Είναι πλέον επίσημη η κατακύρωση στην ΑΚΤΩΡ της αναβάθμισης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Το υπουργείο Υποδομομών και Μεταφορών ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και έτσι ανατίθεται η σύμβαση στην εταιρεία. Από εδώ και πέρα πρέπει να αποσταλεί η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση, να παρουσιαστεί στη Βουλή και να υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 σχήματα έδωσαν προσφορές για το έργο, με την ΑΚΤΩΡ να αναδεικνύεται ανάδοχος προσφέροντας έκπτωση 47,59%. Στόχος του Υπουργείου είναι η σύμβαση να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022.

Η σημασία του έργου

Η Ε.Ο. Πατρών-Πύργου θεωρείται ένας από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας, με πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα κάθε έτος. Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως “έργο Εθνικού Επιπέδου” και περιλαμβάνει εργασίες για τη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα Πάτρα–Πύργος, συνολικού μήκους 85 χλμ. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα γίνουν στοχεύουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου, ενώ παράλληλα προχωρούν οι ενέργειες για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδορμου που θα συνδέει τον Πύργο με την Αθήνα σελιγότερο από 3 ώρες.