Ως επιλέξιμο επενδυτή ανακήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ την εταιρεία MRP Tavros ΑΕ, μετά την αποσφράγιση του δεύτερου φακέλου δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς 2,5 εκατ. ευρώ, για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας) στον Ταύρο. Στους επενδυτές παρέχεται η ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής της έκτασης.

Η συνολική αξιοποιήσιμη έκταση του ακινήτου ανέρχεται σε 3.294 τ.μ., με δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 1.526 τ.μ. και άρα εν δυνάμει υποδομή για κτίρια γραφείων ή κατοικίες και υπηρεσίες υγείας. Στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου χώρου συγκαταλέγεται η γειτνίασή του με τους σταθμούς μετρό της γραμμής 1, Ταύρος και Πετράλωνα, αλλά και τον σταθμό του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

Προχωρά λοιπόν η επιχείρηση αξιοποίησης του χώρου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ, παρά τα εμπόδια που είχε υψώσει ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, αξιώνοντας την ακύρωση του διαγωνισμού και την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου στο δήμο, προκειμένου να προχωρήσει σε εκμετάλλευση για τις δικές του ανάγκες, όπως είχατε διαβάσει στο Build. Θυμίζουμε ότι η MRP Tavros ΑΕ δραστηριοποιείται από το 2021 στην ελληνική αγορά, με κύρια στόχευση σε έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Στην αγορά ακινήτων της Ολλανδίας, η MRP κατέχει ηγετική θέση, με κτίρια συνολικής επιφάνειας 1,5 εκατ. τ.μ. στο χαρτοφυλάκιό της.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build