Η Siemens Ελλάδος υποστηρίζει θερμά το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας και συμμετείχε στα ψηφιακά Business Days του θεσμού που συνδέει τη νέα γενιά με την επιχειρηματική κοινότητα. Το Panorama Siemens Business Day πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου με θέμα “Οι νέες disruptive τεχνολογίες του χαρτοφυλακίου της Siemens Digital Enterprise & οι τελευταίες τάσεις στον τομέα της ενέργειας, μέσα από success stories στην αγορά της Ελλάδας”, με τη διαδικτυακή συμμετοχή περισσότερων από 100 νέων φοιτητών και επαγγελματιών.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος & CEO, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στον κόσμο της τεχνολογίας, της ψηφιοποίησης και των disruptive τεχνολογιών τoυ Siemens Digital Enteprise portfolio. “Στη Siemens δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια και την startup κοινότητα. Μέσω του Πανοράματος, έχουμε τη δυνατότητα να ερχόμαστε σε επαφή με ταλαντούχους νέους ανθρώπους με δημιουργικό πνεύμα και πάθος για τις νέες τεχνολογίες. Στη Siemens αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους να καινοτομήσουμε και πιστεύουμε ότι η νέα γενιά είναι κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον που καθορίζεται από την ανάπτυξη της Βιομηχανίας 4.0. και των ευφυών δικτύων ενέργειας» τόνισε σχετικά με τη διοργάνωση της virtual εκδήλωσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, Country Head Digital Industries, μοιράστηκε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και κυριότερες τάσεις του Industry 4.0 με παραδείγματα όπου η Siemens συνδυάζει άψογα τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο. Ο Αργύρης Τσιγκαλής, από τον τομέα Digital Industries, παρουσίασε τις ψηφιακές λύσεις του Digital Enterprise portfolio για τη βιομηχανία, όπως το Industrial Internet of Things (IIoT) και το Industrial Edge, με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της Κυβερνοασφάλειας. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στο 3D show room του Additive Manufacturing Experience Center (AMEC) της Siemens υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τσιαρέ, πιστοποιημένου ειδικού της Siemens Digital Industries για ζητήματα Additive Manufacturing. Το AMEC βρίσκεται στο Erlangen της Γερμανίας και λειτουργεί ως κέντρο δεξιοτήτων της Siemens για την Προσθετική Κατασκευή (AM), αποτελώντας ένα από τα 7 AM Hub της Siemens παγκοσμίως.

Ο Σωτήρης Καρατζούνης, από τον τομέα Smart Infrastructure, μίλησε για τα συστήματα Grid Edge και τις τεχνολογίες αιχμής της Siemens, που δίνουν λύσεις στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίζουν οι υποδομές των έξυπνων πόλεων, ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη αλλά κα την συμβολή της ηλεκτροκίνησης στις βιώσιμες πόλεις του μέλλοντος. Το Panorama Siemens Business Day, έκλεισε με την Ειρήνη Κουφάκη και τον Θωμά Μουρεζίνη από το τμήμα HR, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παρευρισκόμενους με τις ομιλίες τους οι οποίες είχαν ως θέμα τη δύναμη του personal branding.

Η διοργάνωση του Siemens Business Day προήλθε μέσα από τη χορηγία της Siemens, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο ψηφιακό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο. Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η Siemens υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία και δεσμεύεται στην υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής στρατηγικής η οποία προάγει την επίτευξη οικονομικών στόχων με τα υψηλότερα ηθικά κριτήρια.