Σε έναν περίπου μήνα, στις αρχές Νοεμβρίου, αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, στον αέρα του ΣΚΑΪ 100.3. Όπως ανέφερε, η γραμμή θα είναι μονή κυκλική, θα ξεκινά από το Φάληρο, θα φτάνει στο λιμάνι και θα επιστρέφει στο Φάληρο.

Για το μετρό στον Πειραιά

Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε εκ νέου πως από τον Ιούλιο του 2022 θα τεθούν σε λειτουργία και οι τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά (Μανιάτικα, πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο). Τόνισε μάλιστα ότι η σύνδεση του κέντρου και του λιμανιού του Πειραιά με το αεροδρόμιο της Αθήνας θα πραγματοποιείται σε περίπου 50′.

Για τον δακτύλιο

Τέλος, ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί το πλέγμα των μέτρων για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο Αθήνας και τον καθαρό δακτύλιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι υπάρχει προβληματισμός για τη Λεωφ. Κηφισού και εξετάζονται διάφορα σενάρια, ενώ για τη Λεωφ. Σχιστού θα γίνουν πέντε παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση της, καθιστώντας το ένα έργο με εθνική σημασία.