Την έγκριση πολεοδόμησης επιπλέον 55 στρεμμάτων, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε ήδη υπάρχουσα έκταση 114 στρεμμάτων στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας, στη θέση Σινδόνη του Δήμου Ερμιονίδας, προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος με υπογραφή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά. Η συγκεκριμένη έκταση με την εγκριθείσα προς πολεοδόμηση έκταση των 55 στρεμμάτων, έχει συνολική επιφάνεια 169 στρέμματα. Ιδιοκτήτρια της έκτασης είναι η εταιρεία Αργολική Ριβιέρα, η οποία ανήκει κατά 100% στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα και σκοπός είναι η υλοποίηση ανάπτυξης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το συγκεκριμένο project βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, καθότι έως τώρα η ΓΕΚ Τέρνα μέσω της εταιρείας συμφερόντων της συγκέντρωνε εκτάσεις για να προχωρήσει στη συνέχεια στην επένδυση αυτή. Αρχικά, στο τραπέζι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε τεθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας τουριστικής ανάπτυξης. Ωστόσο, στη συζήτηση μπήκε στη συνέχεια και το ενδεχόμενο κατασκευής οικιστικού project.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη δεν υπάρχει τελική απόφαση για το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση αυτή, κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τη διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα. Η Αργολική Ριβιέρα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2022 και ξεκίνησε να αποκτά τις πρώτες εκτάσεις στο συγκεκριμένο σημείο την ίδια χρονιά, με σκοπό να συνενώσει όμορα οικόπεδα και δημιουργώντας κρίσιμο μέγεθος να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.
Προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον η ευρύτερη περιοχή
Στην περιοχή της Πετροθάλασσας δεν είναι η μοναδική μεγάλου βεληνεκούς επένδυση που υλοποιείται το τελευταίο διάστημα. Θυμίζουμε, ότι εκεί πρόκειται να αναπτυχθεί και το νέο υπερπολυτελές τουριστικό συγκρότημα, συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που υλοποιείται μέσω της εταιρείας Scarlet Beach. Στην προκειμένη περίπτωση η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο αλλά και παραθεριστικές κατοικίες θα γίνει σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 217 στρεμμάτων, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο Ermioni Club και με βάση το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) που εγκρίθηκε, η συνολική δόμηση θα ανέλθει σε 26.100 τετραγωνικά μέτρα.
Πρόκειται για μια επένδυση προϋπολογισμού 202,9 εκατ. ευρώ. Επίσης, στην περιοχή Βλαχέικα μεταξύ των Δήμων Πόρου και Ερμιονίδας, η Hydra Rock, συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη πρόκειται να υλοποιήσει επένδυση 475 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και τουριστικού χωριού. Η επένδυση αυτή μάλιστα έλαβε την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίησή της.
Τα επόμενα βήματα από πλευράς του επενδυτή
Στην περίπτωση της επένδυσης από πλευράς της ΓΕΚ Τέρνα, πριν την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (Δ.Ι.Π.Α ) του ΥΠΕΝ πρέπει να υποβληθούν στη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, τοπογραφικό κτηματογραφικό διάγραμμα σε κρατική διανομή, χάρτης Πολεοδομικής Οργάνωσης, Έγχρωμο Ρυμοτομικό Σχέδιο και Πολεοδομικός Κανονισμός, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προκειμένου η Υπηρεσία να διατυπώσει τις απόψεις της για τη συγκεκριμένη πολεοδομική πρόταση.