Δυναμική είσοδο στον τομέα της φιλοξενίας κάνει η Ten Brinke, η οποία, με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει έναν ακόμα πυλώνα δραστηριότητας πέρα από τις ήδη υπάρχουσες, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία. Θυμίζουμε, ότι η επιχείρηση έχει αναπτύξει στη χώρα μας ένα ευρύ φάσμα οικιστικών ακινήτων, ακινήτων γραφείων ενώ συνεργάζεται και στον τομέα των εμπορικών ακινήτων με την Trade Estates του ομίλου Φουρλή, όπου μέσω κοινών εταιρειών δημιουργούνται νέες εγκαταστάσεις όπως είναι εμπορικά πάρκα και καταστήματα λιανικής ανά την ελληνική επικράτεια. Στο κάδρο συνεργασίες με σημαντικούς ξενοδοχειακούς ομίλους Οι περιοχές που η Ten Brinke επικεντρώνει αυτή τη στιγμή την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της στον τομέα της φιλοξενίας είναι οι δύο μεγάλες πόλεις της χώρας μας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας που έχουν αναπτυγμένες υποδομές.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της κατασκευαστικής της δραστηριότητας στον τομέα αυτόν, η Ten Brinke αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει τη γέφυρα εισόδου σημαντικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που αυτή τη στιγμή δεν έχουν παρουσία στην Ελλάδα και διατηρούν έντονο ενδιαφέρον να αναπτύξουν δραστηριότητα στη χώρα μας. Η Ten Brinke ακολουθεί τις απαιτήσεις και τη ζήτηση που παρουσιάζεται στην αγορά, έχοντας την εξειδίκευση για ένα ευρύ φάσμα ακινήτων, τα οποία αναλαμβάνει στη χώρα μας.

Σημειώνεται, ότι για το διάστημα των ετών 2024-2025 η Ten Brinke έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει στην Ελλάδα συνολικές επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Στην Ελλάδα η Ten Brinke διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας κατασκευάσει συνολικά 617.900 τετραγωνικά μέτρα έργων. Αυτή τη στιγμή, είναι ενεργά συνολικά 19 εργοτάξια σε όλη την Ελλάδα, τα 8 εκ των οποίων αφορούν σε εμπορικές και τα υπόλοιπα 11 σε οικιστικές αναπτύξεις. Έως και τις αρχές καλοκαιριού του 2024, η εταιρεία θα έχει εν ενεργεία συνολικά 31 εργοτάξια.

Η συνεργασία με τον όμιλο Φουρλή
Σε ό,τι αφορά, τώρα, στις εμπορικές αναπτύξεις της Ten Brinke εκτός των υπολοίπων κοινών projects με τον όμιλο Φουρλή και την Trade Estates ΑΕΕΑΠ στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, οι δύο θα προχωρήσουν από κοινού στην αξιοποίηση οικοπέδου το οποίο βρίσκεται έναντι του Smart Park στα Σπάτα, με σκοπό τη δημιουργία νέων χώρων λιανικής πώλησης συνολικής επιφάνειας 9.700 τ.μ. Θα πρόκειται, επί της ουσίας, για την επέκταση του υφιστάμενου εμπορικού πάρκου Smart Park. Ωστόσο, τα πάντα ως προς τη συγκεκριμένη κίνηση θα εξαρτηθούν από την πορεία αλλά και τις επιδόσεις που θα έχει η πρόσφατη εξαγορά του Smart Park από πλευράς ομίλου Φουρλή.
Η προϋπολογισμένη επένδυση για το έργο της ανάπτυξης στα Σπάτα, με βάση το ενημερωτικό δελτίο της Trade Estates, πρόκειται να ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ, με τη χρηματοδότηση να αντλείται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build