Κορυφαίοι επαγγελματίες της κατασκευαστικής αγοράς θα δώσουν το «παρών» στο συνέδριο-σταθμός που διοργανώνει η BOUSSIAS Events για τα δομικά υλικά.

Στις 5 Μαρτίου 2024 θα λάβει χώρα τo Building Materials Forum 2024, με πάνω από 30 διακεκριμένους ομιλητές, αποτελώντας την κοιτίδα εκκόλαψης συνεργασιών μεταξύ της καινοτομίας δομικών υλικών και της πραγματικής οικονομίας του οικοδομικού κλάδου.

Το φετινό συνέδριο υποστηρίζουν ως Μεγάλος Χορηγός η ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. και ως Χορηγός η ISOMAT. Τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ), και έχει την Τιμητική Υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑΣΥΔΙΠ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (ΠΟΕΒΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου-Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ).

Δομικά υλικά για έξυπνες κατασκευές
Το Building Materials Forum 2024 έχει φέτος ως ιδιαίτερο θέμα την Αρχιτεκτονική Τεχνολογία και φιλοδοξεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας και κόμβο ανταλλαγής της τεχνογνωσίας από τους αρχιτέκτονες που έχουν υλοποιήσει έργα με καινοτόμα, ενεργειακά αποδοτικά και βιώσιμα υλικά.

Για την κατεύθυνση αυτή θα τοποθετηθούν βραβευμένοι leading αρχιτέκτονες, όπως ο Shajay Bhooshan, Associate Director, Zaha Hadid Architects | Co-founder and Head of Computation and Design (ZHACODE), αποκρυσταλλώνοντας την εξειδίκευση του κορυφαίου γραφείου σε προηγμένες τεχνολογίες υλικών.

Ο Marios Tsiliakos Partner|Design Systems Analyst|Applied Research + Development @ Foster + Partners, θα μιλήσει για Computational Design in practice, ενώ ο Bart van der Woerd, Managing Director, BASILISK, θα μιλήσει για το Self – Healing Concrete. Η Sandra Baer, CEO at Personal Cities | Brand Ambassador at SmartCitiesWorld, θα εξηγήσει τη συσχέτιση των δομικών υλικών με την υγεία στην ομιλία της «Γιατί το LEED δεν αρκεί», ενώ ο Konstantinos Chatzimanolis, Foster + Partners | Architecture & AI, θα μιλήσει για τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την τεχνητή νοημοσύνη. Η Ρία Βογιατζή, Founder & CEO – Elastic Architects, θα μας μιλήσει για την ελαστικότητα και τα δομικά υλικά στο δομημένο περιβάλλον. Ο Θωμάς Δοξιάδης, Architect, Landscape Architect Harvard University founder of doxiadis+, θα μιλήσει για καινοτόμα «πράσινα» δομικά υλικά στην οικοδόμηση. Ο Μάνθος Σανταμούρης, Scientia, Distinguished, Professor of High Performance Architecture at UNSW, θα παρουσιάσει τα δομικά υλικά ανάσχεσης του φαινομένου της θερμικής νησίδας. Τέλος, ο μεγάλος αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Ποτηρόπουλος, Chairman & Founding Partner at Potiropoulos+Partners,  θα μιλήσει για την Υλικότητα στην Αρχιτεκτονική.

H τεχνολογία Location Intelligence
Στον κόσμο των εμπορικών ακινήτων, τα δεδομένα τοποθεσίας είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν αφορούν πλέον μόνο τους στόχους του μεσίτη και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου. Σήμερα, όλα έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση δεδομένων σχετικά με την κίνηση των πεζών και τις καταναλωτικές συνήθειες. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στους επενδυτές, τους μεσίτες και τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις αξίες των ακινήτων, τις τάσεις της αγοράς και τις επενδυτικές στρατηγικές. Η κατανόηση του πού πηγαίνουν και τι κάνουν οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους, είναι το κλειδί για τον εντοπισμό προνομιακών τοποθεσιών και την επίτευξη μέγιστων αποδόσεων ακινήτων.

Τα non – Property δεδομένα που χρησιμοποιούνται για αποφάσεις ιδιοκτησίας, αφορούν πηγές δεδομένων εκτός ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης συναισθήματος, των γεωχωρικών δεδομένων και των προγνωστικών αναλύσεων, αναδιαμορφώνουν τη λήψη αποφάσεων στα εμπορικά ακίνητα. Αυτές οι πηγές προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις συμπεριφορές των ενοικιαστών, τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας, τον κλιματικό κίνδυνο και τις τάσεις της αγοράς, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές και να προσαρμοστούν σε ένα εξελισσόμενο τοπίο ακινήτων.

Για αυτή την εκκολαπτόμενη τεχνολογία θα μιλήσει η Αρετή Μαρκοπούλου, Academic Director at IAAC – Barcelona, Co-founder of StudioP52, Co-Editor of Urban Nex

Στελέχη των κατασκευών στο πάνελ «Permacrisis & Δομικά Υλικά»
Στο φετινό Συνέδριο Δομικών Υλικών της Boussias Events, συζητούν C-suite στελέχη προμηθειών του κατασκευαστικού κλάδου και της βιομηχανίας δομικών υλικών, τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας, επιτοκίων, κόστους παραγωγής, δεικτών βιωσιμότητας και ανάγκης για καινοτόμα δομικά υλικά που θα εξασφαλίζουν ποιότητα κατασκευών με χαμηλό κόστος.

Στο πάνελ συμμετέχουν:

  • Γεώργιος Ταμπουρέας – CEO OTE Estate.
  • Ιωάννα Τρίκολου – Procurement Manager at Intrakat – Aktor SA.
  • Βασίλειος Λάππας – Construction Manager at EKTER SA.
  • Συντονίζει ο Αρμόδιος Γιαννίδης, Πρόεδρος ΣΕΧΒ & CEO Vitex.

Για ακόμη πιο αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα
www.buildingmaterialsconference.gr για να μάθετε περισσότερα για το κορυφαίο συνέδριο, αλλά και πώς μπορείτε να εγγραφείτε!


Λύσεις που αντέχουν και σέβονται το περιβάλλον από την ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ
Ο Μεγάλος Χορηγός του Building Materials Forum 2024, ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ Α.Ε., ακολουθώντας  τις τάσεις στον σχεδιασμό και τη σύγχρονη δόμηση, θα παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις  σχετικά με την αισθητική, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα.

  • Αρχιτεκτονικές λύσεις υψηλής σχεδιαστικής ελευθερίας με τα το Antaeus TM High Performance για κατασκευές με λεπτότερα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, ιδιαίτερα μεγάλα ανοίγματα και αύξηση του εσωτερικού ωφέλιμου χώρου.
  • Σε κατασκευές εξωτερικών δαπέδων μεγάλης ανθεκτικότητας και ιδιαίτερης αισθητικής με προϊόντα σκυροδέματος της αρχιτεκτονικής σειράς ConcreateTM.
  • Σε κτιριακά έργα με εμφανή στοιχεία, τις δυνατότητες των έγχρωμων αρχιτεκτονικών σκυροδεμάτων LuminaTM.
  • Τα καινοτόμα σκυροδέματα ViridiaTM για βιώσιμες κατασκευές, για χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα και διευρυμένη περίοδο ωφέλιμης ζωής.