Η Lamda Development προχώρησε σήμερα στην παρουσίαση των σχεδίων του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

Ο Marina Tower, ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, θα αποτελέσει το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη. Η μελέτη και ο σχεδιασμός του κτιρίου οφείλεται στο διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως.

 

 

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Marina Tower 

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, και ένα από τα συνολικά 6 ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν τον βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

Βασικά στοιχεία του Marina Tower

Ο Marina Tower εισάγει έναν νέο τρόπο ζωής στη σύγχρονη Αθήνα, συνδυάζοντας τη θάλασσα, το μητροπολιτικό πάρκο, το βουνό και το βουνό και προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε ενοίκους και επισκέπτες.

  • Με ύψος 200 μέτρα και 45 ορόφους, είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα.
  • Πρόκειται για έναν “πράσινο” πύργο με κάθετους κήπους, πρότυπο βιώσιμου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
  • Διαθέτει ένα σύνολο κατοικιών 1 έως 4 υπνοδωματίων, καθώς και έναν περιορισμένο αριθμό κατοικιών και ρετιρέ 4 έως 5 υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα.
  • Όλες οι κατοικίες διαθέτουν μπαλκόνια και βεράντες.
  • Προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, την παραλία, το πάρκο και το βουνό.
  • Χαρακτηρίζεται από υψηλών προδιαγραφών ποιότητα κατασκευής και ασφάλεια, καθώς και προηγμένο σχεδιασμό.
  • Προσφέρει πληθώρα σύγχρονων ανέσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κορυφαίας ποιότητας παροχές και διαχείριση .
  • Η πρόσβαση στην παραλία και τη μαρίνα, όπου βρίσκονται καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α., είναι εύκολη.

Δηλώσεις

“Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά, αλλά και παγκόσμια, δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες”, ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development.

“To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους”, συνέχισε ο κ. Ζήσιμος Δανηλάτος, Chief Development Officer της Lamda Development.

“Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα”, δήλωσε η κα Antoinette Nassopoulos – Erickson, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.