Υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον του επιχειρηματία, Δημήτρη Κούτρα, για την απόκτηση ποσοστού στην επίσης εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Δομική Κρήτης, κάτι που επιβεβαιώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας της Κρήτης, Γιώργος Συναντσάκης σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Build. Όπως αναφέρει ο κύριος Συνατσάκης εφόσον εξελιχθούν θετικά οι όποιες διαπραγματεύσεις με τον Δημήτρη Κούτρα, ο ίδιος θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία, με τον κύριο Κούτρα να αποκτά ένα μέρος αυτής. «Ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να συζητήσουμε οτιδήποτε περισσότερο αυτή τη στιγμή, καθότι τα πάντα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων», σημειώνει σχετικά.

Η κίνηση Κούτρα, έρχεται σε συνέχεια της αλλαγής μετοχικών ισορροπιών στον όμιλο Ιντρακάτ και μετά την είσοδο των Μπάκου – Καϋμενάκη και Γκότση, Αγγέλου στα πεπραγμένα της επιχείρησης στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε. Κάτοχος ποσοστού που αγγίζει το 8%, φαίνεται να παραμένει θεατής των εξελίξεων χωρίς ουσιαστικά να έχει εκτελεστικά καθήκοντα ή κάποιον άλλον ουσιαστικό ρόλο στη νέα εποχή για την εταιρεία της Παιανίας. Από πολλούς μάλιστα θεωρήθηκε θέμα χρόνου η επόμενη κίνησή του στην αγορά, όπως ανάλογα είχε πράξει κατά τη φυγή του από τον όμιλο Ελλάκτωρ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τους αδελφούς Καλλιτσάντση το 2019.

Νοικοκυρεμένα οικονομικά
Η Δομική Κρήτης αποτελεί μία νοικοκυρεμένη επιχειρηματική οντότητα με δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα, στα ακίνητα και στις ΑΠΕ, ο κύκλος εργασιών της οποίας το 2021 ήταν 11,01 εκατομμύρια ευρώ, από 10,28 εκατομμύρια ευρώ το 2020. Την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα προ φόρων για την εταιρεία ήταν στα επίπεδα των 1,18 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 από 1,37 εκατομμύρια ευρώ το 2020. Τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του 2021 ανήλθαν στα 10,15 εκατομμύρια ευρώ και το πάγιο ενεργητικό στα 15,51 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη ιδίων κεφαλαίων προς καθαρό δανεισμό ήταν στα επίπεδα του 195,68%. Σε ό,τι αφορά το κόστος υλικών προς τον κύκλο εργασιών ήταν αυξημένο την προηγούμενη χρονιά στο 36,07% από 32,58% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό του 2020. Το σύνολο των υποχρεώσεων του ομίλου Δομική Κρήτη ήταν 12,87 εκατ. ευρώ από τις οποίες τα 5,07 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Το συνολικό ύψος του δανεισμού στο τέλος της προηγούμενης χρονιά ήταν 5,85 εκατομμύρια ευρώ και ο καθαρός δανεισμός 5,18 εκατομμύρια ευρώ.

Νέες συμβάσεις 16,6 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο και Κύπριος επιχειρηματίας
Να σημειωθεί ότι ήδη στο πρώτο τετράμηνο του 2022 η εταιρεία υπέγραψε έξι νέες συμβάσεις για εκτέλεση έργων συνολικής αξίας 16,66 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι εκτός από την είσοδο του Δημήτρη Κούτρα στην εταιρεία της Κρήτης, υπό συζήτηση βρίσκεται και η πιθανότητα εισόδου Κυπρίου επιχειρηματία με προηγούμενο ενδιαφέρον για απόκτηση ποσοστού στην Ιντρακάτ και την απόκτηση των μετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build