Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ταυρωπού, προϋπολογισμού 118,75 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ), καθώς οι τρεις διεκδικητές του έργου ΣΔΙΤ καλούνται μέχρι τις 8 Ιουλίου να υποβάλουν τις προσφορές τους για την ανάληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία σχήματα που διεκδικούν το έργο είναι τα εξής:
1. Άκτωρ Παραχωρήσεις-Άβαξ,
2. ΓΕΚ Τέρνα-Κωνσταντινίδης,
3. Μυτιληναίος-Intrakat-Μεσόγειος.

Σημειώνεται, ότι το έργο αποτελείται από έργα μεταφοράς και διανομής του νερού (κεντρικός προσαγωγός, πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο) και δίκτυα εφαρμογής (τριτεύον δίκτυο), ενώ θα εξυπηρετεί συνολική έκταση 115.000 στρεμμάτων. Πρόκειται για το πρώτο από τα οκτώ έργα ΣΔΙΤ που δρομολογεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του προγράμματος Ύδωρ 2.0, το οποίο προκηρύχθηκε στα τέλη του 2022, ενώ την άνοιξη του 2023 πέρασε στη δεύτερη φάση του και πλέον βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που θα επιλεγεί θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, την κατασκευή του συνόλου του αντικειμένου και τη λειτουργία και συντήρηση του έργου. Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 25 χρόνια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο κατασκευαστικός χρόνος, που υπολογίζεται σε τρία χρόνια περίπου.