Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση βρίσκεται το έργο κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή, όπως έκανε γνωστό στο πλαίσιο του 15ου Red Business Forum, ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσατσιάμης. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα πλέον δαιδαλώδη έργα δημόσιας ανάπλασης που έχουν απασχολήσει την πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια και όπως όλα δείχνουν η εξέλιξή του θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, προσελκύοντας ταυτόχρονα και ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή.

Ειδικότερα, η δημοπράτηση του γηπέδου έχει προϋπολογισμό για την κατασκευή του ύψους 115 εκατ. ευρώ.
Το τεύχος δημοπράτησης είναι ήδη έτοιμο, δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένης ωρίμανσης. Οι πόροι που απαιτούνται θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το καλοκαίρι η δημοπράτηση των δημοσίων υποδομών και των κοινόχρηστων χώρων
Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υποδομές προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, έργα που πρόκειται να αλλάξουν όψη στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης, ο κύριος Τσιατσιάμης ανέφερε ότι πρόκειται να δημοπρατηθούν εντός του καλοκαιριού, με τη δαπάνη να καλύπτεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ταυτόχρονα το SPV των τραπεζών για τον Ελαιώνα τρέχει με διαδικασίες ιδιωτικού τομέα, αδειοδοτήθηκε, και προχωράει προς την κατασκευή των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που επίσης θα δημιουργηθούν στο ίδιο σημείο. Η διπλή ανάπλαση συνδυάζει δημόσιες επενδύσεις και επιπλέον προσελκύει ιδιωτικές επενδύσεις, με τον γενικό γραμματέα του Δήμου να επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της διπλής ανάπλασης δύναται να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για ιδιωτικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.
«Η δική μας παρέμβαση έχει να κάνει με το σύνολο της περιοχής του Ελαιώνα, εντός του δήμου Αθηναίων. Οι συμφωνίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς όπως ο Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης καθώς και οι συμφωνίες ανάμεσα στο Δήμο, τις τράπεζες και τον ερασιτέχνη έχουν ολοκληρωθεί, καθότι έχουν περάσει και εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα όπως το δημοτικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού», εξήγησε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Στο τραπέζι της συζήτησης των δημάρχων της πόλης από το 2004 το έργο της διπλής ανάπλασης
Σημειώνεται ότι το έργο της διπλής ανάπλασης στο δήμο Αθηναίων απασχολεί τον δημόσιο λόγο των δημάρχων το 2004 και έχει γίνει προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος αρκετές φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη πολεοδομική παρέμβαση ο κύριος Τσιατσιάμης σημείωσε ότι: «είναι μία μεγάλη χωροταξική παρέμβαση με μεταφορά των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στον Βοτανικό. Ταυτόχρονα προβλέπεται η κατασκευή των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου δημιουργίας δημόσιων υποδομών που σχετίζονται με τον Βοτανικό».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build