµατά της παγκοσµίως, ώστε να λειτουργεί το προϊόν ως ορόσηµο του ονόµατος της εταιρείας και να αναγνωρίζεται εύκολα από το κοινό».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build