Την επιθεώρηση και πιστοποίηση των ανελκυστήρων του Πύργου του Πειραιά. πραγματοποίησε η TÜV Hellas (TÜV Nord). Οι ανελκυστήρες του Πύργου του Πειραιά πληρούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργίας και ενσωματώνουν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, ενώ όλοι χαρακτηρίζονται ως αντισεισμικοί., καθώς διαθέτουν αισθητήρα σεισμού και ειδικό σχεδιασμό σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 81-77. Επίσης, εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλοι για χρήση από ΑμεΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε συνδυασμό με την τήρηση αυστηρών προτύπων ασφαλείας και λειτουργίας, οι έξι κεντρικοί ανελκυστήρες του Πύργου που διατρέχουν τους 23 ορόφους του κτιρίου είναι οι πιο γρήγοροι ανελκυστήρες που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναπτύσσουν ταχύτητα 4 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, ενώ συγκριτικά η ταχύτητα των ανελκυστήρων σε πολυκατοικίες σπάνια υπερβαίνει το 1 μέτρο ανά δευτερόλεπτο.

Ο Δημήτρης Γουρνάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης ανελκυστήρων της TÜV Hellas (TÜV Nord) ανέφερε: «Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα τοπόσημο με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και ουσιαστική συμβολή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η πιστοποίηση των πλέον σύγχρονων ανελκυστήρων αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση και η κάλυψη των απαιτήσεων μιας σειράς από εξαιρετικά απαιτητικά πρότυπα επιβεβαιώνει την ποιότητα και την ασφάλεια του έργου».