Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρόδρομες εργασίες της κοινοπραξίας των Άβαξ, Ghella και Alstom για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, που θα εκτείνεται από το Γουδή μέχρι το Άλσος Βεΐκου. Το Build επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το εργοτάξιο της Κατεχάκη, όπου αυτές τις μέρες συναρμολογείται ο «μετροπόντικας» που θα διανοίξει τη γραμμή από την Κατεχάκη έως τον Ευαγγελισμό. Εκεί θα συναντήσει τον δεύτερο μετροπόντικα, που θα ξεκινήσει από το Άλσος Βεΐκου, όπου βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι εργασίες εκσκαφής του φρέατος, με το εργοτάξιο της Κατεχάκη να προχωρά με πιο γρήγορους ρυθμούς, καθώς ήδη μέσα στον Μάρτιο αναμένεται ότι ο μετροπόντικας θα αρχίσει να σκάβει.

Και τα δύο μηχανήματα TBM (Tunnel Boring Machine = Mηχάνημα διάνοιξης σηράγγων) είναι ολοκαίνουργια, ειδικά κατασκευασμένα από τη γερμανική εταιρεία Herrenknecht με βάση τις απαιτήσεις του έργου, όπως αυτές διαπιστώθηκαν με βάση τις γεωτεχνικές μελέτες. Τα μηχανήματα ΤΒΜ φέρουν κεφαλή 143 τόνων, κατασκευασμένη από χάλυβα-355, με διάμετρο κοπής 9,5 μέτρων, κατασκευασμένη με τρόπο ώστε να μη φθείρεται και να μην «κολλάει». Όταν συναρμολογηθούν, τα μηχανήματα θα έχουν μήκος 105 μέτρων περίπου και υπολογίζεται ότι θα σκάβουν με ρυθμό περίπου 14 μέτρων ανά ημέρα.
Η συναρμολόγηση του πρώτου ΤΒΜ θα γίνει στην αρχή της σήραγγας στο εργοτάξιο της Κατεχάκη, υπό την επίβλεψη ανθρώπων από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν ήδη εκπαιδευθεί στον χειρισμό τους, έχοντας ήδη οι περισσότεροι εμπειρία και από προηγούμενα έργα.

Καμία ανησυχία για απρόοπτα, μικρές οι πιθανότητες για αρχαία
Όσο για το αν υπάρχουν κάποια σημεία του έργου που είναι πιο δύσκολα από τα άλλα, ο Στέλιος Μούσκος, εργοταξιάρχης TBM Κατεχάκη, ανέφερε ότι στην εκκίνηση της Βεΐκου αναμένεται κάποια ποσότητα νερού, η οποία όμως δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς τα μηχανήματα δεν επηρεάζονται από το νερό. Ανησυχία δεν προκαλούν επίσης τυχόν απρόοπτα όσον αφορά στη σύσταση του εδάφους, καθώς ακόμα και αν στο δρόμο του ΤΒΜ βρεθεί βράχος, είναι κάτι που αντιμετωπίζεται. Μάλιστα, τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό πρόβλεψης εδάφους που εκπέμπει ένα κύμα, το οποίο μπορεί να προειδοποιήσει αν υπάρχει απότομη αλλαγή εδάφους μπροστά. Επίσης, στο βάθος που θα γίνονται οι εργασίες δεν αναμένεται να βρεθούν αρχαία, ωστόσο υπάρχει αρχαιολόγος ο οποίος θα ελέγχει τα υλικά της εκσκαφής για τυχόν ευρήματα.

Πόσο «πράσινες» είναι όμως οι εργασίες για τη Γραμμή 4; Όπως μας ανέφερε ο Χάρης Κυριαζής, διευθυντής κατασκευής της Γραμμής 4 στον όμιλο Άβαξ, «τα υλικά εκσκαφής πηγαίνουν σε σύστημα ανακύκλωσης. Γενικά, ό,τι απόβλητα υπάρχουν ανακυκλώνονται. Το νερό επαναχρησιμοποιείται». Επίσης, τα λιπαντικά που χρησιμοποιούν τα ΤΒΜ είναι βιοδιασπώμενα. Σημειώνεται ότι σε όλες τις φάσεις του έργου εφαρμόζεται η τεχνολογία ΒΙΜ, η οποία βοηθά στον καλύτερο σχεδιασμό του έργου, ιδιαίτερα για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ώστε να αποφευχθούν ασυμβατότητες ή δυσάρεστες εκπλήξεις στην πορεία των εργασιών που θα μπορούσαν να κοστίσουν τόσο σε χρήμα, όσο και σε χρόνο αποπεράτωσης του έργου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build