Η Knauf Insulation, όπως εξηγεί στο «Construction» ο γενικός διευθυντής της, Γιάννης Κοντούλης παραμένει προσηλωμένη στις αξίες της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, με προτεραιότητα τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο κ. Κοντούλης αναφέρει, επίσης, πως η δραστηριότητα της εταιρείας επηρέαστηκε μεν εξαιτίας της πανδημίας, αλλά μετριάστηκαν οι επιπτώσεις, ενώ παράλληλα υπερτονίζει τα οφέλη της τεχνολογίας ECOSE.

 

Πόσο συνυφασμένες είναι οι έννοιες της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας με το όραμα της Knauf Insulation;

 

H Knauf Insulation εστιάζει σε τέσσερις βασικούς στόχους βιωσιμότητας: Προτεραιότητα στον Άνθρωπο, Μηδενικό Αποτύπωμα Άνθρακα, Δόμηση Καλύτερων Κτιρίων και Συμβολή στην Κυκλική Οικονομία.

 

Τι σημαίνει για εσάς το μήνυμα «For a better world»;

 

Το μήνυμα «For a better world» σημαίνει ότι δεσμευόμαστε με όλες μας τις ενέργειες να φροντίσουμε ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος, όχι μόνο με την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν οι κατασκευές με τη χρήση των υλικών μας, αλλά και με την προσεκτική δραστηριότητα μας κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, με την ανακύκλωση μέσα στο εργοστάσιο – πολιτική μηδενικών αποβλήτων, με την εξωτερική ανακύκλωση αλλά και με τις κοινωνικές μας δραστηριότητες και με την παρουσία μας στην κοινωνία.

 

Πόσο επηρέασε η πανδημία τις δραστηριότητες της εταιρείας σας;

 

Η δραστηριότητα της εταιρείας μας επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία τον μήνα Απρίλιο και Μάιο. Παρ’ όλα αυτά στη διάρκεια του έτους η επίδραση αυτή μετριάστηκε ιδιαίτερα και για τον λόγο αυτόν θεωρούμε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας μας αλλά και γενικά η οικοδομή στην Ελλάδα είναι  από τις δραστηριότητες που κρατήθηκαν σε ικανό επίπεδο παρά την πανδημία.

 

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ECOSE;

 

Μέρος της δραστηριότητας μας για ένα καλύτερο κόσμο είναι και η ECOSE Technology, η οποία κλείνει 10 χρόνια έχοντας δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μονωτικά, να προμηθεύονται ένα υλικό χωρίς φορμαλδεΰδη, με βιολογική, μη πετρελαϊκή βάση, χωρίς εκπομπές επικίνδυνων πτητικών αερίων, με ιδιαίτερα σημαντικές περιβαλλοντικές σημάνσεις, κάτι που έχει αποδειχθεί παράγοντας αλλαγής που επηρέασε ολόκληρη την αγορά

 

Ποιά είναι τα προϊόντα της Knauf Insulation και γιατί ξεχωρίζουν στην υπόλοιπη αγορά;

 

Τα προϊόντα της Knauf Insulation, ο Πετροβάμβακας με ECOSE Technology, ο Ορυκτοβάμβακας με ECOSE Technology και το ξυλόμαλλο Heraklith είναι όλα προϊόντα που ξεχωρίζουν στην αγορά για την υψηλή ποιότητά τους αλλά και για την φροντίδα που λαμβάνει η Knauf Insulation για τους εμπόρους, τους εφαρμοστές, αλλά και τους χρήστες των σπιτιών και γραφείων. Με την ECOSE Technology και τη χρήση φυσικού ξύλου στο ξυλόμαλλο Heraklith δίνουμε προϊόντα τα οποία έχουν ιδιαίτερα καλές επιδόσεις σε πτητικά αλλά και στη διαχείριση της υγρασίας.

 

Σε τι είδους έργα χρησιμοποιούνται;

 

Τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται στα μεγαλύτερα έργα της Ελλάδας σε γραφεία, ξενοδοχεία, σχολεία, έργα υποδομής, όπως αεροδρόμια ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και στο πλαίσιο του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

 

Πώς διασφαλίζετε την κατάρτιση των συνεργατών σας αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν τα προϊόντα σας;

 

Για τον σωστό σχεδιασμό στην εφαρμογή των υλικών μας είναι απαραίτητη η κατάρτιση και των μηχανικών αλλά και των εφαρμοστών. Αυτή η εκπαίδευση συνεχίστηκε με ιδιαίτερη ένταση παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού με τηλεκπαίδευση. Στα διαδικτυακά σεμινάρια που κάνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα, έχουμε ενημερώσει πολλούς μηχανικούς και άλλους ενδιαφερόμενους για τις εφαρμογές, τους τρόπους ενσωμάτωσης των προϊόντων μας, αλλά και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να αποκομίσουν με τη χρήση τους.

 

Σε ποιούς οργανισμούς και ενώσεις συμμετέχετε και τι ρόλο αναλαμβάνετε σε αυτές;

 

Θεωρούμε ότι, για να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τον κόσμο μας, πρέπει να συνεργαστούμε με υγιείς δυνάμεις. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εταιρείας για ένα καλύτερο κόσμο συμμετέχουμε ενεργά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ), με σκοπό την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) που παίζει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και ενημέρωση του τεχνικού κόσμου στα θέματα μονώσεων καθώς και στο Συμβούλιο Αειφορίας Κατασκευών της Ελλάδας (SBC Greece – Sustainability Building Council) το οποίο είναι πρωτοπόρο στην προώθηση της εθελοντικής πιστοποίησης κατασκευών με ανώτερο επίπεδο ποιότητας.