Διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της αναμένει και φέτος η διοίκηση της Geyer Hellas σε σχέση με το 2021, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων στον τομέα του φωτισμού, αλλά και στις νέες δραστηριότητες που ξεκίνησε μέσα στο 2022, και ιδιαίτερα αυτές των έξυπνων τεχνολογιών, της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, των φωτοβολταϊκών σταθμών και των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η εταιρεία εισήλθε φέτος στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και την εμπειρία της στην κατηγορία των αντλιών θερμότητας (συνεργασία με τη Samsung και την Gree).

Στον τομέα αυτό επενδύει σε λογισμικό που διασυνδέει όλα τα ενεργειακά στοιχεία μιας κατοικίας (φωτοβολταϊκό, αντλία θερμότητας, σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων, μπαταρία, χρήση ζεστού νερού) με την πλατφόρμα του έξυπνου σπιτιού και με τον τρόπο αυτό δημιουργεί ένα «οικοσύστημα» που λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα. H εταιρεία προσβλέπει σε ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα αυτό, ποντάροντας και στην επικείμενη ανάπτυξη του net metering σε εγκαταστάσεις οικιακών, βιομηχανικών και ξενοδοχειακών υποδομών.

Σημειώνεται ότι η Geyer Hellas έχει εξασφαλίσει στρατηγικές συνεργασίες για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς με την εταιρεία παραγωγής πάνελ Seraphim, την εταιρεία inverter και αποθήκευσης ενέργειας Growatt και τις εταιρείες για βάσεις Δελαβερίδης και Europa. Παράλληλα, η Geyer Hellas διαθέτει τεχνογνωσία στη μελέτη και σε προϊόντα δημοτικού φωτισμού και έχει προμηθεύσει μέσω του δικτύου καταστημάτων ηλεκτρολογικού υλικού την πλειοψηφί των δήμων με λαμπτήρες και φωτιστικά εξωτερικών χώρων. Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Itron, παγκόσμια ηγέτιδα σε συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης φωτιστικών σωμάτων και τεχνολογιών έξυπνης πόλης.

Στα 10,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2021
Με αυτά τα δεδομένα, και σύμφωνα και με την πορεία των οικονομικών της μεγεθών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, η διοίκηση της Geyer Hellas προβλέπει αύξηση των πωλήσεων άνω του 15% σε σχέση με το 2021, μια χρονιά που επίσης κινήθηκε με ισχυρή αύξηση πωλήσεων, της τάξεως του 19,22% σε σχέση με το 2020, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας να διαμορφώνεται τα 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της κερδοφορίας, με τα κέρδη προ φόρων σχεδόν να διπλασιάζονται, φτάνοντας τα 1,45 εκατ. ευρώ, έναντι 768.950 ευρώ το 2020, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται στα 1,16 εκατ. ευρώ, έναντι 583.000 ευρώ το 2020.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build