Μιλώντας στο συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα» ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περδικάρης, στάθηκε στη σημασία της ύπαρξης ενός αναπτυσσόμενου κατασκευαστικού κλάδου και μίας υγιούς δραστηριοποίησης ελληνικών τεχνικών εταιρειών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ο κ. Περδικάρης απαρίθμησε τα πολλαπλά οφέλη του κατασκευαστικού κλάδου για τη χώρα μας και πρόσθεσε ότι η συμβολή των τεχνικών εταιρειών δημιουργεί πολλαπλασιαστική αξία που υπερβαίνει τους προφανείς τομείς της οικονομίας και της απασχόλησης, καθώς εκτείνεται και διαχέεται στο σύνολο της κοινωνικής ζωής. Έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για συνέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απειλές που έρχονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα στον τομέα των υποδομών.

«Να αξιοποιήσει η Ελλάδα το συγκριτικό της πλεονέκτημα»
Στο πλαίσιο αυτό και αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο των υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την κλιματική κρίση, ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ στάθηκε στο ότι, ενώ καλούμαστε να «οχυρωθούμε» έναντι της κλιματικής κρίσης και να αναπτύξουμε σύγχρονες, πράσινες και ανθεκτικότερες υποδομές που θα προστατεύουν και θα βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκοί πόροι διοχετεύονται πλέον κατά προτεραιότητα στις νεοεισερχόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες ή/και δεν προορίζονται πλέον για συγκεκριμένους τύπους έργων, όπως οι οδικοί άξονες.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει, βασιζόμενη σε εκείνες τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες που διαθέτουν όχι μόνο την τεχνογνωσία και την οικονομική επιφάνεια, αλλά κυρίως τη συνέπεια να επενδύουν στη χώρα και να υλοποιούν έργα που προσφέρουν ουσιαστικά στο κοινωνικό σύνολο. «Εμείς είμαστε παρόντες πάνω από 50 χρόνια, έχοντας την κοινωνική ευημερία στον πυρήνα κάθε μας έργου», τόνισε, επιπλέον, ο κ. Περδικάρης και ανέφερε ότι η ΤΕΡΝΑ σήμερα αντλεί μόλις το 35% του ανεκτέλεστου των έργων της από το ελληνικό δημόσιο, ενώ το 65% (σ.σ. έργα αξίας περίπου 3,8 δισ. ευρώ) αντιστοιχεί σε ιδιωτικά έργα ή έργα που εκτελεί η ΤΕΡΝΑ και αποτελούν ιδιωτικές επενδύσεις του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.