Ένα νέο ακίνητο γραφείων υψηλού ενδιαφέροντος μπαίνει πλέον και επίσημα στην αγορά. Ο λόγος για τα γραφεία της Generali στην οδό Ηλία Ηλιού στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα με συνολική επιφάνεια 5.655 τ.μ. έχει αναλάβει αποκλειστικά να διαχειριστεί η Cushman & Wakefield Proprius. Η διαθεσιμότητα του ακινήτου αποτελεί συνέχεια της κίνησης που έκανε η ασφαλιστική εταιρεία να αποκτήσει ένα ακίνητο προβολής επί της συμβολής των λεωφόρων Συγγρού και Λαγουμιτζή, το οποίο συγκαταλέγεται στο κτιριακό συγκρότημα Syggrou Office Complex και αναπτύσσουν από κοινού η Dimand, η Prodea Investments και η EBRD. Πλέον είναι θέμα ημερών η μετεγκατάσταση της Generali στο συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο διαθέτει ανωδομή 7.900 τ.μ. Θυμίζουμε ότι η επένδυση για το ακίνητο της Συγγρού ανήλθε στα 41 εκατ. ευρώ.

Τα χαρακτηριστικά του ακινήτου της Generali
Σε ό,τι αφορά το ελεύθερο πλέον ακίνητο της Ηλία Ηλιού συνορεύει με το πλήρως ανακατασκευασμένο ακίνητο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Webhelp, η οποία το μισθώνει για τις ανάγκες της από τη Eurobank. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω ακίνητο ανήκε κατά το παρελθόν στις εκδόσεις Τεγόπουλος και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, πριν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Grivalia και κατ’ επέκταση της Eurobank μετά την απορρόφηση τηςπρώτης από τη δεύτερη το 2018.
Το ακίνητο έχει τεθεί σε διαδικασία μίσθωσης με το μηνιαίο μίσθωμα που ζητάει η Generali για το σύνολο των εγκαταστάσεων να ορίζεται αυτή τη στιγμή στις 55.000 ευρώ μηνιαίως. Διαθέτει 39 θέσεις στάθμευσης, με συνολικά τρία υπόγεια.
Το ισόγειο έχει επιφάνεια 608 τ.μ. ενώ ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος έχουν επιφάνεια από 480 τ.μ. ο καθένας. Ο 4ος όροφος έχει διαθέσιμη επιφάνεια 317 τ.μ., ο 5ος και ο 6ος 328 τ.μ. Το ακίνητο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το μετρό του Αγίου Ιωάννη και Νέου Κόσμου.

Το πιθανό ενδιαφέρον της Webhelp
Να σημειωθεί πως παρά τα όσα είχαν ακουστεί κατά καιρούς ότι θα μπορούσε εν λόγω ακίνητο να διατεθεί προς πώληση, εν τέλει η διοίκηση της Generali αποφάσισε να το διατηρήσει η ίδια στο χαρτοφυλάκιό της και να το αξιοποιήσει ως real estate περιουσιακό στοιχείο, μισθώνοντάς το. Σε κάθε περίπτωση πάντως ένας από τους πιθανούς ενδιαφερόμενους μισθωτές θα μπορούσε να είναι η Webhelp, η οποία εκτός από το πρώην ακίνητο της Ελευθεροτυπίας με συνολική επιφάνεια 11.000 τ.μ. διατηρεί και γραφεία στα Ιλίσια, προσβλέποντας ενδεχομένως στη μεταφορά τους στον Νέο Κόσμο.
Ωστόσο η παρούσα κατάσταση στην αγορά που υπαγορεύεται από τα αυξημένα κοστολόγια ενέργειας αλλά και από το υβριδικό μοντέλο εργασίας, φαίνεται ότι προς ώρας έχει θέσει σε διαδικασία αναμονής το συγκεκριμένο πλάνο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα στο εγγύς μέλλον.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build