Στη σύσταση της νέας εταιρείας, Grivalia Development, προχώρησε πρόσφατα η Grivalia Hospitality, με σκοπό να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που αντλεί από την ανάπτυξη projects που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο και ειδικότερα σε υπερπολυτελείς τουριστικές υποδομές όπως οι τέσσερις που ήδη έχει παρουσιάσει στην αγορά, ήτοι το One & Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, το ON Residence στη Θεσσαλονίκη, το Avantmar στην Πάρο και το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Η Grivalia Development, αφ’ ενός, θα αναλάβει την υλοποίηση των προσεχών έργων της Grivalia Hospitality, στους Πεταλιούς και τη Μύκονο κάτι που αποτελεί προτεραιότητά. Απώτερος στόχος, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες είναι να αξιοποιήσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία και για την ανάπτυξη έργων για λογαριασμό τρίτων.

Εσωτερική ομάδα συνεργατών για το project management των έργων
Έως τώρα, στα έργα της Grivalia Hospitality εφαρμοζόταν outsourcing μοντέλο και το project management για τα έργα που έχει ήδη υλοποιήσει, βασιζόταν σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Με τη νέα εταιρεία, στόχος της Hospitality είναι να δημιουργήσει έναν εσωτερικό μηχανισμό λειτουργίας προκειμένου να επωφεληθεί της εμπειρίας που διαθέτουν τα στελέχη της. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι η νεοσύστατη οντότητα στελεχώνεται από ανθρώπους που έχουν αναπτύξει σημαντικά ξενοδοχειακά έργα με επικεφαλής τον Αντώνη Χατζηκώστα, ο οποίος παραμένει στη διοικητική ομάδα και αναβαθμίζεται, ενώ τη διοίκηση της Grivalia Development ανέλαβε πρόσφατα ως διευθύνων σύμβουλος ο Πάνος Παναγιωτίδης εκ των ιδρυτών της Dimand και με παρουσία σε εταιρείες όπως η Inventio Edge Development του fund HIG καθώς και στην Intradevelopment του ομίλου Intracom. Την ομάδα της Grivalia Hospitality ενίσχυσε την άνοιξη και ο Bart van de Winkel, με πολυετή παρουσία στον όμιλο Hilton σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναλαμβάνοντας Chief Asset Management Officer.

Τα έργα σε Μύκονο-Πεταλιούς
Σε ό,τι αφορά στο Project Blue στη Μύκονο, εκκρεμεί η ολοκλήρωση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου και οι μελέτες φέρουσας ικανότητας.
Ταυτόχρονα, η Grivalia Hospitality έχει υποβάλει νέο σχέδιο ηπιότερης ανάπτυξης (σε σχέση με το αρχικό) συμβαδίζοντας πλήρως με τις υφιστάμενες πολεοδομικές διατάξεις στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ελέγξουν και να εγκρίνουν το νέο επενδυτικό πλάνο και την περιβαλλοντολογική μελέτη. Στόχος των επενδυτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι το έργο και οι μελέτες να είναι έτοιμες προς αξιολόγηση όταν ξεκινήσει η διαβούλευση και κατόπιν να απευθυνθούν στο ΣτΕ για την έγκριση της μελέτης κατασκευής.
Θυμίζουμε, ότι το ανώτατο δικαστήριο δεν είχε εγκρίνει το αρχικό Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που είχε καταθέσει η Grivalia Hospitality με αποτέλεσμα το συνολικό project να οδηγείται σε επαναξιολόγηση. Στο νησί των Κυκλάδων η εταιρεία έχει στην κατοχή της προς ανάπτυξη 92.555 τ.μ. γης, με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για την κατασκευή branded πολυτελών κατοικιών.

Στις στρατηγικές επενδύσεις το project στους Πεταλιούς
Στους Πεταλιούς, το έργο επίκειται να ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, κάτι που είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο σε ένα ακατοίκητο πλέον νησί, γεγονός που ενέχει ιδιαιτερότητες ως προς την πολεοδομική νομοθεσία. Εκεί, η Grivalia Hospitality έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει ένα επίσης υπερπολυτελές θέρετρο με 84 κλειδιά και 28 branded βίλες στα συνολικά 553.000 τ.μ. διαθέσιμης έκτασης. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Ήδη, Grivalia Hospitality και Six Senses έχουν υπογράψει σύμβαση διαχείρισης ξενοδοχειακού συγκροτήματος για το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας «Six Senses Megalonisos», που πρόκειται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, που αποτελεί μέρος των Πεταλιών.