H Συνεδρίαση της Δ.Ε. της FIEC (European Construction Industry Federation), με την συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνου Γκολιόπουλου, -ο οποίος κατέχει και την θέση του Αντιπροέδρου στην Δ.Ε. της FIEC- έλαβε χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, στην πόλη των Βρυξελλών.

Οι θέσεις της FIEC για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τους δημόσιους διαγωνισμούς, στην οποία επίκεται να προχωρήσει η Ε.Ε. καθώς και οι κυοφορούμενες εξελίξεις γύρω από τον μηχανισμό προσαρμογής τιμών, αποτέλεσαν κομβικά σημεία στην ημερήσια διάταξη στης συνεδρίασης.

Εξίσου σημαντική εξέλιξη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δ.Ε. της FIEC αποτέλεσε η απόφαση να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της FIEC με παράλληλη διοργάνωση συνεδρίου με κεντρικό θέμα το BLUE DEAL, στις 15 και 16 Μαΐου του 2025 στην Αθήνα, κατόπιν σχετικής πρότασης και παρουσίασης από τον Πρόεδρο κ. Γκολιόπουλο.

Ο κ. Γκολιόπουλος μετά από αυτή την ιστορική απόφαση προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε αναλάβει την διοργάνωση και την φιλοξενία αυτού του σημαντικού γεγονότος για το κατασκευαστικό οικοσύστημα, την διοργάνωση, δηλαδή, της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της FIEC για τον ερχόμενο Μάιο στην Αθήνα καθώς συμπίπτει με την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση της  ΠΕΔΜΕΔΕ», ενώ σημείωσε ότι «δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια σημαντικότερη εκδήλωση για να τιμήσουμε την επετειακή χρονιά για την Ένωση εκτός από την διοργάνωση της  Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (European Construction Industry Federation–F.I.E.C.) στην Αθήνα». «Περιμένουμε τους εκπροσώπους από τις Ευρωπαϊκές Οργανώσεις, τις μεγαλύτερες Κατασκευαστικές Εταιρείες αλλά και την ελληνική συμμετοχή τόσο σε θεσμικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο να δικαιώσουν αυτή την επιλογή, παίρνοντας μέρος σε αυτή την εκδήλωση».

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (FIEC) και η Ευρωπαίοι Διεθνείς Κατασκευαστές (EIC) επιθυμούν να συμβάλουν από τη δική τους οπτική στο μείζον ζήτημα της διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς, η ΕΕ και η Ευρώπη συνολικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλη κρίση απροετοίμαστοι. Το «στρες του νερού» και οι πλημμύρες έχουν γίνει σοβαρό πρόβλημα σε πολλές χώρες της ΕΕ και έχουν ήδη τεράστιο αντίκτυπο στις κοινωνίες, τις οικονομίες και τις βιομηχανίες, ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.