Το έργο για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις συντήρησης, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στους χώρους του ΟΑΚΑ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που είχαν διεξαχθεί στην Αθήνα, αναμένεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, να ολοκληρωθούν μέσα σε έναν χρόνο. Όσον αφορά στη χρηματοδότησή τους, προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία δημοπράτησε και εκτελεί το έργο για λογαριασμό του ΟΑΚΑ, βάσει της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το ΥΠΠΟΑ και το ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται, ότι ανάδοχος του έργου είναι η Ergomass ΙΚΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 2%. Αρχικά, ωστόσο, ως ανάδοχος των επεμβάσεων είχε αναδειχθεί η Οδός ΑΤΕ, αλλά η Ergomass IKE κατέθεσε προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, η οποία και επήλθε εν τέλει. Έπειτα, η προσφορά της Οδός ΑΤΕ απορρίφθηκε και, με δεδομένο ότι ο μόνος άλλος αποδεκτός διαγωνιζόμενος οικονομικός φορέας ήταν η Ergomass IKE, το εργολαβικό συμφωνητικό κατακυρώθηκε σε αυτήν.

Το έργο προβλέπει:
• Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) με διεθνώς πιστοποιημένα υλικά, σε μία συνολική επιφάνεια 6.750 τετραγωνικών μέτρων.
Το έργο αυτό αφορά, συγκεκριμένα, στο Κεντρικό Στάδιο, στο Προθερμαντήριο του Κεντρικού Σταδίου, στα βοηθητικά γήπεδα Κ1 και Κ2 και στο Κλειστό Προπονητήριο, έτσι ώστε οι συνθετικοί ελαστικοί τάπητες να είναι κατάλληλοι ως προς την αναγνώριση επιδόσεων αθλητών σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες.
• Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου συνολικής επιφάνειας 4.953 τετραγωνικών μέτρων.
• Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης με νέες θύρες και πλαίσια πλέγματος.