Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο η επέκταση του Grand Hyatt στην λεωφόρο Συγγρού, το οποίο κατά την ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο στην Αθήνα από πλευράς αριθμού δωματίων μετά το Athens Intercontinental. Η επέκταση αφορά στο όμορο με το ήδη υπάρχον ακίνητο, το οποίο κατά το παρελθόν στέγαζε τους πολυκινηματογράφους Starcity Odeon και απέκτησε η Hines από την Εθνική Leasing. Tον Ιούνιο θα γίνει η συνένωση με το αρχικό τμήμα του Grand Hyatt -πρώην Ledra Mariott -, το οποίο είχε αποκτήσει σε πρώτη φάση η Hines με την ολοκλήρωση των εργασιών. Να σημειωθεί μάλιστα ότι πρόσφατα το ULI Greece & Cyprus σε συνεργασία με τη Hines άνοιξε τις πόρτες του κτιρίου σε στελέχη της real estate αγοράς, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Συνολική ανωδομή 32.000 τ.μ. και για τα δύο κτίρια
Την εκτέλεση της τελικής φάσης των κατασκευαστικών εργασιών για το νέο οκταώροφο κτίριο έχει αναλάβει η Intrakat, ενώ θυμίζουμε ότι τις εργασίες καθαιρέσεων είχε αναλάβει η Vitael και τις ολοκλήρωσε πέρυσι τον Μάιο. H ανωδομή του νέου ακινήτου ανέρχεται σε 10.000 τ.μ. Το ήδη υπάρχον έχει 22.000 τ.μ. ανωδομή, επιφάνεια στην οποία προστίθενται και οι υπόγειοι χώροι (βοηθητικοί, αποθηκευτικοί και χώροι στάθμευσης).

Την διαμόρφωση των όψεων του κτιρίου ανέλαβε το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο 3XN Architects. Έτσι, παρά το ότι ο αρχικός ενδοιασμός των στελεχών της Hines εντοπιζόταν στο εάν θα έπρεπε να δημιουργηθούν ίδιες όψεις με το όμορο και υπάρχον κτίριο, η τελική απόφαση ήταν να διαφοροποιηθούν πλήρως. Βασικό στοίχημα ήταν και η μείωση της ηχορρύπανσης, για την επίτευξη της οποίας τα συστήματα αλουμινίου προήλθαν από την Elvial με δυνατότητα ηχομείωσης 42db έναντι συνολικού εξωτερικού θορύβου 80db. Για την ανακατασκευή του χρειάστηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι δεν διέθετε τα κατάλληλα ύψη στις πλάκες αλλά και τα απαιτούμενα ανοίγματα για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο, λόγω της προηγούμενης χρήσης του ως κτίριο κινηματογράφων.

Συνολική δυναμική 550 δωματίων
H νέα επέκταση θα διαθέτει 230 δωμάτια. To προϋπάρχον ξενοδοχείο Grand Hyatt έχει διαθεσιμότητα 320 δωματίων και η συνολική δυναμική με την ένωση των δύο μονάδων θα ανέλθει στα 550 δωμάτια.  Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι αρχικός στόχος της Hines δεν ήταν να αποκτήσει το ακίνητο των κινηματογράφων Starcity Odeon, παρόλ’ αυτά όταν εκτέθηκε σε πλειστηριασμό από την Εθνική Leasing το κτίριο, η εταιρεία ακολούθησε την τυπική αρχή του real estate βάσει της οποίας όταν απελευθερώνεται το διπλανό, το επάνω ή το κάτω ακίνητο από το ήδη υπάρχον, αυτό πρέπει να αγοράζεται ακόμα και εάν το τίμημά είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Επί της ουσίας η Hines κατάφερε με τη συγκεκριμένη κίνηση να διατηρήσει την κυριαρχία της σε σχεδόν ένα ολόκληρο ξενοδοχειακό τετράγωνο της λεωφόρου Συγγρού, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να αναλάβει το ακίνητο κάποιος ανταγωνιστής της και σε κάθε περίπτωση διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο των κατασκευαστικών εργασιών. Το ξενοδοχείο της Hines αποτελεί το δεύτερο του brand Grand Hyatt στην Ευρώπη μετά από εκείνο του Βερολίνου.