Το δυναμικό «παρών» σε μεγάλα ιδιωτικά έργα, με επίκεντρο τα ξενοδοχειακά projects, οι νέες μονάδες παραγωγής και η διεύρυνση δραστηριοτήτων.

H Delta Duct Dermitzakis εδραιώνει τη θέση της στον χώρο του κλιματισμού με τη συμμετοχή της σε εμβληματικά έργα, ιδιωτικά και δημόσια. Το 2022 συνεχίζει απρόσκοπτα τη δυναμική παρουσία της σε projects εντός και εκτός συνόρων, με ένα χαρτοφυλάκιο ισχυρό και με το βλέμμα στραμμένο σε νέες αγορές και στην αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών.

Αδιάλειπτη οικονομική ανάπτυξη
Στην περίπτωση της Delta Duct Dermitzakis τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Από το 2015, πρώτο έτος δραστηριοποίησης της εταιρείας, έως σήμερα, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι αμείωτα θετικοί, καταγράφοντας 332% ποσοστό αύξησης του τζίρου εργασιών, ενώ προχωρά χωρίς δανεισμό, αφού τα κέρδη της αγγίζουν το ποσοστό της τάξεως των 1560% από το πρώτο έτος λειτουργίας της ως και σήμερα. Το 2022, ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη επανεπενδύονται στρατηγικά σε εξοπλισμό, για την αυτοματοποίηση της παραγωγής αλλά και στην αγορά ακινήτων. Η επένδυση στον εξοπλισμό συνιστά προτεραιότητα, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών συστημάτων κλιματισμού-εξαερισμού για έργα υψηλών απαιτήσεων. «Αποφασίσαμε στρατηγικά να επενδύσουμε στον πιο προηγμένο εξοπλισμό αυτοματοποίησης και βελτιστοποίησης της παραγωγής για το εργοστάσιο στο Μενίδι, συνθήκη η οποία σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια και το ισχυρό ανθρώπινο κεφάλαιο, εξασφάλισαν τη δυναμική ανάπτυξη των μεγεθών που καταγράφει η εταιρεία, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων μας», επισημαίνει ο Νικόλαος Δερμιτζάκης, διευθύνων σύμβουλος της Delta Duct Dermitzakis, συμπληρώνοντας πως «ακόμα και εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης στις διεθνείς αγορές πετύχαμε να αντισταθμίσουμε τις απώλειες, αυξάνοντας τις οικονομικές επιδόσεις μας».

Συμμετοχή σε μεγάλα projects
Διανύοντας ακόμη την πρώτη δεκαετία δραστηριοποίησης, η Delta Duct Dermitzakis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο με projects υψηλών απαιτήσεων και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, υπογράφοντας συμβάσεις με εδραιωμένες εταιρείες, όπως σημειώνει ο κ. Δερμιτζάκης.

Ενδεικτικά η Delta Duct Dermitzakis συνεργάζεται με τεχνικές εταιρείες όπως οι: Ελλάκτωρ Α.Ε., Αvax S.A., Άπαξ Α.Ε., Έρμων Α.Ε., Ιντρακάτ Α.Ε., Redex A.E., Eγείρω Κατασκευαστική, Teas Α.Ε., AGT Group, Vitael Α.Ε., Εθνοκάτ Α.Ε., καθώς και με ξενοδοχειακούς ομίλους όπως οι: TEMEΣ Α.Ε., Mitsis GROUP, Ikos Hotels, Grecotel A.E., Hines A.E., Athens Marriot Hotel, Grand Hyatt, Grand Resort Lagonissi.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην περιοχή της Πύλου projects όπως: τα Costa Navarino Μandarin Oriental, Costa Navarino Waterfront & Bay, Costa Navarino Golf Kυνηγού & οι τριάντα πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες στο Romanos Navarino. Παρομοίως, με πιεστικά χρονοδιαγράμματα υλοποιείται και το ξενοδοχείο NOUS Santorini (ΥΕS Hotels), ενώ το 2022 η Delta Duct Dermitzakis ολοκλήρωσε με επιτυχία το Hangar στο Ελληνικό, ένα project στα πλαίσια της μεγαλύτερης αστικής ανάπτυξης που πραγματοποιείται στην Ευρώπη εν έτει 2022. Στο πορτφόλιο της Delta Duct, επιπλέον, όπως τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή της και σε δημόσια έργα όπως είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Νέες μονάδες παραγωγής και σύσταση υποκαταστημάτων
Πέραν του εργοστασίου που διατηρεί η εταιρεία στο Μενίδι, κατά την επόμενη διετία θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία νέο εργοστάσιο αυτοματοποιημένης παραγωγής σε ιδιόκτητο οικόπεδο 21.000 τ.μ. στα Οινόφυτα, το οποίο θα καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και του εξωτερικού. Μάλιστα, η εταιρεία έχει κάνει ήδη συμφωνίες σε Μάλτα και Ρουμανία υπογράφοντας συμβάσεις για νέα έργα με ορίζοντα το 2022 και το 2023, ενώ έχει εκτελέσει μέχρι σήμερα έργα αυστηρών προδιαγραφών σε Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία και Μάλτα. Η δυναμική κίνηση εξωστρέφειας σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξητικές τάσεις εργασιών και εντός των συνόρων, καθιστούν τη δημιουργία νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής ένα βήμα απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και την είσοδό της σε νέες αγορές. Στόχος επίσης της εταιρείας, όπως αποκαλύπτει ο κ. Δερμιτζάκης, είναι να προχωρήσει εντός διετίας στη σύσταση υποκαταστημάτων παραγωγής σε τέσσερις νέες γεωγραφικές ζώνες. «Πρόκειται για περιοχές στις οποίες ήδη έχουμε παρουσία με ομάδες μόνιμων μηχανικών. Με τη δημιουργία μονάδων παραγωγής θα καλύψουμε τις ανάγκες για custom-made συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού σε τοπικό επίπεδο και ιδιαιτέρως στον ξενοδοχειακό κλάδο». Ήδη σε περιοχές όπως είναι η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος, υπάρχει σταθερά μόνιμο προσωπικό, με την αντίστοιχη έδρα του. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι ομάδες αυτές με την οργάνωση μονάδας παραγωγής, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, στον εκάστοτε χώρο.

Με το βλέμμα στο MEP
Aπώτερος στόχος της Delta Duct Dermitzakis, όσον αφορά τη διεύρυνση του αντικειμένου της, είναι πέραν των αεραγωγών και της εγκατάστασης ψυκτικών δικτύων και κλιματιστικών, που αναλαμβάνει ήδη, η δημιουργία μιας τεχνικής εταιρείας Η/Μ εργασιών, με την ολοκληρωμένη υποστήριξη προς τον εκάστοτε ιδιώτη, σε όλους τους τομείς του Η/Μ μιας κατασκευής.
Ήδη, το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε έμπρακτα, καθώς προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού του 100% της εταιρείας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ΝΝ Works IKE, η οποία μετονομάστηκε σε Delta Electrical Dermitzakis.

H Delta Electrical Dermitzakis αριθμεί ήδη στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικά έργα όπως τα: Νέα καταστήματα κράτησης ΙΙ, Νεάπολη (Ιντρακάτ Α.Ε.), Domes of Corfu, Γλυφάδα, Κέρκυρα (Άπαξ Κατασκευαστική), Cayo Exclusive Resort & Spa (Ktistor ATE), Zuma Restaurant, Cavo Tagoo Mykonos (σε συνεργασία με την Priza O.E.), Rinella Hotel (Mitsis Group), Niko Seaside (Hines Group, Eλίν Tεχνική ATE), Lidl Ηρακλείου (Γ&Σ Κατασκευαστική), HIP Zante Resort, NOUS Hotel (YES Hotels Santorini) κτίρια B,C,D, Kαταστήματα εντός αεροδρομίου σε Κω, Κέρκυρα, Χανιά (Εγείρω Κατασκευαστική), Κτίριο Περιφέρειας Κρήτης (Γ&Σ Κατασκευαστική).

H σύνθεση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της Delta Electrical Dermitzakis υπολογίζεται να προσθέσει περίπου 2,2-2,5 εκατ. στον συνολικό τζίρο της εταιρείας, με 250.000-350.000 ευρώ κέρδη, νούμερα που καθιστούν την επόμενη μέρα ευοίωνη.