Σε τρεις μισθωτές διατίθεται αυτή τη στιγμή το κτίριο που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, Hellenic Properties του Ερρίκου Αρρώνες. Πρόκειται για μία εγκατάσταση γραφείων που βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος στο Μαρούσι με συνολική επιφάνεια 2.200 τ.μ. και διαρθρώνεται σε πέντε ορόφους ανωδομή. Το κτίριο διαθέτει επίσης ένα υπόγειο, όπου υφίσταται ο χώρος στάθμευσης καθώς και ένα κοινόχρηστο γυμναστήριο για τους ενοίκους.

Οι μισθωτές
Είναι πλήρως μισθωμένο στην Aquila Capital, το γερμανικό fund που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, στην RVE Renewables – επίσης γερμανική εταιρεία ενέργειας – και συγκεκριμένα στο τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το οποίο έχει συστήσει το Πρόγραμμα Αρχιμήδης μαζί με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αντικείμενο την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το εν λόγω ακίνητο ανακαινίστηκε εκ βάθρων και παραδόθηκε στο τέλος του 2021 με την απαιτούμενη στατική ενίσχυση. Το κτίριο έχει ενεργειακή κλάση Α+ και αποτελεί πράσινο ακίνητο. Αυτή τη στιγμή η Hellenic Properties έχει μισθώσει σε εταιρεία τεχνολογίας και ένα ακόμα ακίνητο γραφείων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου 10 στο Μαρούσι. Ο νέος μισθωτής προχωράει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο ακίνητο ως μέρος της υφιστάμενης συμφωνίας μεταξυ των δύο πλευρών. Ο μισθωτής είναι εταιρεία τεχνολογίας, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq με Έλληνες ιδρυτές.

Kατασκευή ξενοδοχείου στο κέντρο του Πειραιά
Επιπλέον, η εταιρεία έχει αγοράσει κτίριο γραφείων στον Πειραιά και το μετατρέπει σε design hotel. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα περιλαμβάνει 34 δωμάτια. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των προσεχών ημερών, ενώ η κατασκευή του έργου έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη συνεργασία με εγχώριο ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος θα αναλάβει την διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Eπενδύσεις αποκλειστικά στην ελληνική αγορά
Στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της Ηellenic Properties βρίσκεται αποκλειστικά η ελληνική αγορά, βλέποντας ότι τα ανακαινισμένα ακίνητα έχουν υψηλή ζήτηση και αυξάνεται η αξία τους. Στη στρατηγική της εταιρείας προέχει η είσοδος σε ιδιοκτησίες, η ανακατασκευή τους και η αποεπένδυση από αυτές με την πώλησή τους σε νέους ιδιοκτήτες σε διάστημα από 3 έως 5 έτη. Από το 2019 έχει επενδύσει 20 εκατ. ευρώ σε εννέα νέα έργα, ενώ η μεικτή αξία των έργων υπό διαχείριση υπερβαίνει τα 65 εκατ. ευρώ. Το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 εκατ. ευρώ σε Capex για κατασκευές και βελτιώσεις ακινήτων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build