Έως το τέλος του 2024 αναμένεται να ξεπεράσει το 80% η πρόοδος των εργασιων για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, όπως τόνισαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.
Οι δύο υφυπουργοί επισκέφθηκαν τα τρία εργοτάξια του οδικού άξονα, όπου και ξεναγήθηκαν από εκπροσώπους της παραχωρησιούχου εταιρείας Ολυμπία Οδός ΑΕ και των Άβαξ ΑΕ, Άκτωρ ΑΤΕ και Τέρνα ΑΕ, των εταιρειών-μελών της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την εξέλιξη του έργου.
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Αλεξοπούλου και Ταχιάος διευκρίνισαν ότι, αυτή τη στιγμή, οι εργασίες για τη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40% (σ.σ. 42%) ενώ, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η πρόοδός τους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Η εκτίμησή τους, δε, είναι πως η συνολική διάρκεια των εργασιών θα είναι 40 μήνες, με τον οδικό άξονα να παραδίδεται στην κυκλοφορία εντός του 2025.
Ο εν λόγω άξονας μετρά 74,8 χλμ. συνολικά, εκ των οποίων τα 13 χλμ. αφορούν σε βελτιώσεις της υφιστάμενης εθνικής οδού και τα υπόλοιπα σε νέα χάραξη.