Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Restart ΑΕ) ανάδειξε την «ΒΙΟΛΙΑΠ ΑΤΕΒΕ» ως προσωρινό μειοδότη στον διαγωνισμό για ανάθεση εργασιών ανάπλασης του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου του Δήμου. Η εταιρεία προσέφερε μέση έκπτωση 1%. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 6.950.000 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ η συνολική προθεσμία για την εκτέλεσή του ορίστηκε σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Δύο συνεχόμενες υποενότητες
Η ανάπλαση περιλαμβάνει δύο συνεχόμενες, χωρικά, υποενότητες. Η μεγαλύτερη, επιφάνειας 56 χιλ. τ.μ., αποτελεί ιδιοκτησία του ΟΣΕ την οποία εξασφάλισε ο Δήμος προς δημιουργία πάρκου πόλης. Η δεύτερη αφορά στους περιμετρικούς δρόμους-πεζοδρόμους που συνορεύουν με την ανωτέρω περιοχή και στην κεντρική πλατεία της πόλης με τους συνορεύοντες πεζόδρομους. Οι περιοχές αυτές χρήζουν άμεσης ανάπλασης, λόγω παλαιότητας, εκτεταμένων φθορών και προβληματικών διαμορφώσεων.
Το πάρκο πόλης
Το σχεδιαζόμενο πάρκο πόλης φέρει τον χαρακτηρισμό του Tech Campus. Στόχος είναι, στην έκταση των 56 χιλ. τ.μ., να δημιουργηθούν χώροι ενιαίου σχεδιασμού, με έμφαση στις παροχές, στην αναψυχή, στην άθληση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνικοποιημένη εργασία, στο φυσικό περιβάλλον, πρωτευόντως ατόμων παραγωγικής ηλικίας και παιδιών και εφήβων. Επιδίωξη του Δήμου, είναι η δημιουργία ενός υπερτοπικού κέντρου-πάρκου πόλης με έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και προσανατολισμό στις σύγχρονες μορφές εργασίας και εκπαίδευσης, στην επαφή με την φύση και στην παροχή σύγχρονων μορφών άθλησης. Προβλέπονται, ακόμη, δύο κεντρικές φυλασσόμενες είσοδοι (νότια και βόρεια) και 4 περιμετρικές πύλες. Περιμετρικά του πάρκου και εντός των ορίων του προβλέπεται η διαμόρφωση 4 πάρκινγκ χωρητικότητας περίπου 250 αυτοκινήτων.
Κεντρική πλατεία του Δήμου και περιμετρικοί πεζόδρομοι
Σχετικά με την κεντρική πλατεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων, προβλέπεται η ανακατασκευή της. Ο σχεδιασμός, έχει γίνει με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, την παροχή κεντρικού ενιαίου χώρου πλατείας, ικανού να φιλοξενήσει εκδηλώσεις του Δήμου, την επιδίωξη οργάνωσης, εμπλουτισμού και διατήρησης της υπάρχουσας εγκλιματισμένης φύτευσης και την χρήση υλικών δαπεδόστρωσης υψηλής αντοχής και αξίας η οποία θα προφυλάσσει, ταυτόχρονα, τους χρήστες.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build