Τρεις νεαροί Έλληνες βρίσκονται πίσω από την τεχνολογική start-up εταιρεία Homli, η οποία ιδρύθηκε πέρυσι στη Νέα Υόρκη και φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει το ευρωπαϊκό real estate, αξιοποιώντας ανεπτυγμένα τεχνολογικά εργαλεία. Ειδικότερα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Homli, οι ιδιοκτήτες ακινήτου μπορούν, δίνοντας τα στοιχεία του ακινήτου τους (τοποθεσία, τετραγωνικά, αριθμός ορόφων κλπ), να υπολογίσουν την αξία του και το ποσό έναντι του οποίου θα μπορούσαν να το νοικιάσουν.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί της Homli μπορούν να τους βοηθήσουν να πουλήσουν ή να εκμισθώσουν το ακίνητό τους, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών, την εύρεση ενδιαφερόμενων αγοραστών ή ενοικιαστών και τη διαχείριση των επισκέψεων των ενδιαφερομένων. Η εταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως «μία εταιρεία real estate ωθούμενη από την τεχνητή νοημοσύνη, που φέρνει διαφάνεια σε μία αγορά η οποία δεν έχει βιώσει αλλαγές εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να την καταστήσει πιο προσιτή και αποδοτική για όλους».

Η δραστηριότητα στην Ελλάδα
Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε πριν από λίγες μέρες τη θυγατρική εταιρεία «Homli Μονοπρόσωπη», με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ και με διαχειριστή έναν από τους ιδρυτές της start-up, τον Νίκο Λεγμπέλο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Hοmli, ήδη έχει αναλύσει πάνω από 1.250 ακίνητα. Ήδη μάλιστα η εταιρεία έχει αναρτήσει αγγελίες εργασίας, αναζητώντας στελέχη στην Αθήνα για θέσεις sales specialist, frontend developer και data scientist. Στην αγγελία για τη θέση του sales specialist γίνεται λόγος για μία startup που στηρίζεται από ένα δίκτυο διακεκριμένων διεθνών επενδυτών, ενώ επισημαίνεται ότι η ομάδα πωλήσεων θα βοηθά τους πελάτες της εταιρείας στην Αθήνα να μεγιστοποιήσουν την αξία των ακινήτων τους, χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία της Homli και βοηθώντας τους να εκτελούν συναλλαγές.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το project
Πίσω από τη Homli βρίσκονται τρεις Έλληνες μηχανικοί με σπουδές στην Ελλάδα και στο ΜΙΤ και επαγγελματική εμπειρία σε εταιρείες όπως η McKinsey, η Amazon, και η Morgan Stanley. Πρόκειται για τον Νίκο Λεγμπέλο, που εργάστηκε στη McKinsey ως engagement manager από το 2017 έως το 2020, ενώ έχει περάσει και από την Amazon, τον Αντώνη Μητρόπουλο, που επίσης για τρία χρόνια και μέχρι πέρυσι εργαζόταν ως engagement manager στη McKinsey, ενώ κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στην ίδια εταιρεία και ως business analyst, και τον Τιμ Ιωαννίδη, πρώην quantitative researcher στην Ellington Management Group, που έχει περάσει και από τη Morgan Stanley, καθώς και συνιδρυτή και επικεφαλής Τεχνητής Νοημοσύνης της τεχνολογικής εταιρείας Avlos που έχουν δημιουργήσει Έλληνες στη Μασαχουσέτη.