Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Mytilineos αναλαμβάνει την κατασκευή του μεγαλύτερου data center στην Ελλάδα μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το Athens-3 (ATH3) θα είναι το νέο, υπερσύγχρονο data center της Lamda Hellix, A Digital Realty Company, το οποίο θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Το εν λόγω έργο έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Athens-1 & Athens-2 (ATH1 & ATH2), θα είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, καλύπτοντας μια έκταση κτηριακών εγκαταστάσεων 8.600 τ.μ., ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα Tier III standards και θα πιστοποιηθεί κατά LEED.

Παράλληλα, το ATH3 θα μπορεί να τροφοδοτείται σε ποσοστό 100% με “πράσινη” ενέργεια, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης. Η δυναμικότητά του data center θα φτάνει τα 6,8 MW, με την πρώτη φάση των εργασιών να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Mytilineos συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά σε αγορές με υψηλές απαιτήσεις στην εκτέλεση πολύπλοκων τεχνικών έργων, κεφαλαιοποιώντας την 20ετή εμπειρία σε παρόμοια έργα. Η συνεργασία με την Digital Realty, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των data centers με πάνω από 290 εγκαταστάσεις σε 26  χώρες, αναδεικνύει μια νέα δυναμική και έρχεται να προστεθεί σε ένα συνεχώς αυξανόμενο portfolio έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας.