Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εισαγωγής σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά για τη Grivalia Hospitality, όπως ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της, Γιώργος Χρυσικός. Πιθανή δημόσια πρόταση εφόσον διεξαχθεί, θα μπορούσε να έχει προοπτική εισαγωγής είτε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είτε σε κάποιο χρηματιστήριο του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, για τον Ιούνιο τοποθείται η έναρξη λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου, Avant Mar, στο οποίο επένδυσε η Grivalia Hospitality, με το συνολικό ύψος επένδυσης για την αγορά του ακινήτου και την κατασκευή, να ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Ήταν ένα παλιό ξενοδοχείο τριών αστέρων με 55 δωμάτια, ενώ αποκτήθηκε και ένα αδόμητο οικόπεδο. Το όραμα της Grivalia Hospitality σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Χρυσικό, είναι να φέρει ένα υψηλού επιπέδου προϊόν στην ελληνική αγορά. Η συνολική επιφάνεια του ξενοδοχείου είναι 6.100 τ.μ. και είναι βασισμένο στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ενώ διαθέτει 38 δωμάτια. Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία «Πιπέρι» της Πάρου και η λειτουργία του ξεκινάει από το φετινό καλοκαίρι.

Tα Αστέρια της Γλυφάδας
Η Grivalia έχει θέσει υπό κατασκευή εκτός από το ξενοδοχείο της Πάρου και άλλα project βασικό εκ των οποίων είναι τα Αστέρια της Γλυφάδας, τα οποία βρίσκονται επίσης υπό κατασκευή αυτή την περίοδο με προοπτική να παραδοθούν σε δοκιμαστική λειτουργία από την 1η Αυγούστου. Το One & Only Aesthesis, όπως είναι το όνομα του ξενοδοχείου θα διαθέτει ενά ευρύ φάσμα δωματίων. Στόχος σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia, είναι να λειτουργήσει από 1η Οκτωβρίου κάτι που μπορεί να αλλάξει και να λειτουργήσει και νωρίτερα, εφόσον η δοκιμαστική περίοδος αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η συνολική επένδυση στα Αστέρια της Γλυφάδας μαζί με την απόκτηση της έκτασης ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Όταν η Grivalia Hospitality απέκτησε τα Αστέρια, είχε προϋπολογίσει δαπάνη περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο μετά από ζυμώσεις που ακολούθησαν, τα στελέχη της διαπίστωσαν ότι εκεί θα έπρεπε να δημιουργήσουν το «καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός.

Το κόστος κατασκευής ανά κλειδί στα Αστέρια Γλυφάδας ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά το πολυτελές θέρετρο θα περιλαμβάνει 127 κλειδιά. Σε ό,τι αφορά το Project Voula, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πολυτελές κάμπινγκ στη Βούλα, θα παραδοθεί προς χρήση τον Φεβρουάριο του 2024. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η δυναμικότητα φιλοξενίας θα είναι περίπου 70-80 άτομα.

Η παραλία και το εστιατόριο θα είναι προσβάσιμα και στους πολίτες, ενώ ορισμένα σημεία της εγκατάστασης θα προσφέρουν ιδιωτικότητα στους πελάτες του κάμπινγκ. Επιπλέον, διατηρώντας ιδιοκτησία ακινήτου στο Pearl Island του Παναμά, πρόθεση της Grivalia Hospitality είναι να αποεπενδύσει ααπό αυτό, ενώ βρίσκεται αυτή την περίοδο σε συζητήσεις με σημαντικό ξενοδοχειακό όμιλο της Αμερικής προς αυτή την κατεύθυνση. Το επίκεντρο της δραστηριότητάς της εταιρείας για το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να αποτελέσει αποκλειστικά η Ελλάδα. Η συγκεκριμένη έκταση στο Pearl Island ανέρχεται σε περίπου 30 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Το project της Μυκόνου
Ένα ακόμα πεδίο ενδιαφέροντος είναι αυτό του Project Blue στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. H Grivalia Hospitality έχει αποκτήσει ένα οικόπεδο 92.555 τετραγωνικών μέτρων καθώς και 19.000 τετραγωνικά μέτρα στο παραλιακό μέτωπο. Για το συγκεκριμένο project έχει επιλέξει να ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις. Ωστόσο ο σχετικός φάκελος έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο ανέκοψε την εξέλιξη της επένδυσης. Το ΣτΕ ζήτησε η μονάδα που θα δημιουργηθεί θα είναι μικρότερη σε μέγεθος από την αρχικά σχεδιαζόμενη. Έτσι, αυτή την περίοδο πραγματοποιείται επανασχεδιασμός του έργου σε ένα θέρετρο με μικρότερη δυναμικότητα από την αρχική. Καίριο ζήτημα για την εξέλιξη της επένδυσης αποτελεί το γεγονός ότι αναμένεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Κυκλάδων, το οποίο εκκρεμεί να τεθεί υπό διαβούλευση και κατόπιν να παραπεμφθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος προς έγκριση. Σημειώνεται ότι αντίθετα από τον αρχικό σχεδιασμό για 150 κλίνες, εν τέλει το Project Blue θα διαθέτει συνολικά 80. To σύνολο της επένδυσης ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build