Νέα δεδομένα προκύπτουν για τον όμιλο Prodea σε ό,τι αφορά το ακίνητο της Παιανίας, στο οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζονται υπηρεσίες του ομίλου ΟΤΕ. Πρόκειται για ένα ακίνητο με συνολική επιφάνεια 60.000 τ.μ. στο οποίο τα 30.000 τ.μ. αποτελούν την ανωδομή και τα υπόλοιπα 30.000 τ.μ. υπόγειους χώρους. Συγκεκριμένα, η έκταση του οικοπέδου που φιλοξενεί το ακίνητο είναι 35.669 τ.μ. και η συνολική δομημένη επιφάνεια 61.671 τ.μ. Η αξία κτήσης του ακινήτου είναι 81,8 εκατ. ευρώ, η αντικειμενική του αξία 24,68 εκατ. ευρώ και η αποτίμησή του το καλοκαίρι του 2021 ανήλθε στα 129,79 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος Ιουνίου του 2021 το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελούσε το 6,47% εκ της συνολικής αξίας των επενδύσεων του χαρτοφυλακίου της Prodea. Aυτή την περίοδο η ΑΕΕΑΠ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του νέου μισθωτή, οποίος θα μισθώσει το ακίνητο που διατηρεί στην Παιανία.
Λήγει εντός του 2022 το συμβόλαιο μίσθωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Build το μισθωτήριο συμβόλαιο για το συγκεκριμένο ακίνητο λήγει εντός του 2022 και σκοπός είναι να υπάρξει ομαλή μετάβαση του προσωπικού του ΟΤΕ στο Μέγαρο της λεωφόρου Κηφισίας όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις του. Η συγκεκριμένη κίνηση από πολλούς θεωρείται δεδομένη εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχει ξεκινήσει η εκτεταμένη ανακαίνιση του Μεγάρου ΟΤΕ στο Μαρούσι, την ευθύνη της οποίας έχει η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του ομίλου, OTE Estate. Στα κεντρικά του ΟΤΕ προβλέπεται και η μεταφορά του προσωπικού που αυτή τη στιγμή στεγάζεται στο κτίριο της Παιανίας.

Επί του παρόντος με βάση το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας το Μέγαρο του ΟΤΕ ανακαινίζεται πλήρως και ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή δύο ορόφων και ακόμα μισού ορόφου. Με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την ανακατασκευή το ακίνητο θα λάβει και πιστοποίηση κατά LEED και κατά WELL, αλλάζοντας ριζικά μορφή σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε έως σήμερα.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε ακίνητα του ΟΤΕ από τη θυγατρική ΟΤΕ Estate
Ας σημειωθεί ότι η ΟΤΕ Estate προχωράει ήδη στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος ανακατασκευής και ανακαίνισης 13 κτιρίων που έχει στην κατοχή της πανελλαδικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκτός από το διοικητικό μέγαρο της λεωφόρου Κηφισίας, τα ακίνητα ΥΜΑ-ΝΥΜΑ στη συμβολή των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου, το κτίριο της οδού Αθηνάς και ακίνητα στις τοποθεσίες Ψαλίδι, Γέρακα, Ιεροσολύμων, Τούμπα, Έδεσσα, Κατερίνη, Νάουσα, Ταραμπούρα, Καρόλου Ντηλ, Πλάκα Μήλου, στη Ρόδο και στο Χαλκείο Νάξου. To συνολικό κόστος της ανακαίνισης του Μεγάρου του ΟΤΕ επί της Κηφισίας υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ με τις εργασίες να υλοποιούνται ανά όροφο και ανά πτέρυγα, ούτως ώστε να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι δραστηριότητες των στελεχών του ομίλου στο εσωτερικό του Μεγάρου, ταυτόχρονα με τις εργασίες ανακατασκευής.